fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

dinmrxeiqbvjqqx43wg8vc-1920-80.jpg

Βαθμολογία: 9/10

To design brand Hay και το Liberty ένωσαν τις δυνάμεις τους στη Matin Lamp της Inga Sempé που θεωρείται σύγχρονο lighting icon. Με μια χαρακτηριστική πτυχωτή απόχρωση, το φωτιστικό κυκλοφόρησε το 2019 και σύντομα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα (και επιτυχημένα) προϊόντα της Hay χάρη στη μοναδική του σιλουέτα που συνδυάζει το σύγχρονο σχεδιασμό και την παιχνιδιάρικη διάθεση. Η συλλογή Hay x Liberty περιλαμβάνει πέντε εκτυπώσεις που επιλέχθηκαν μέσω των αρχείων Liberty, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών φλοράλ των εκτυπώσεων Betsy Ann και Mitsi και των πιο “ήσυχων" μοτίβων των Ed και Cherry Drop Prints. Η συλλογή διατίθεται αποκλειστικά στο Liberty έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Not

shutterstock-1856370931.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Στους άχρωμους και ανέμνευστους χώρους που δεν ανανεώνονται ποτέ.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-640692112-pXEYR.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Νομίζω πως πλέον βιώνουμε καθημερινά καταστάσεις που ξεπερνούν κάθε όριο. Που μοιάζουν με σενάρια κάποιας ταινίας, αλλά δυστυχώς αποτελούν τη νέα πραγματικότητά μας. Ο κόσμος βγάζει μία τεράστια οργή, σε κάθε ευκαιρία ξεσπά με απίστευτη σκληρότητα, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Υπάρχουν τα φωτεινά πρόσωπα, αυτοί που ό,τι κι αν περνούν, δεν παύουν να είναι άνθρωποι. Είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, είναι πρόθυμοι να σταθούν δίπλα σε πρόσωπα που δε γνωρίζουν καλά. Αυτούς -λοιπόν- επιλέγω να κρατήσω εγώ, σε αυτούς εστιάζω κι αυτοί, είναι που κρατάω από μία εβδομάδα που μας γέμισε ξανά με πολύ-πολύ αρνητικά συναισθήματα…

Not

peiraias-apergia-1200x675.jpeg

Βαθμολογία: 0/10

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, είδαμε ανθρώπους να παλεύουν -αυτή τη φορά- με τα ορμητικά νερά, είδαμε περιουσίες να χάνονται και μία πόλη, όπως αυτή του Βόλου, να βιώνει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Είδαμε κι έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του, επειδή δεν τον έριξαν (!) από το πλοίο, στο οποίο είχε μόλις επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι απίστευτο το πόσο μαύρη έχει καταλήξει να είναι πλέον η καθημερινότητά μας και ειλικρινά, όσο κι αν θέλει κανείς να κάνει focus αποκλειστικά στα θετικά, είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

antetokounmpo-giannis-krasi.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Χαίρομαι να μαθαίνω για νέες εποικοδομητικές συνεργασίες, οι οποίες στηρίζονται στην αυθεντικότητα. Πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση της απόκτησης περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιών από την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο μέσω της εταιρείας-ναυαρχίδας τους, έχουν ως κεντρικό στόχο να προχωρήσουν βήματα μπροστά τον ελληνικό ιστορικό τομέα της οινοποίησης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τη γεωργία και την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων. Αναμένουμε για την εξέλιξη αυτού του πολλά υποσχόμενου collab!

Not

shutterstock-1953571390.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Είναι αλήθεια ότι η κλιματική κρίση πρωταγωνιστεί με αρνητικό πρόσημο σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Στατιστικά στοιχεία της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δείχνουν έναν κόσμο που είναι ήδη περισσότερο από 1°C (1,8°F) θερμότερος από ό,τι πριν από τη βιομηχανική επανάσταση. Ο αντίκτυπός της και στο σκηνικό του κρασιού γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, δυστυχώς. Η διαδικασία της παραγωγής του κρασιού δεν θα είναι σε λίγα χρόνια η ίδια με τις γεωργικές καλλιέργειες να αλλάζουν δομή και μορφή, με αποτέλεσμα, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει την αισθητική ταυτότητα ορισμένων ετικετών, έτσι όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

snapinstaapp-375185432-989097202312443-2481160666020809875-n-1080.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Η H&M προσέλαβε τον σχεδιαστή streetwear Heron Preston ως εσωτερικό σύμβουλο, σχηματίζοντας αυτό που η εταιρεία αποκαλεί "μακροπρόθεσμη συνεργασία", η οποία θα αποφέρει τις εποχιακές συλλογές του Preston για το brand, καθώς και τη συμβολή του στην κύρια σειρά ανδρικών ρούχων της H&M. Με τον Heron Preston, η H&M “σπάει” το εγχειρίδιο δεκαετιών για τις συνεργασίες της. Αντί να επενδύει στη βραχυπρόθεσμη διαφημιστική εκστρατεία που συνοδεύει τις εφάπαξ συνεργασίες, η H&M στοιχηματίζει ότι η συνεχής παρουσία του Preston στο brand θα ενισχύσει μακροπρόθεσμα την ελκυστικότητα των βασικών προϊόντων της. Η εταιρεία έχει ονομάσει αυτή τη συνεργασία "H2".

