fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το ελληνικό νησί ανήκει στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου
TRAVEL

Αυτό το ελληνικό νησί ανήκει στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου

«Υπόκλιση» στην Κάρπαθο, τον άγριο παράδεισο των Δωδεκανήσων


Ένα νησί με παρθένα ομορφιά. Ένας επίγειος παράδεισος με μία πολύ ιδιαίτερη, σαγηνευτική αύρα. Η Κάρπαθος είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες, αλλά και γι' αυτούς που αγαπούν τις ήσυχες διακοπές, μακριά από όλους κι από όλα, με φόντο πανέμορφα, καταπράσινα τοπία. Είναι ένα νησί με σπάνια ομορφιά, με εντυπωσιακές παραλίες και γραφικά ορεινά χωριά, που κρύβουν μέσα τους απίστευτες εικόνες, ενώ οι locals μοιάζουν πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να καλωσορίσουν με τον πιο σπουδαίο τρόπο τους επισκέπτες που καταφθάνουν στον τόπο τους, από κάθε γωνιά του κόσμου.

Τώρα, έφτασε -επιτέλους- η στιγμή να πάρει η Κάρπαθος αυτό που τις αξίζει, με τη γνωστή ιστοσελίδα Time Out και την Daily Mail να συμπεριλαμβάνουν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου για το 2023. 

Τα φώτα στρέφονται σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας!

The List

shutterstock-1929875018.jpg

Η Ελλάδα αποτελεί σταθερά αγαπημένο προορισμό για εκατοντάδες ανθρώπους. Κάθε καλοκαίρι, καταφθάνουν σε αυτήν visitors από κάθε γωνιά του κόσμου, με τα πιο δημοφιλή νησιά να αποτελούν πόλο έλξης και να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που προτιμούν τις ήσυχες, τις πιο χαλαρωτικές διακοπές. Υπάρχουν αυτοί που σαγηνεύονται από τα παρθένα τοπία κι αγαπούν την αυθεντική ομορφιά του κάθε τόπου. Η γνωστή ιστοσελίδα Time Out, έκανε τη δική της έρευνα κι εντόπισε τους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς παγκοσμίως, συγκαταλέγοντας σε αυτούς κι ένα ελληνικό νησί, που ίσως μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν πολλοί από κοντά και να θαυμάσουν την σπάνια ομορφιά του.

Η Κάρπαθος, δεν είναι ένα νησί σαν όλα τα άλλα. Συνδυάζει με τον πιο σπουδαίο, με τον πιο μαγικό τρόπο τα φυσικά της τοπία, με τις εντυπωσιακές παραλίες, τον γραφικό της χαρακτήρα, με τα μικρά σοκάκια που προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες. Έχει πολλά, διαφορετικά πρόσωπα, τα οποία αξίζει να γνωρίσει κανείς από κοντά. «Σε αυτό το νησί, θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε σε μια σειρά από σχεδόν έρημες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, τις οποίες επισκέπτονται οι μεσογειακές φώκιες μοναχοί», σημειώνει -μεταξύ άλλων- η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αποπνέει δύναμη κι ερωτισμό, είναι σαγηνευτική, είναι μαγευτική. Διακοπές στην Κάρπαθο σημαίνει πλήρης αποφόρτιση, κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά, βόλτες στα άγρια ανεμοδαρμένα τοπία. Σημαίνει ξεκούραση και χαλάρωση σε απομακρυσμένες παραλίες, σε σπηλιές, σε ερημικά spots μακριά από όλους κι από όλα. 

The Island

shutterstock-1195942357.jpg

Tο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δεν μπήκε καθόλου τυχαία στη συγκεκριμένη λίστα. Οι πανέμορφες θάλασσες με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τα γραφικά ορεινά χωριά, οι εντυπωσιακές διαδρομές με τη θέα στο πέλαγος που κόβει την ανάσα, αλλά και η γαστρονομία της, αποτελούν μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Κάρπαθο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νησιού, έχουν ανακηρυχθεί περιοχές Natura λόγω του φυσικού τους πλούτου. Είναι ο απόλυτος προορισμούς για όσους θέλουν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία κι αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, αξίζει να την προσθέσετε asap στην bucket-list σας, καθώς μοιάζει σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δημοφιλία κι όλο και περισσότεροι θα καταφθάνουν σε αυτήν.

