fbpixel

Search icon
Search
Η συνδρομητική πλατφόρμα audiobooks στα ελληνικά που αλλάζει τον τρόπο διαβάσματος
ARTS & CULTURE

Η συνδρομητική πλατφόρμα audiobooks στα ελληνικά που αλλάζει τον τρόπο διαβάσματος

Το Jukebooks.gr είναι η μεγαλύτερη subscription platform που παρέχει μια εντυπωσιακά μεγάλη συλλογή από εκατοντάδες audiobooks



Ο όρος "audiobooks" φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, καθώς πρόκειται για μια νέα τάση στον τρόπο που διαβάζουμε βιβλία, η οποία έχει έρθει για να μείνει. Τι είναι, όμως, τα "audiobooks" για όσους δε γνωρίζουν; Η αλήθεια είναι πως δε θα περίμενε κανείς να δει τη λέξη "audio"(ήχος) δίπλα από τη λέξη "books"(βιβλία), καθώς θα σκεφτόταν πως αυτά τα δύο δε συνάδουν. Κι όμως, πλέον τα βιβλία «μεταφράζονται» με ήχο και θεωρούνται ιδανικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή ακόμα και γι' αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο να διαβάσουν κι επιλέγουν αυτήν την αγαπημένη τους συνήθεια σε συνδυασμό με κάτι άλλο, όπως είναι η οδήγηση, η δουλειές στο σπίτι, το περπάτημα ή το τρέξιμο και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Πλέον, μπορείτε να «διαβάζετε» όπου κι αν βρίσκεστε, ενώ ψωνίζετε, ενώ μαγειρεύετε και, γενικότερα, να συνδυάσετε τις υποχρεώσεις σας με το διάβασμα, το οποίο ενδεχομένως αμελούσατε μέχρι πρότινος λόγω περιορισμένου χρόνου. Παρόλα αυτά, τα audiobooks δεν είναι εδώ για να αντικαταστήσουν το κλασικό βιβλίο, αλλά για να μας βοηθήσουν να διαβάζουμε ακόμα κι εκεί που πρακτικά είναι αδύνατον.

shutterstock-2279504615.jpg


Στην αναζήτηση της ιδανικής πλατφόρμας για audiobooks, το Jukebooks.gr είναι η μεγαλύτερη subscription platform με βιβλία στα ελληνικά, η οποία παρέχει μια εντυπωσιακά μεγάλη συλλογή από εκατοντάδες audiobooks. Η εφαρμογή περιλαμβάνει τίτλους Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Τι κάνει αυτήν τη συνδρομητική πλατφόρμα «φιλική» προς τους λάτρεις του βιβλίου;

Προσφέροντας απεριόριστες ώρες ψυχαγωγίας και ακρόασης, το Jukebooks στον έναν χρόνο λειτουργίας του επικεντρώνεται στην ποιότητα του ήχου, με την επιλογή των αφηγητών να πραγματοποιείται με γνώμονα την καθαρή χροιά της φωνής τους, που έχει τον τρόπο να σε ταξιδεύει έστω και νοερά. Μερικά μόνο από τα στοιχεία που το καθιστούν κορυφαίο στο είδος του!

Η επιτυχία της πλατφόρμας αποδεικνύεται και μέσα από τις 23.000 αξιολογήσεις βιβλίων, με μέσο όρο 4.5 αστέρια, αλλά και το πολύ υψηλό σκορ αξιολογήσεων της εφαρμογής, με 1.400 αξιολογήσεις και μέσο όρο 4.7 αστέρια. Μετά από έναν χρόνο από τότε που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε το Jukebooks, το κοινό φαίνεται να έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «Σύγχρονη Λογοτεχνία», καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τις δημοφιλέστερες κατηγορίες μυθιστορήματος να αναδεικνύονται το «Αστυνομικό», το «Κοινωνικό» και το «Ψυχολογικό Θρίλερ». Συνολικά, το ποσοστό των ακροατών που επιλέγουν τη «Σύγχρονη Λογοτεχνία» αγγίζει το 69%, από τους οποίους το 77% είναι γυναίκες, ενώ το αντίστοιχο ανδρικό κοινό αγγίζει το 52%.

jukebook-glow.jpg


Κατεβάζοντας το app (Android & IOS), οι συνδρομητές αποκτούν unlimited πρόσβαση στη συλλογή με πάνω από 700 audiobooks, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους τίτλους, καθώς κι επιλεγμένα podcasts από τη δημοφιλή πλατφόρμα του Soundis και στο "Behind the book" υλικό με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις συγγραφέων. 

Good to know: Το Jukebooks προσφέρει 15 ημέρες δωρεάν δοκιμής, χωρίς καμία χρέωση​ και 12 μήνες στην τιμή των 8.

Plus, κατά τη χρήση της εφαρμογής, οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν -εκτός από εκατοντάδες τίτλους- βιβλίων και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως η αλλαγή ταχύτητας αφήγησης και το χρονόμετρο ύπνου, η αναζήτηση τίτλων ανά είδος (συγγραφέας, εκδότης, λογοτεχνική κατηγορία κ.ά.), η προσθήκη πολλαπλών σελιδοδεικτών, η δημιουργία βιβλιοθήκης με εξατομικευμένες κατηγορίες audiobooks και η δυνατότητα αξιολόγησης και σχολιασμού του εκάστοτε audiobook. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν χάσατε το audiobook που ξεκινήσατε να ακούτε, εφόσον υπάρχει δυνατότητα συνέχειας της ακρόασης από εκεί που την είχατε σταματήσει την τελευταία φορά. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθούμε στο γεγονός πως υπάρχει η δυνατότητα λήψης του audiobook και η ακρόασή του εκτός δικτύου.

Παρακάτω, μερικά από τα audiobooks που μπορεί κανείς να βρει διαθέσιμα στην πλατφόρμα!

1. «Σκέψου και πλούτισε... ενώ ψωνίζεις»

skepsoy-kai-ploutise.png
Σκέψου και πλούτισε – the law of success publishing

Ένα audiobook που αξίζει να ακούσετε όσο κάνετε κάτι πραγματικά χαλαρωτικό, όπως το να ψωνίζετε. Πρόκειται για ένα βιβλίο για την προσωπική ανάπτυξη, στο οποίο ο συγγραφέας μάς εξηγεί πως το μυαλό μας είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό μας στοιχείο και πως αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά και τολμήσουμε, θα καταφέρουμε να γίνουμε πλούσιοι. Ο Hill γίνεται κατανοητός μέσα από απτά παραδείγματα επιτυχημένων κροίσων της εποχής του.


2. Μάθε πόσο δίκιο έχεις... ενώ οδηγείς

poso-dikaio-ekheis.png
Πόσο δίκαιο έχεις – Κάκτος

Όση ώρα βρισκόσαστε στο αυτοκίνητο και οδηγείτε προς τη δουλειά και, γενικότερα, τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, η Νεφέλη Μεγκ μέσα από το «Πόσο δίκαιο έχεις» σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε τα δικαιώματα που σας αναλογούν, μέσα από την απομυθοποίηση των νόμων και των νομικών συστημάτων. Καθημερινά νομικά ζητήματα και νομικές έννοιες παρουσιάζονται και αποσαφηνίζονται με απλά παραδείγματα και γερές δόσεις χιούμορ.


3. Ετοίμασε το φαγητό... μαζί με τη μαγείρισσα του Κασταμάρ

h-maghirissa-toy-kastamar.png
Η μαγείρισσα του Κασταμάρ – Διόπτρα

Η «Μαγείρισσα του Κασταμάρ» γίνεται η τέλεια συντροφιά σας την ώρα που ετοιμάζετε το φαγητό. Το συγκεκριμένο audiobook διαδραματίζεται σε μια εποχή όπου η κοινωνική τάξη καθορίζεται από το φαγητό που σερβίρεται στο τραπέζι, αναδεικνύοντας τη δύναμη που βρίσκει μια μαγείρισσα να τολμήσει να υψώσει το ανάστημά της και να αλλάξει τη μοίρα της.


4. Ξεκίνα μια όμορφη μέρα... πηγαίνοντας γυμναστήριο

mia-omorfi-mera.png
Μια όμορφη μέρα - Key Books

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης σάς βοηθά να ξεκινήσετε «Μια όμορφη μέρα» στο γυμναστήριο, με τον καλύτερο τρόπο. Ακούγοντας το συγκεκριμένο audiobook αυτοβελτίωσης, θα ανακαλύψετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας - να είστε σίγουροι ότι δε θα είστε ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος. Ο αγαπημένος ηθοποιός παρουσιάζει το δικό του σκεπτικό και τρόπο ζωής, αποδεικνύοντάς μας ότι μέσα σε κάθε πρόβλημα και περίσταση μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε τη δημιουργία.


Ακόμα, ανάμεσα στη μεγάλη συλλογή, θα βρείτε τα «Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;» του Δρ Θεόδωρου Παπακώστα, «Τα 4 βήματα του πλούτου» του Χρήστου Τσούνη, «Πόσο δίκαιο έχεις: ένας καθημερινός νομικός οδηγός για αρχάριους» της Νεφέλης Μεγκ, «Η φωνή της» συλλογικό βιβλίο 53 Ελληνίδων συγγραφέων, «Πώς να φτάσεις στην κορυφή» της Μαρία Χατζηστεφανή, «Πιο κοντά στην αγάπη» του Vex King ενώ μεταξύ των αφηγητών των audiobooks περιλαμβάνονται και πολύ γνωστά ονόματα όπως είναι οι Κοραλία Καράντη, Δημήτρης Λάλος, Μαντώ Γαστεράτου, Βίκυ Βολιώτη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κώστας Αποστολίδης, Παναγιώτα Βλαντή και δεκάδες ακόμα υπέροχες φωνές.

Info: Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε το site του Jukebooks.gr, όπου μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την πλατφόρμα, τα best sellers, τις νέες κυκλοφορίες, τους συγγραφείς και τους αφηγητές.