Not

snapinstaapp-372651582-1342008730065805-5359714437486348398-n-1080.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Αφού ο δημιουργικός διευθυντής Jonathan Anderson ανέρτησε στο Instagram μια μικρή προεπισκόπηση της ανδρικής συλλογής FW23 του οίκου, που θα κάνει ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου στις 15 Ιανουαρίου, φάνηκε ότι το μενού περιελάβανε…βατράχια. Σε συμφωνία με την ιδιόρρυθμη αισθητική του Anderson (θυμάστε εκείνο το clutch με το περιστέρι;), ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με την Wellipets, τη βρετανική μάρκα βροχής που είναι γνωστή για τις μπότες βροχής σε σχήμα βατράχου, για να κυκλοφορήσει ένα τρίο χρωμάτων. Λοιπόν, τώρα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, είναι κοντά μας. Φτάνοντας σε πράσινο, μπλε και κίτρινο χρώμα, οι χαρακτηριστικές μπότες Wellipets που φτάνουν μέχρι τη γάμπα, έχουν επισφραγιστεί με διογκωμένα αμφίβια μάτια στο πάνω μέρος και ένα κόκκινο στόμα στο δάχτυλο του ποδιού και έχουν ανανεωθεί ως αδιάβροχα slip-on.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

Βαθμολογία: 10/10

H Εριέττα Κούρκουλου αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα φωτεινό φάρο σε όλα όσα βιώνουμε στην καθημερινότητα μας. Δε θα γράψω τίποτα παραπάνω, απλώς θα παραθέσω το κείμενο της τονίζοντας την ενσυναίσθηση που νιώθω ότι περιλαμβάνει, σε κάθε του λέξη. Εριέττα, σε ευχαριστούμε. "Και αναρωτιέμαι (άδικα βέβαια) αν είχα σκάσει εγώ – ή οποιοδήποτε πλούσιος με δύο αυτοκίνητα ασφαλείας από πίσω, θα μας απαγορευόταν η είσοδος, ή θα καθυστερούσε όλο το καράβι μέχρι να φτάσουμε και θα μας κερνούσαν μαργαρίτες; Γιατί αυτοί είσαστε – εκεί που σας παίρνει τα κάνετε. Αλλά το βίντεο δεν το περιμένατε. Ελπίζατε ότι θα περάσουν για ατύχημα"

Not

at-bjorg-elise.jpg
Image source: @bjorg_elise

Βαθμολογία: 3/10

Οι καθυστερήσεις πτήσεων, τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων που ταξιδεύουν. Περνώντας αρκετές ημέρες του χρόνου σε αεροδρόμια, θα ήθελα πραγματικά να δω να αλλάζει αυτή η κατάσταση. Η έλλειψη προσωπικού και κατάλληλων χώρων, σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, καταλήγει να κάνει ένα ταξίδι δύο ωρών να διαρκεί όσο και ένα υπερατλαντικό.

Χρύσα Σιμώνη

Hot

shutterstock-1488792806.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Billie Eilish, ο Peter Gabriel, η Sheryl Crow και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν νέο συνασπισμό κατά της βίας των όπλων. Το Artist for Action to Prevent Gun Violence είναι μια νέα "μη πολιτική" οργάνωση που έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους Αμερικανούς να δράσουν από κοινού μέσω του εθελοντισμού και τελικά της ψήφου για να εξαλείψουν την επιδημία.

"Ως κοινότητα καλλιτεχνών, πρέπει να ενωθούμε για να κάνουμε αλλαγές κοινής λογικής", δήλωσε η Eilish σε δήλωσή της. Ο Gabriel πρόσθεσε: "Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τόσοι πολλοί άσκοποι θάνατοι. Τόσος πόνος. Χρειάζεται απλώς λίγη κοινή λογική". Άλλοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν επίσης είναι η Sheryl Crow, ο Nile Rodgers, ο Rufus Wainwright, ο Bootsy Collins, η Sofi Tukker και οι Pixies. Το επίσημο λανσάρισμα θα ξεδιπλωθεί με μια σειρά ζωντανών εκδηλώσεων, ξεκινώντας με τον Bush και ειδικούς καλεσμένους στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Not

shutterstock-2222376195.jpg

Βάσει των παραπάνω ευχάριστων νέων, δε γίνεται να μην αναφέρουμε τα άκρως δυσάρεστα δεδομένα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειωθεί πέντε μαζικοί πυροβολισμοί τις πρώτες τέσσερις ημέρες του Σεπτεμβρίου μέχρι στιγμής. Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 484 μαζικοί πυροβολισμοί μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Ο μέσος όρος αντιστοιχεί σε σχεδόν δύο μαζικούς πυροβολισμούς την ημέρα.

Αν και οι μαζικοί πυροβολισμοί δεν αποτελούν την πλειονότητα των περιστατικών βίας με όπλα στην Αμερική, ο αντίκτυπός τους στις κοινότητες και τα θύματα είναι εμφανής. Σύμφωνα με έρευνες τα θύματα φτάνουν παραπάνω από 37.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μόνο φέτος. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά. Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει!