fbpixel

Search icon
Search
«Όλυμπος Νάουσα»: Η παράδοση συνάντησε την εξέλιξη σε ένα gastronomy event με επιλεγμένους οίνους Μπουτάρη
PEOPLE & MOMENTS

«Όλυμπος Νάουσα»: Η παράδοση συνάντησε την εξέλιξη σε ένα gastronomy event με επιλεγμένους οίνους Μπουτάρη

Σε ένα ιδιαίτερο κάλεσμα στο ιστορικό εστιατόριο


Με «όχημα» επιλεγμένους οίνους από τη γκάμα της και «συνοδοιπόρο» το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου, ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας για εκλεκτό κοινό της Θεσσαλονίκης και μοιράστηκε μαζί του όμορφες μνήμες του παρελθόντος, αναμειγνύοντάς τες αρμονικά με εμπειρίες του σήμερα.

olymposnaousa-vinsanto.jpg
Vinsanto Boutaris

Το αγαπημένο εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», επίκεντρο της κοσμικής Θεσσαλονίκης επί δεκαετίες, ήταν αγαπημένο στέκι για επιφανείς προσωπικότητες και πολιτικούς όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και πολλοί ακόμη, μέχρι το κλείσιμό του στα μέσα του ’90. Ένα αληθινό στολίδι της Παλιάς Παραλίας με απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό, το ON Residence σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το Tor Hotel Group, που συνδέεται άρρηκτα με τον χώρο της φιλοξενίας από το 1925. Επιπλέον, η λειτουργία του αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης στην τουριστική αγορά της βορείου Ελλάδας από τη Grivalia Hospitality. Το project αποτελεί μια σύμπραξη των δύο εταιρειών, με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

The event

olymposnaousa5.JPG
The menu

Με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας και της δυναμικής των κρασιών Μπουτάρη, αλλά και το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, η οινοποιία Μπουτάρη επέλεξε για αυτήν τη συνεύρεση και καθόλου τυχαία, το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», συνυφασμένο με την αστική και πολιτισμική Θεσσαλονίκη, με το οποίο την συνδέει μια μακρά και δυνατή σχέση από το παρελθόν.

olymposnaousa-dimitristasioulas.jpg
Ο σεφ, Δημήτρης Τασιούλας

Τα πέντε πιάτα του δείπνου ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένα για να συνδυάσουν τις επιλογές των κρασιών της βραδιάς που έκανε ο Δρ. Γιάννης Βογιατζής, επικεφαλής οινολόγος της οινοποιίας Μπουτάρη. Τα κρασιά της βραδιάς ήταν το Λευκό Γράμμα 2021, το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2021, η Σαντορίνη 2021, το Dianthos Magnum 2021, αλλά και δύο μεγάλοι διαχρονικοί οίνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις: η παλαιωμένη Νάουσσα Μπουτάρη του 1994 σε φιάλη Jeroboam και το Vinsanto Boutari 1988, το πρώτο Vinsanto που εμφιαλώθηκε στο οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη.

constantineboutaris.JPG
Κωνσταντίνος Μπουτάρης

Τη βραδιά προλόγισε η Μarketing Manager, κα Λένια Μπουτάρη, τονίζοντας τη σημασία του χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και την ανάδειξη της νέας και διαχρονικής γκάμας των κρασιών Μπουτάρη, ενώ και ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και συνεχάρη την οικογένεια Τορνιβούκα για την αναβίωση του χώρου. Τέλος, η κα Μαρίνα Μπουτάρη, Εμπορική Διευθύντρια με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ιστορικό δέσιμο της οινοποιίας Μπουτάρη με το θρυλικό εστιατόριο το οποίο θυμάται από τα παιδικά της χρόνια. 

Αναζητήστε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Kεντρική φωτογραφία: Αριστερά: Όλυμπος-Νάουσα, Δεξιά: Γιάννης Βογιατζής