fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

snapinstaapp-402320918-18399618250047855-2589963931681902147-n-1080.jpg
Image source: @geelistgr

Βαθμολογία: 10/10

Mια καταπληκτική art εγκατάσταση εκτίθεται ως κεντρικό στοιχείο της βιτρίνας του Geelist (Αγίας Σοφίας 1- Πρ. Κορομηλά ) για 15 μερες και αφηγείται ένα διασκεδαστικό σουρεαλιστικό διάλογο μεταξύ μόδας, τέχνης και design. Tα έργα της εικαστικού Ελένης Θεοφυλάκτου, ζωγραφικά κολάζ, που δουλεύτηκαν με πολύ κέφι το τελευταίο διάστημα, έστησαν ένα δικό τους "συμπόσιο" στη βιτρίνα του καταστήματος. Περίπου 100 έργα μικρών διαστάσεων, με αφετηρία το ένδυμα, μεταποιούνται σε υπερρεαλιστικά σύμπαντα, άβολα κατά το πλείστον ταυτόχρονα και τρομερά αναπαυτικά για τη δική τους διαστροφή. Σωσίβια, τεμαχισμένα art-nouveau έπιπλα, κλαδιά, δίχτυα, σκιές, νερά, κομματιάζουν τη λογική αφήγηση σερβίροντας το Φθινόπωρο ως Ανοιξη και ένα αιχμηρό μειδίαμα ως άνθος ή ως κόσμια διάλεκτο.

Not

shutterstock-2076165433.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Στις κάθε είδους, μεγέθους και χρώματος παγιέτες που έχουν ήδη κατακλύσει τις ανέμπνευστες βιτρίνες του κέντρου της πόλης. Ο τόσο δημιουργικός χώρος της μόδας απαιτεί έμπνευση και ειδικούς χειρισμούς ώστε να αποπνέει έναν δικό του, προσωπικό χαρακτήρα που μπορεί ο κάθε άνθρωπος να θέλει να υιοθετήσει.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-1412600429-1.jpeg

Βαθμολογία: 9/10

«Γιατί να σας πω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά και ότι το έχω προγραμματίσει;. Και αν δεν είναι; Αν μαγικά, αν και δεν πιστεύω στη μαγεία, το σώμα μου αποθεραπευτεί μετά το μεγάλο διάλειμμα και αισθάνομαι δυνατός και με ενέργεια για να συνεχίσω; Γιατί να πω ένα πράγμα και μετά να πω κάτι άλλο. Είμαι επιφυλακτικός, όταν ξέρω την απάντηση θα την πω και θα ζω μέρα με τη μέρα με την ελπίδα ότι θα δώσω τον εαυτό μου την ευκαιρία να έχω την επιλογή να αποφασίσω. Δεν ονειρεύομαι ότι θα επιστρέψω και θα κερδίσω κάποιο Grand Slam». Τα λόγια αυτά, ανήκουν στον Rafael Nadal. Όταν πριν από μερικούς μήνες περνούσε από την πόρτα του χειρουργείου, ο κόσμος περίμενε με αγωνία να δει τι θα ακολουθούσε. Ο Ισπανός δουλεύει σκληρά όλο αυτό το διάστημα, παλεύει με όλες τις δυνάμεις τους και εμφανίζεται αισιόδοξος. Θα μπορέσουμε να τον ξαναδούμε στο court; Θα μπορέσουμε να τον δούμε ξανά να παλεύει στα μεγάλα Grand Slams; ΜΑΚΑΡΙ!

Not

linesman-3399073b.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Την ίδια στιγμή, για μία ακόμη φορά, στην αθλητική επικαιρότητα της Ελλάδας κυριαρχεί μία επίθεση σε επιχείρηση που διατηρεί διαιτητής της Super League, που συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Για την ώρα, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα τα κίνητρα και το τι κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως σε πρώτη φάση πολλοί συνδέουν το περιστατικό με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν πραγματικά αποδειχθεί αυτό, τότε θα πρέπει επιτέλους να κοιτάξουν όλοι με καθαρή ματιά την κατάσταση και να πάρουν κάποιες αποφάσεις…

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

@vestiairecollective With 92 million tons of textiles sent to landfill every year, now’s the time to act. That’s why, from today, we’re banning another 30 fast fashion brands from Vestiaire Collective, including Zara, H&M, Gap, Abercrombie & Fitch, Mango, Urban Outfitters, and Uniqlo. Ready to join the movement? #thinkfirstbuysecond ♬ original sound - Vestiaire Collective

Βαθμολογία: 10/10

Το Vestiaire Collective πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε το δεύτερο κύμα απαγόρευσης μεταπώλησης fast fashion items στην πλατφόρμα. Προτού καταλήξει στην σημαντική αυτή απόφαση, το Vestiaire συνεργάστηκε με ειδικούς της μόδας και της βιωσιμότητας, ώστε να αποσαφηνιστεί το τι θεωρείται γρήγορη μόδα βάσει 5 κριτηρίων: 1. Πολύ χαμηλές τιμές, 2. Γοργοί ρυθμοί ανανέωσης των collection, 3. Υπερβολικά μεγάλη ποικιλία προïόντων, 4. Καθορισμός ταχύτητας στην αγορά, 5. Έντονο και επίμονο promotion. Μετά το πρώτο κύμα απαγόρευσης πέρσι, διαπιστώθηκε ότι το 10% του κοινού της πλατφόρμας επηρεάστηκε και επέστρεψε για αγορές vintage και investment κομματιών. Επομένως, από χθες η πασίγνωστη πλατφόρμα μεταπώλησης απαγόρευσε την μεταπώληση προϊόντων από 30 επιπλέον γνωστές fast fashion μάρκες. Φυσικά, το Vestiaire γνωρίζει ότι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο πιστεύει ακράδαντα ότι αποτελεί ένα βήμα προς την βελτίωση των αποβλήτων, τα οποία πλησιάζουν τους 92 τόνους κάθε χρόνο. Κάτι το οποίο φρόντισε να υπογραμμίσει και με ένα «προκλητικό» Tik Tok video.

Not

snapinstaapp-399552446-708679594647268-3979046075826588858-n-1080.jpg
Image source: @humanmaterialloop

Βαθμολογία: 2/10

Εφόσον η συζήτηση έχει λάβει τροπή προς την βιωσιμότητα, θα ήθελα να θίξω ότι δεν είναι όλες οι κινήσεις τόσο ελκυστικές όσο του Vestiaire. Πρόσφατα, έτυχε να παρατηρήσω ένα άρθρο στο ID, το οποίο αναφερόταν σε ρούχα φτιαγμένα από…μαλλιά ανθρώπων. Παρά τους "αηδιαστικούς" συνειρμούς, τα βιώσιμα ρούχα που κατασκευάζονται από τα περισσεύματα των κομμωτηρίων φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το επόμενο σύνορο της μόδας. Κάτι το οποίο προς το παρόν δεν με πείθει!

Χρύσα Σιμώνη

Hot

kendalljenner.jpeg
Image source: @kendalljenner

Βαθμολογία: 8/10

Ήρθε η ώρα να εντάξουμε τα winter trends στην everyday capsule γκαρνταρόμπα μας. Ανυπομονώ τόσο πολύ να βγουν ξανά τα κασκόλ, τα βαριά παλτό και τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ στο επίκεντρο. Για εμένα ένα απλό καλσόν με σχέδιο, sheer ή opaque καλής ποιότητας μπορεί να φτιάξει ένα outfit στο λεπτό. Φέτος θεωρώ ότι η Calzedonia έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στα νέα της designs από καλσόν!

Not

miu-miu.jpg
Image source: Miu Miu

Βαθμολογία: 4/10

Τα χρωματιστά καλσόν πρόκειται να αποτελέσουν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του Φθινοπώρου/Χειμώνα 2023, επιστρέφοντας θριαμβευτικά από τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Πιθανότατα αποτέλεσμα της εμμονής της fashion σκηνής με το στυλ Y2K, η ζωντανή τάση επιστρέφει δυναμικά από τα catwalks, τα campaigns και το street style. Προσωπικά δεν είμαι φαν και δυσκολεύομαι να το φανταστώ φορεμένο με έναν τρόπο που να με ελκύει και προκαλει να το δοκιμάσω!

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

jukebooks.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η τεχνολογία εξελίσσεται και οι αγαπημένες μας συνήθειες γίνονται πιο εύκολα προσβάσιμες πλέον. Εδώ κι έναν χρόνο έχω βάλει στη ζωή μου τα audiobooks και μπορώ να πω πως έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος με τον οποίο «διαβάζω» βιβλία. Προσωπικά, αγαπώ το Jukebooks, το οποίο κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας. Ένας χρόνος, που όπως δείχνουν και οι αριθμοί, κλείνει επιτυχημένα, φτάνοντας τον εντυπωσιακό αριθμό του ενός εκατομμυρίου ωρών ακρόασης. Με πάθος για τον λόγο και την αφήγηση, η δημοφιλής εφαρμογή Ελληνικών audiobooks κατάφερε να φέρει τη μοναδική εμπειρία των αφηγήσεων στη ζωή των βιβλιόφιλων και να τους προτείνει έναν επιπλέον τρόπο για να βάλουν τα βιβλία στη ζωή τους, ταυτόχρονα με την παραδοσιακή ανάγνωση. Μια νέα συνήθεια που δίνει τη δυνατότητα να ακούει κανείς βιβλία, ενώ κάνει παράλληλα και άλλες δραστηριότητες, προσφέροντας ψυχαγωγία στον ελεύθερο, αλλά και «χαμένο» χρόνο.

Not

shutterstock-2237415763.jpg

Βαθμολογία: 2/1

Κεφάλαιο "dating apps"... Κι εκεί που σκέφτομαι πως η τεχνολογία εξελίσσεται για καλό σκοπό και με θετικό πρόσημο, έρχονται στο μυαλό μου οι γνωστές σε όλους μας εφαρμογές, για τις οποίες υπάρχουν στιγμές που απορώ για ποιο λόγο είναι τόσο δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ακόμα και από μικρά παιδιά. Σαφώς και μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι θετικό, αρκεί να γίνεται με έντονη τη συνείδηση και με πολλή προσοχή, την οποία οι μικρότερες ηλικίες δεν έχουν και είναι λογικό. Άλλωστε, είναι πολλά τα δυσάρεστα παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν πως τέτοιου είδους apps δεν είναι και τόσο ασφαλή.