fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

21.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Mια καταπληκτική εικαστική συνεργασία που έδωσε υπέροχους καρπούς στην in situ έκθεση «Τί καλά το λέει το αηδόνι!» στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. H Νικομάχη Καρακωστάνογλου καi o Ηλίας Παπαηλιάκης εκτός από τα αριστουργηματικά εκθέματα της έκθεσης με έμπνευση από τις συλλογές νεοελληνικής – λαϊκής τέχνης του Μουσείου δημιουργησαν μια συλλογή κεραμικ΄ων που όλοι μπορουμε να προσεγγίσουμε.

Οι δύο εικαστικοί επιμελήθηκαν από κοινού συλλεκτικά κεραμικά από κόκκινο πηλό με πολύχρωμα υαλώματα, εμπνευσμένα από τις συλλογές νεοελληνικής – λαϊκής τέχνης του Μουσείου. Σε συνεργασία με την Έλλη Σοφιανοπούλου, την έμπειρη κεραμοποιό που ανέλαβε την παραγωγή τους, η εικαστική μελέτη των καλλιτεχνών μεταφέρεται στο Πωλητήριο με τη μορφή κεραμικών έργων περιορισμένης έκδοσης.

Οι δύο καλλιτέχνες ανέπτυξαν επίσης σχέδια και φόρμες συγγενή με την έκθεση τους για μια συλλεκτική σειρά «Τα Φρέσκα» από πορσελάνινα χρηστικά σκεύη. Κούπες του καφέ και πιατέλες λειτουργούν ως λευκοί καμβάδες από πορσελάνη που φέρουν τα σχέδια των καλλιτεχνών.

Η συλλογή «Τα Φρέσκα» παρουσιάζεται στη Βιτρίνα της Κριεζώτου (Πωλητήριο Πινακοθήκης Γκίκα) και στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Not 

toa-heftiba-yz4vf6x0w3m-unsplash.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Η έλλειψη δημιουργικότητας. Είναι λυπηρό ενώ υπάρχουν πληθώρα ερεθισμάτων γύρω μας, να κρατάμε κλειστούς ορίζοντες και να επαναλαμβάνουμε συχνά τις ίδιες ιδέες και εικόνες. Πρωτοτυπήστε, αφήστε τη δημιουργία και τη φαντασία σας ελεύθερη να σας συνεπάρει σε κόσμους μαγικούς. Ό,τι και αν κάνετε, ό,τι και αν είστε...

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

ae1653b9-8614-4ca8-a2f2-544d584ef5a2.jpeg
Βαθμολογία: 8/10
Εδώ και πολύ καιρό γίνεται λόγος για το αν ο Harry και η Meghan Markle θα προσκληθούν στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου. Μετά από πολλά σενάρια και εικασίες η πρόσκληση ήρθε για τους Sussexes, ωστόσο η απάντηση τους δεν έχει γίνει γνωστή. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη κίνηση ίσως αποτελέσει την αρχή για να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να βάλουν τέλος στις οποιεσδήποτε διάφορες τους. 

Not
e6308715-7103-4b5c-b5e2-8cfc61274deb.webp
Βαθμολογία: 3/10
Μετά από 62 ολόκληρα χρόνια το κόκκινο χαλί των Όσκαρ… σταματά να είναι κόκκινο! Ο Τζίμι Κίμελ, που θα παρουσιάσει τα φετινά Οσκαρ στο Dolby Theater, έκανε την επίσημη παρουσίαση του νέου χαλιού, το οποίο θα είναι στο χρώμα της σαμπάνιας. Ωστόσο πολλοί εινια αυτοί που δεν είναι σύμφωνοι με αυτήν την αλλαγή, καθώς ο θεσμός μοιάζει να χάνει ένα βασικό του στοιχείο. Περιμένουμε το αυριανό βράδυ για να δούμε αυτήν τη νέα προσθήκη και να βγάλουμε το τελικό μας συμπέρασμα. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot 

artiom-vallat-rfxk-ea9pme-unsplash.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού συγκεντρώνουν και προτείνουν τους δικούς τους summer-προορισμούς, που αξίζουν να βρίσκονται στην bucket-list των travel-lovers και η Ελλάδα, έχει σταθερά μία θέση σε αυτούς. Άλλοι στέκονται στα πιο δημοφιλή νησιά κι άλλοι στα πιο low-profile. Άλλοι αγαπούν τη χώρα μας για την έντονη, lifestyle πλευρά της κι άλλοι για την ηρεμία της. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσους πολλούς, διαφορετικούς προορισμούς που μαγνητίζουν τα βλέμματα, όπως έγινε πρόσφατα με την Κάρπαθο και φέτος, για μία ακόμη summer-season, ετοιμάζεται να υποδεχθεί visitors από όλο τον κόσμο, που θα καταφθάσουν σε αυτήν, θέλοντας να θαυμάσουν από κοντά την σπάνια ομορφιά της.

Not

mythoi-diaites.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στις αρχές του Μάρτη, ωστόσο, κακά τα ψέματα σιγά-σιγά όλοι μας μπαίνουμε σε summer-mood από τώρα. Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ κυρίως στα social media, πως αυξάνονται τα προφίλ που αναλαμβάνουν ρόλο... διατροφολόγου και προτείνουν -σε ορισμένες περιπτώσεις- ακραίες διατροφές, που υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους με κάποιον... μαγικό τρόπο και πραγματικά απορώ. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο μεγάλο κακό μπορούν να κάνουν ειδικά σε νεαρούς followers τους, που ακολουθούν τυφλά τις συμβουλές τους; Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο όλοι μας, γιατί δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο απλά σε αυτή τη ζωή...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

michael-fenton-0zq8vojhnuc-unsplash.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Αυτό έγραψα για εμάς τις γυναίκες στη σελίδα μου στο instagram (@untilifind) που μοιράζομαι κάθε μέρα όσα σκέφτομαι και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας: Θα σας μιλήσω από όσο πιο μέσα μπορώ και θα σας πω για εμάς, για εμένα. Καιρό έχω να σας τα πω προσωπικά, να εκτεθώ για να ενωθούμε. Να σας πω για τη γυναικεία ενέργεια. Για αυτή που αναδύεται όσο κινούμαστε στη ροή της ζωής.

Η θηλυκή ενέργεια κάνει reflect, αφήνει την πολυάσχολη καθημερινότητα και αφουγκράζεται τι συμβαίνει μέσα της. Συνδέεται με τη φύση, μιλάει μαζί της. Το θηλυκό είναι η ενέργεια της ζωτικής δύναμης. Δημιουργεί, έχει σώμα φτιαγμένο για να δημιουργεί ζωή αλλά η δημιουργία δε σταματάει εκεί. Γεννάται από μέσα της με κάθε δυνατό τρόπο. Άλλες φορές με ερωτισμό, άλλες με ποίηση και πάντα με πράξεις. Οραματίζεται. Εκφράζεται συναισθηματικά, κατανοεί τα συναισθήματα της και δε τα κρύβει, τα ελέγχει, δεν την κυριεύουν. Τα ακούει, τα ακουμπάει. Η θηλυκή ενέργεια κάνει την αντρική φύση να νιώθει ολοκληρωμένη δε της στερεί τίποτα στο παιχνίδι της κυριαρχίας. Γιατί ξέρει ότι η δύναμη της δεν κρύβεται εκεί. Η θηλυκή δύναμη αφήνει την αρσενική να εξελιχθεί. Παρέχει αυθορμητισμό και παιχνίδι. Μεταμορφώνεται. Άλλοτε είναι σύζυγος, άλλοτε εργαζόμενη, άλλοτε μητέρα, άλλοτε ερωμένη. Δεν προσποιείται, ούτε χαρίζεται. Είναι ήσυχη και αναζωογονητική, είναι τολμηρή. Φιλάει το παλιό στο μέτωπο και καλωσορίζει το καινούργιο σαν μάνα που γεννάει από τη μήτρα.

Είμαι εγώ, είσαι εσύ, είμαστε όλες, και όλα. Όλοι είμαστε ένα. Και μπορεί να μην ενστερνίζεστε τις δικές μου θεωρίες περί ενεργειών και συμπάντων. Περί ένωσης και ολοκλήρωσης αλλά σας παρακαλώ μια φορά να δείτε μέσα με σεβασμό και συνέπεια. Θα ανακαλύψετε ότι κουβαλάτε γαλαξίες ολόκληρους. Θα δείτε πως από την ώρα της δημιουργίας σας χαρίστηκε όλη η σοφία του κόσμου. Θα ανακαλύψετε τη μεγαλύτερη σας δύναμη. Αυτή που δε χρειάζεται να φωνάζει για να κυριαρχεί. Να γκρινιάζει για να υπάρχει. Αυτή που απλώς ακουμπάει και ότι ακουμπάει το κάνει χρυσό.

Η μαγεία, η ιερότητα και η αλήθεια κατοικούν όλες μέσα στο γυναικείο σώμα. Είναι σώμα μέσα στο σώμα, κατέχουν χώρο. Σήμερα, κάθε μέρα, μη σας το στερείτε. Είστε, είμαστε, το μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου.

Βάλτε στα ηχεία να παίζει:
Awen & Caiiro - Your Voice και αγαπήστε σας. Αν δεν το κάνετε εσείς δε θα το κάνει κανείς.

Not 

shutterstock-2225649373.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Στην Ουγκάντα άρχισε να εξετάζεται νομοσχέδιο για ποινές κάθειρξης 10 ετών σε όποιον αυτοπροσδιορίζεται ως LGBTQ. Αυτό ήρθε μετά από απόφαση των βουλευτών που ισχυρίζονται πως ο σημερινός νόμος, που απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, δεν αρκεί. Σύμφωνα με το Reuters ο προτεινόμενος νόμος ξεκίνησε από την πρωτοβουλία ενός βουλευτή και ως στόχο έχει να αντιμετωπίσει «τις απειλές απέναντι στην παραδοσιακή, ετεροφυλόφιλη οικογένεια».

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

2c28ba424252654b0264eaa089a68e68.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Υπάρχουν στιγμές παύσης που τις αγαπώ. Μπορεί να μην γνωρίζεις κάποιον, αλλά να συγκινείσαι για την απλότητα και την αλήθεια που κουβαλά. Πριν λίγες ημέρες, είχα τη χαρά να παρακολουθήσω την ταινία "Ολυμπία" του αγαπημένου μου, Έλληνα κινηματογραφιστή, Σταύρου Ψυλλάκη, στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το φιλμ έχει πάρει το όνομά του από την όμορφη πρωταγωνίστριά του, την Ολυμπία. Γυρίστηκε το 2013, σε ένα σπίτι, γεμάτο με πόνο, αλλά και με άπλετη αγάπη. Η Ολυμπία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ενός επιθετικού καρκίνου, όμως είναι λουσμένη με φως και αγάπη, γιατί κατάφερε να φέρει στον κόσμο τον Παναγιώτη της. Το 2014, τελευταία σκηνή, παρακολουθούμε ένα σύντομο στιγμιότυπο από τα 1α γενέθλια του Παναγιώτη, με την απουσία της μητέρας του, είχε ταξιδέψει προς το φως.Στην προβολή του φιλμ, ήταν μαζί μας ο γιατρός της και ο πατέρας της, ο Τάκης. Μόλις ξεκίνησε η ταινία, ο Τάκης έκατσε δίπλα μου, με κοίταξε μέσα στα μάτια συγκινημένος και μου είπε "Αυτή είναι η κόρη μου". Δεν θα το ξεχάσω ποτέ...

Not

shutterstock-594829253.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Και από την άλλη πλευρά, απομακρυνόμαστε από την ουσιαστική επικοινωνία και την ανταλλαγή συναισθημάτων και είμαστε κολλημένοι σε μια οθόνη κινητού. Ξεχνάμε να κοιτάξουμε δίπλα μας, να αναρωτηθούμε τις ανάγκες των γύρω μας και να συζητήσουμε μαζί τους για όσα μας απασχολούν. Ας κλείσουμε απόψε τα κινητά μας, ας ανάψουμε κεριά και ας ετοιμάσουμε ένα όμορφο δείπνο για όσους αγαπάμε ή θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα.

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

3-Vqzgt.jpg

Βαθμολογία: 7/10

Όσοι δραστηριοποιούνται ή απολαμβάνουν την «παρέα» του Τικ τοκ στον ελεύθερο τους χρόνο σίγουρα έχουν συναντήσει το trend των προγόνων. Ως επί το πλείστον στο συγκεκριμένο trend βλέπουμε βίντεο με νεαρές κοπέλες οι οποίες εργάζονται ή ντύνονται όπως εκείνες επιθυμούν καθώς βρισκόμαστε σε μια μεταξύ άλλον ελεύθερη κοινωνία και οι πρόγονοι τους δείχνουν τον ενθουσιασμό τους με την εξέλιξη αυτή. Η συγκεκριμένη τάση συμπεριλαμβάνεται στα hot της βδομάδας, καθώς παρουσιάζει με έναν μοναδικό και διαδραστικό τρόπο την εξέλιξη που αποτυπώνεται στη ζωή μιας γυναίκας του σήμερα και ποσό η ίδια εκπλήσσει τη γυναίκα του παρελθόντος!

Not

20597.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Aπό την άλλη το bold glamour trend αναφέρεται σε ένα φίλτρο ωραιοποίησης του προσώπου το οποίο έχει αποκτήσει τρομερή δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ των νεαρών γυναικών, οι οποίες το παρομοιάζουν με το FACETUNE APP. Πιο συγκεκριμένα προσομοιώνει ένα σύνολο συμβατικών ελκυστικών χαρακτηριστικών (λεπτότερη μύτη, πιο γεμάτα χείλη) και τεχνικές μακιγιάζ (λείο δέρμα, γεμάτα, τοξωτά φρύδια). Ωστόσο, εχει αποτελεσει αφορμή για προβληματισμό σχετικά με την αυτοπεποίθηση των γυναικών. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι τα νεαρά κορίτσια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις αρνητικές επιπτώσεις των φίλτρων και του retouch φωτογραφιών.