fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

On Point: Οι αποχρώσεις αυτού του καλοκαιρινού προορισμού είναι το απόλυτο trend

Η χώρα μας γίνεται η απόλυτη έμπνευση για τις τάσεις της μόδας


On Point: Οι αποχρώσεις αυτού του καλοκαιρινού προορισμού είναι το απόλυτο trend

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από την πιο ευχάριστη εποχή του χρόνου, καθώς εδώ κάθε μέρα που κυλάει σου χαρίζει μια αληθινή αίσθηση ελευθερίας και οδηγεί σε κάτι που εξελίσσεται σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής. Γι’ αυτό και, κάθε τέτοια σεζόν, τα χρώματα της χώρας μας θα γοητεύουν και θα εμπνέουν πάντοτε τον κόσμο της μόδας. 

H Ελλάδα μας και το καλοκαίρι της ήταν -και θα είναι- πάντα πηγή έμπνευσης για συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες, τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό. Ποιος δεν έχει μαγευτεί από αυτό το φως, το μπλε της θάλασσας, τα μοναδικά της τοπία; Το ελληνικό καλοκαίρι τα συνδυάζει όλα αυτά μαζί με την Ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε όλους. Είμαστε από τους λίγους τόπους στον χάρτη που διαθέτουν αμέτρητες επιλογές για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Μια ευκαιρία στο όνειρο που απολαμβάνεις σε όλο της το μεγαλείο. 

santa-iri.jpg
Santa Irini Retreat, Θηρασιά

Από τα νησιά του Αιγαίου, όπως η Σαντορίνη με τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, η Μύκονος με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της, η Σχοινούσα με τα ήσυχα και γραφικά χωριά της, μέχρι την Πελοπόννησο με την ιστορία της και τη φυσική της ομορφιά, την Κρήτη με την πλούσια παράδοσή της και το Ιόνιο με το καταπράσινο τοπίο του, κάθε μέρος στην Ελλάδα έχει να σου χαρίσει κάτι το μοναδικό στην καρδιά και στον νου.

crini.jpg
Από τη συλλογή του tableware brand Crini and Sophia

THE SUMMER STYLE

Το στιλ που πρέπει να υιοθετήσει κανείς κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού έχει εξίσου μεγάλη σημασία, καθώς θα πρέπει να βασίζεται στην ανεπιτήδευτη κομψότητα και την άνεση που χαρακτηρίζουν τη χώρα αυτήν την εποχή. Λευκά λινά πουκάμισα, αέρινα φορέματα και σανδάλια, είναι τα βασικά στοιχεία της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Καθετί cool και χαλαρό για το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι! Φροντίστε να έχετε μαζί σας ό,τι πραγματικά είναι απαραίτητο, υιοθετήστε το “less is more” ως φιλοσοφία και αφεθείτε στη μαγεία του, απορρίπτοντας τη μεγάλη προσπάθεια στο styling, κρατώντας το πραγματικό νόημα της εποχής και των διακοπών ως μιας ωδής στην ανεμελιά της ζωής.

THE GREEK BRANDS

elenavotsi-rebrandingandwebsite-23.jpg
Από τη συλλογή της σχεδιάστριας κοσμημάτων Elena Votsi

Οι Έλληνες σχεδιαστές μόδας έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις, δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια που ταιριάζουν άψογα στην εποχή, ξεχωρίζοντας χρόνο με τον χρόνο στην παγκόσμια σκηνή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το Zeus + Dione αλλά και το Ancient Greek Sandals, που έχουν κερδίσει φανατικούς θαυμαστές απ’ όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ελληνική δημιουργικότητα εκτός συνόρων, όπως κι άλλα brands, που γίνονται πρεσβευτές της ελληνικής μόδας και εξαπλώνουν την υπέροχη αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού παντού. Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση και ανασύνταξη δυνάμεων. Φως, ουρανός και θάλασσα. Ένα ήσυχο μέρος κι ένα παράθυρο με θέα στο απέραντο γαλάζιο. Είναι αληθινή ευλογία η χώρα μας, και κάθε τέτοια εποχή το αντιλαμβανόμαστε όλο και πιο έντονα!

1

Oversized βαμβακερό πουκάμισο, Apoella - apoella.com

2

Denim βερμούδα Αmma One’s Garment, ammashop.gr

3

Shopping bag του οίκου Etro, Intervista

4

Μπικίνι Ilianna Royal Blue της Stefania Frangista, Attica - The Department Store

5

Ρολόι του οίκου Tudor, της σειράς Black Bay 39, με αυτόματο μηχανισμό, κρύσταλλο από ζαφείρι, μπλε καντράν, κάσα και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, Tempus

6

Δερμάτινο flat Tod’s, Kalogirou

7

Κοκάλινα γυαλιά ηλίου Max Mara, Max Mara Boutique

8

Άρωμα Mandarino di Sicilia Blu Mediterraneo της Acqua di Parma, Attica - The Department Store

Κεντρική φωτογραφία: ΚΙΟΗΝΕ SWIMWEAR

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024