fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο καλαίσθητα cookbooks για να χαρίσετε ως δώρο στις γιορτές
THE GIFT GUIDE

Tα πιο καλαίσθητα cookbooks για να χαρίσετε ως δώρο στις γιορτές

Ένα γευστικό giftguide για τους foodies της ζωής σας


Ταξιδεύοντας τους γευστικούς μας κάλυκες από τη Δύση μέχρι την Ανατολή και απευθυνόμενοι τόσο σε ειδήμονες όσο και σε αρχάριους, αποφασίσαμε να συλλέξουμε τα πιο εντυπωσιακά και καλαίσθητα βιβλία μαγειρικής, που μπορείτε φυσικά να αποκτήσετε εσείς οι ίδιοι αλλά και να προσφέρετε και ως δώρο φέτος τα Χριστούγεννα στους αγαπημένους σας foodies!

British Cookbook

phaidon-the-british-cookbook-ph5289-1.jpg

Στο The British Cookbook που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Phaidon, ο συγγραφέας και ιστορικός τροφίμων Ben Mervis οδηγεί τους αναγνώστες σε μια λαχταριστή γαστρονομική περιήγηση σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, αποκαλύπτοντας μια κουζίνα τόσο διαφορετική όσο και το τοπίο από το οποίο προέρχεται. Εν μέρει βιβλίο μαγειρικής, εν μέρει πολιτιστική ιστορία, αυτή η βαθιά ερευνημένη συλλογή 550 αυθεντικών συνταγών περιλαμβάνει σπιτικά κλασικά, όπως Shepherd's Pie, Welsh Rarebit, Scottish Crumpets και Victoria Sponge. Επιπλέον λιγότερο γνωστές και τοπικές συνταγές, όπως Bonfire Night Black Peas και Dublin Bay Prawns, πιάτα βαθιά γεμάτα στη βρετανική ιστορία, όπως το Haggis και το Devils on Horseback και εμβληματικά πιάτα με ρίζες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως Chicken Tikka Masala, Curry Goat και Sesame Prawn Toast.


La Cuisine des Lacs Italiens

863400-001-c.jpg

Όλοι γνωρίζουμε τα ρωμαϊκά ζυμαρικά alla carbonara, την bistecca alla fiorentina και τη ναπολιτάνικη πίτσα. Τι γνωρίζουμε όμως για τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ του Côme, της de Stresa ή του Riva del Garda; Όχι πολλά, και γι' αυτό οφείλετε να κρατήσετε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας! Η Catherine Roig και η Emanuela Cino, με οδηγό την περιέργεια και το γκουρμέ γούστο, έψαξαν τα αγροκτήματα, τους αμπελώνες και τις markets που έχει να προσφέρει αυτή η υπέροχη περιοχή για να μας παρουσιάσουν τα καλύτερα. Ανακαλύψτε πιάτα που είναι άλλοτε ρουστίκ, συχνά εκλεπτυσμένα και πάντα comforting, καθώς και προϊόντα που σκιαγραφούν το «είναι» της νόστιμης ιταλικής κουζίνας: Τα παραδοσιακά missoltini, το ριζότο à la Borromée, τα casoncelli (τοπικά ραβιόλια) με βούτυρο και φασκόμηλο, οι ταλιατέλες με μανιτάρια πορτσίνι, τα ζυμαρικά πολέντα με taleggio, οι κροστάδες με λεμόνι... όλα έρχονται στο προσκήνιο σε αυτήν εδώ την έκδοση.


The Home Cook

homecook3-FFUQh.jpg

Για την Alex Guarnaschelli -της οποίας η μητέρα επιμελήθηκε το 1997 την πρωτοποριακή έκδοση του The Joy of Cooking, που καθόρισε το φαγητό στα τέλη του 20ού αιώνα- η ζωή της στο φαγητό και τα βιβλία μαγειρικής ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Τώρα, ως μια αυτόνομη καταξιωμένη σεφ και συγγραφέας (και μητέρα μιας μικρής κόρης), η Alex γράφει ένα βιβλίο μαγειρικής για τον τρόπο που τρώμε σήμερα. Για τις γενιές που μεγάλωσαν με διεθνείς γεύσεις και τα σούπερ μάρκετ εφοδιασμένα με πάστα miso, harissa και άλλα τολμηρά καρυκεύματα και συστατικά, εδώ υπάρχουν 300 συνταγές που θα αντικαταστήσουν το κοτόπουλο Marbella των γονιών τους, όπως παϊδάκια με γλάσο πέντε μπαχαρικών, ψητή μελιτζάνα με ντιπ με σκορδόβουτυρο Naan, ψητό μοσχαρίσιο στήθος με τρίψιμο παστράμι, σαλάτα με μάραθο και πορτοκάλι με πέστο καρυδιού, μπισκότα βρώμης με κινόα με μπαχάρι και πίτα με ρούμι μαύρης σοκολάτας.


Aubrac

867624-001-c.jpg

Η Zoé de Las Cases είναι εικονογράφος, γραφίστρια και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Καλλιεργεί μια τέχνη ζωής που συνδυάζει την αίσθηση του στυλ και της διακόσμησης, σε ένα χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο σύμπαν. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων και βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες, τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό. Σε αυτήν την έκδοση ανοίγει τις πόρτες του εξοχικού της σπιτιού στο Aubrac, τη γη που αγαπάει. Ο Cyril Attrazic, επικεφαλής του μοναδικού εστιατορίου δύο αστέρων στη Lozère, είναι λάτρης της φύσης. Εκπαιδευμένος από σπουδαίους όπως ο Gérard Vié και ο Alain Ducasse, φτιάχνει τώρα ένα μενού που αναδεικνύει τα προϊόντα της περιοχής του.


Comfort 

888407-001-c.jpg


Με περισσότερες από 100 συνταγές, συμπεριλαμβανομένων νέων εκδοχών σε κλασικά ζυμαρικά, εύγευστες πατάτες και πιάτα φούρνου, το βιβλίο μαγειρικής COMFORT προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πιάτων που είναι νοσταλγικά και απροσδόκητα, οικεία και εφευρετικά. Ο σεφ Yotam Ottolenghi και οι συν-συγγραφείς του μας προσφέρουν μια ωδή στο φαγητό και το σπιτικό μαγείρεμα, στις σχέσεις που δημιουργούμε μέσω της μαγειρικής και που μεταδίδουμε στους γύρω μας, από τον ένα τόπο στον άλλο, από τη μια γενιά στην άλλη.

Happy gifting and cooking!