To visit

shutterstock-375872356.jpg
Άπελλα

First things first, η Κάρπαθος είναι ένα νησί με πολλές διαφορετικές παραλίες. Οι περισσότερες ακτές που βρίσκονται στην ανατολική της πλευρά έχουν βότσαλα, ενώ στη δυτική πλευρά συναντά κανείς κυρίως αμμουδερές. Όλες, φημίζονται για τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, με την Άπελλα να θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της. Τα βαθιά τιρκουάζ νερά, η ξανθή άμμος κι η πλούσια βλάστηση συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό, ωστόσο, αν αυτό που ζητάτε είναι η απόλυτη ηρεμία μακριά από την πολυκοσμία, ο Διακόφτης είναι πραγματικά το ιδανικό μέρος για εσάς! Φτάνοντας στην παραλία, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στην Καραϊβική, καθώς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, την χρυσαφένια άμμο και την υπέροχη θέα, σε ένα ονειρεμένο σκηνικό. Last but not least, must-visit θεωρείται και ο Άγιος Νικόλαος ή σύμφωνα με τους locals, η «Χαβάη» της Καρπάθου. Πρόκειται για μία παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και μαγευτική θέα στο γειτονικό νησί της Κάσου, που θεωρείται ιδανική για bodysurfing και κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους fans. Φυσικά, στην bucket-list των visitors πρέπει να μπουν και πολλά από τα μικρά, ορεινά χωριά του νησιού, με την Όλυμπο να είναι -ίσως- το πιο δημοφιλές από αυτά. Το μέρος αυτό έχει τόσο ιδιαίτερη αύρα, τόσο μεγάλη ομορφιά, που από το πρώτο λεπτό είναι ικανό να σαγηνεύσει όσους καταφθάνουν σε αυτό, με έναν δικό του, μοναδικό τρόπο!

To stay

3-homepage-triplet-scaled.jpg

Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, σε μία μαγική τοποθεσία, το Aposperia είναι το place to be για τους λάτρεις της προσιτής πολυτέλειας. Πρόκειται για μία νέα -πολύ σπουδαία- προσθήκη στο νησί, που έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το απόλυτο, χαλαρωτικό ταξίδι στο πανέμορφο μέρος των Δωδεκανήσων. Το brand-new ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο ανέγγιχτο Κατώδιο της Καρπαθου, αποτελείται από τρεις βίλες, που είναι σχεδιασμένες σε αμφιθεατρικό σχήμα, ακολουθώντας το φυσικό τοπίο, με στόχο να προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Κάθε βίλα έχει τη δική της πισίνα με άμεση πρόσβαση από το σαλόνι, καθώς και τη δική της ιδιωτική αυλή, συνδυάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο τη φύση, με τις σύγχρονες λεπτομέρειες όσον αφορά στο design των εσωτερικών χώρων. Το γκρι, το μαύρο και το λευκό συνυπάρχουν με μαεστρικό τρόπο σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο, που θεωρείται must για όσους θέλουν να συνδυάσουν το ταξίδι και τις διακοπές τους στην Κάρπαθο, με τη διαμονή σε έναν απίστευτα όμορφο χώρο, που προσφέρει όλες τις ανέσεις και την απόλυτη private εμπειρία στους guests που καταφθάνουν σε αυτόν.

To eat

2-hkkk7.jpg
Ταβέρνα Άνοιξις

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η Κάρπαθος θεωρείται go to προορισμός και για τους gastronomy-lovers, που θέλουν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να γευτούν τα μικρά, γαστρονομικά θαύματα, που μοσχομυρίζουν Ελλάδα! Σε μία μαγική τοποθεσία στο επίνειο της Ολύμπου, συναντά κανείς την ταβέρνα Άνοιξις, με την εντυπωσιακή κληματαριά και το λαχταριστό menu, που περιλαμβάνει πλούσιους μεζέδες. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στις πεντανόστιμες μακαρούνες και στο κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες και μη χάσετε τη ρεβιθοσαλάτα και τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα, που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας. Must-visit θεωρείται και η Ωραία Κάρπαθος, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι και σερβίρει παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με ντόπιες πρώτες ύλες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ντόπιο τυρί που είναι η σπεσιαλιτέ του νησιού, την ομελέτα με τις τσιμέτες -aka άγρια χόρτα- αλλά και τα ολόφρεσκα θαλασσινά. Έντονες γεύσεις, μεθυστικά αρώματα, μοναδική θέα!

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με σαγηνευτική ομορφιά κι από το πρώτο λεπτό, θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας!