fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Ηοt

image002.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Με την athleisure τάση να κερδίζει διαρκώς έδαφος κατακτώντας ακόμα και τις beachwear εμφανίσεις, και με όλο και περισσότερες γυναίκες να εξερευνούν τα οφέλη των θαλάσσιων σπορ και δραστηριοτήτων στο σώμα και το πνεύμα, η capsule συλλογή Active Beachwear της Sugarfee είναι ακριβώς to the point. Mε πρωτοποριακό σχεδιασμό και hi-tech υλικά, όλα εμπνευσμένα από το design των performance-inspired κολυμβητικών μαγιό, η συλλογή αποτελείται από μαγιό και beachwear κομμάτια και απευθύνεται στις ανάγκες των active κοριτσιών, των watersport lovers, για όσες επιλέγουν την κολύμβηση ως μέθοδο γυμναστικής, αλλά και για εκείνες που τα athletic swimwear είναι ένας stylish τρόπος να αγαπούν το άνετο και τόσο επίκαιρο athletic στυλ.

Not

shutterstock-686479834.jpg
Lalaria Beach στη Σκιάθο

Βαθμολογία: 4/10

Στη μετά πανδημία εποχή, το πρωτόγνωρο καλοκαίρι που ζούμε μπορεί να μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα νησιά μας με άνεση και χωρίς τον υπερβολικό τουρισμό που γινόταν κάποιες φορές στο παρελθόν αφόρητος, είναι όμως παράλληλα ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό κυρίως για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει. Ξενοδοχεία κλειστά, beach bars με ελάχιστο κόσμο, εστιατόρια άδεια και καταστήματα που μετρούν ατέλειωτες ώρες χωρίς δουλειά είναι εικόνες στενάχωρες. Ας ελπίσουμε ότι ο Αύγουστος που έρχεται θα ισοφαρίσει κάπως τα πράγματα.

Νίκος Αγγελής Άνθης

Hot

j-balvin-dua-lipa-bad-bunny-tainy-1923705-696x364.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Πριν από λίγες μέρες ο διάσημος τραγουδιστής/ράπερ J. Balvin κυκλοφόρησε το καινούριο του τραγούδι στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Bad Bunny, o Tainy και η βρετανίδα super star Dua Lipa. Ο Bad Bunny είναι ράπερ και μουσικός παραγωγός με επιτυχίες όπως το «I like it», ενώ ο Tainy είναι καταξιωμένος συνθέτης με επιτυχίες όπως το «I can’t get enough». Το «Un Dia» ή «One Day» στα αγγλικά, είναι ένα δίγλωσσο (ισπανικά και αγγλικά) pop mid-tempo κομμάτι, το οποίο αναμένεται να γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού, καθώς ο συνδυασμός της Latin/reggaeton μουσικής με την pop είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένος και ειδικά, όταν υλοποιείται από μεγάλους stars με ισχυρή μουσική υπογραφή. Πιο αναλυτικά, το «One Day», το οποίο αναμένεται να φτάσει στην κορυφή των παγκόσμιων μουσικών charts, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μουσικό υβρίδιο, το οποίο καταφέρνει με αριστοτεχνικό τρόπο να συνδυάζει την Latin με την ηλεκτρονική pop και house μουσική. Στο video clip του κομματιού πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Úrsula Corberó, γνωστή από το ρόλο της «Tokyo» στη δημοφιλή σειρά «La Casa de Papel» του Netflix.

Not

cats-trailer-3-1563486566.png

Βαθμολογία: 3/10

Η ταινία «Cats» είναι ένα μιούζικαλ επιστημονικής φαντασίας του 2019, που είναι βασισμένo στο ομώνυμο έργο του σπουδαίου Andrew Lloyd Webber. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Tom Hooper, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους James Corden, Judi Dench, Taylor Swift, Jennifer Hudson, Jason Derulo, Ian McKellen, κ. ά. Το φιλμ ακολουθεί κανονικά την υπόθεση του πρωτοτύπου έργου. Όλα δηλαδή ξεκινούν τη νύχτα, που η φυλή των γατών Jellicles ετοιμάζεται για τον ετήσιο χορό, στον οποίο θα ανακοινωθεί ποια γάτα θα κερδίσει την ευκαιρία για μια καινούρια ζωή. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κινηματογραφική απόδοση του εμβληματικού αυτού έργου διαθέτει πολλά μειονεκτήματα, όπως τα αντιαισθητικά και μη αληθοφανή special effects, καθώς και η αδυναμία του σκηνοθέτη να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τον συναισθηματικό πλουραλισμό του πρωτότυπου «Cats». Μάλιστα από πολλούς το «Cats» του Tom Hooper χαρακτηρίστηκε ως μία από τις χειρότερες ταινίες του 2019.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

shutterstock-1089792401.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Λατρεύω να μαθαίνω για δράσεις και γεγονότα που στοχεύουν στο να καθιερώσουν ένα καλύτερο -και πιο ανθρώπινο- lifestyle! Το καλό νέο αυτών των ημερών έφτασε στα μάτια μου με ένα από τα πολλά scroll down στο Instagram, μέσα από ένα positive post που σε ανύποπτο χρόνο μου έφτιαξε με τον καλύτερο τρόπο ολόκληρη την εβδομάδα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις και σχεδόν μηχανικά, επισκέφθηκα τον ιστότοπο που φιλοξενούσε την είδηση πως «η Αίγινα φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη κοινότητα στην Ελλάδα χωρίς αδέσποτους σκύλους», κάνοντάς με να σκιαγραφώ ήδη στο μυαλό μου έναν νέο, πιο φιλικό και δεκτικό κόσμο που θα φιλοξενούνται οι τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου. 

Εμβαθύνοντας, έμαθα πως η γενεσιουργός αιτία για την ύπαρξη αδέσποτων ζώων είναι οι εγκαταλείψεις από όσους κάποτε τα είχαν υπό την προστασία τους κι αμέσως έφερα στη σκέψη μου αυτό το «γιατί;» που περισσότερο φαντάζει σαν ρητορική ερώτηση, καθώς ποτέ κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με απόλυτη ακρίβεια. Ποτέ κανείς δεν κατάφερε να εντρυφήσει στο μυαλό όσων πράττουν αυτό ή κάτι αντίστοιχο -ακόμα και κάτι πιο βάρβαρο. Εστίασα όμως στα θετικά: βρισκόμενο σε καλό δρόμο, το νησί σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα φιλοζωικά ιδρύματα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει ένα οριστικό τέλος μέσα στο επόμενο έτος στο φαύλο κύκλο της αδέσποτης ζωής και σταδιακά συγκεντρώνει τα απαραίτητα κονδύλια για την πραγματοποίησή του. Ήδη, έχουν επιδοτηθεί πάνω από 400 τσιπαρίσματα και μόνο για το 2020 υπάρχει η δυνατότητα για 300 στειρώσεις ιδιόκτητων σκύλων, ενώ έχει τεθεί ως πρέπουσα η προώθηση της φιλοζωικής παιδείας στα σχολεία της περιοχής. Η κτηνιατρική συμβολή, τέλος, διαδραματίζει το δικό της -πολύ σημαντικό- ρόλο. Για το 2021, ένας καλύτερος κόσμος βρίσκεται στα σκαριά!

Not

shutterstock-528930337.jpg



Βαθμολογία: 1/10

Στην αντίθετη πλευρά των social media, βρέθηκα μπροστά σε ένα σωρό κακόβουλες συμπεριφορές που αντιμετώπισαν μια οθόνη ως τη μεγαλύτερη ασφάλεια και το πληκτρολόγιο ως την τέλεια ευκαιρία για ξέσπασμα. Μια σειρά από αρνητικά posts που εκθειάζουν κάθε ρατσιστική πτυχή προς το ανθρώπινο είδος και τις φαινομενικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες, με έβαλε σε σκέψεις για το αν τελικά μπορώ να ελπίζω με σιγουριά πως ο κόσμος θα αλλάξει και θα κυριαρχήσει ο σεβασμός απέναντι σε ό,τι ζει και κινείται πάνω στον πλανήτη. Από τη μία, το body shaming που είναι στα pick του τώρα το καλοκαίρι, από την άλλη όλα τα στερεοτυπικά σχόλια που κρύβουν κακία και προκατάληψη και, παράλληλα, οι δηλώσεις «σημαντικών» ανθρώπων με επιρροή, αξιοσημείωτη θέση και star quality που έρχονται ξανά στο φως. 

Ευτυχώς υπάρχουν κι εκείνες οι μικρές διαφυγές που για λίγο προσφέρουν δόσεις αισιοδοξίας, σαν αυτή που κατέγραψα παραπάνω. Ας φτάσουμε επιτέλους σε ένα σημείο που δε θα θεωρείται ντροπή το να δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, μέσα από τις ατέλειές μας, τους στόχους που εμείς θέτουμε και όλα όσα πιστεύουμε και μας κάνουν ξεχωριστούς. Ας κρατηθούμε από αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυταπόδεικτα, κάνοντας αποκλειστικά βήματα μπροστά, όχι πίσω!

Εύα Βαλαμβάνου

Hot

img-6745.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η 4η μικρού μήκους ταινία του Βαγγέλη Νάκη, η οποία δημοσιεύτηκε ανήμερα της επετείου των δύο χρόνων, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018. Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του σε συνεργασία με τη νεολαία της κοινότητας δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο», στην οποία διαδραματίζεται η ζωή των ανθρώπων μετά τη φονική πυρκαγιά καθώς και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά προκειμένου να «ξαναχτίσουν» ό,τι χάθηκε αλλά και να ξεπεράσουν χωρίς να ξεχάσουν κανέναν.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι όλοι οι έφηβοι που συμμετέχουν στην ταινία μικρού μήκους. Απεικονίζονται σκηνές της σημερινής καθημερινότητας αλλά και σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η συμμετοχή όλων στην «εκδήλωση μνήμης» με το μήνυμα «Δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ». Στόχος της ταινίας μικρού μήκους είναι να τονιστεί πως την 23η Ιουλίου 2018 εξελίχθηκε η φονικότερη στην ελληνική ιστορία πυρκαγιά, σε μία από τις πιο μαύρες ημέρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Πέρα από τις υλικές ζημιές, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και το οικοσύστημα της περιοχής υπέστη ανείπωτη καταστροφή εύλογα λοιπόν χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Not

shutterstock-754158427.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Είμαστε (ή οφείλουμε να είμαστε) πολύ προσεκτικοί, τόσο στα ταξίδια μας, όσο και κατά τη διαμονή μας στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Είτε ταξιδεύουμε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλα τα μέτρα ασφαλείας. Πολλοί είναι, δε, οι άνθρωποι που θα περάσουν όλο το καλοκαίρι τους, χωρίς διακοπές, από το σπίτι τους. Είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για ψυχολογικούς και για λόγους υγείας. Έτσι, όλες οι influencers που προβάλλουν μια καθημερινότητα όμοια με τα προηγούμενα καλοκαίρια, είναι μη ρεαλιστικά σενάρια, προκλητικά κι εκτός πραγματικότητας.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

pastel.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το manicure και ακόμη περισσότερο αυτήν την περίοδο το pedicure, αποτελούν μία αγαπημένη διαδικασία για κάθε γυναίκα. Δεν πρόκειται για μία απλή επίσκεψη, αλλά για μία κανονική ιεροτελεστία, όπου έχουμε τη δυνατότητα να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να χαλαρώσουμε, αφήνοντας την περιποίηση των νυχιών μας, στις ειδικούς. Οι επιλογές ποικίλουν και προσωπικά, για τους καλοκαιρινούς μήνες λέω μεγάλο «ναι» στις pastel αποχρώσεις, ενώ σταθερή αξία είναι το french manicure. Πραγματικά, ό,τι κι αν κάνετε, μην το αμελείτε. Όλες μας έχουμε την ανάγκη να χαλαρώσουμε και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και μην ξεχνάτε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο, από περιποιημένα άκρα...

Not

.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο, ότι η μετά-covid εποχή, θα έκρυβε πολλά... Η διαχείριση της κατάστασης είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά, η Ελλάδα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Με δεδομένο ότι και οι επόμενοι μήνες θα κυλήσουν ανάλογα, είναι ξεκάθαρο πλέον πως θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε μία προσπάθεια και να προσαρμοστούμε στα «πρέπει» που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Αν ένα από αυτά είναι η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τότε θα πρέπει όλοι να πειθαρχήσουν και να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μέτρο, με φόντο την ολική επιστροφή στην κανονικότητα. Εξάλλου, το αν αυτή θα έρθει σύντομα ή αν θα καθυστερήσει πολύ ακόμη, είναι στο χέρι μας.

Μαρία Κουτσάκα

Hot

sunshine-escape-fb-post.png

Βαθμολογία: 10/10

Η νέα σειρά μακιγιάζ Sunshine Escape από την DUST+CREAM θα σας ταξιδέψει! Η Sunshine Εscape είναι μία limited καλοκαιρινή σειρά μακιγιάζ που περιλαμβάνει μία παλέτα με 10 αποχρώσεις σε σκιές ματιών, 5 Matte Lipsticks, 2 υγρές σκιές, 2 υγρά highlighters και 1 σετ nail polish με 4 χρώματα. Εμπνευσμένη από τις πιο trendy αποχρώσεις του καλοκαιριού, η Sunshine escape αποτελεί το ιδανικό εισιτήριο ομορφιάς για το φετινό καλοκαίρι.

Good to know: Η κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της έχει βραβευτεί επανειλημμένα από οργανισμούς υψηλού κύρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, από τις αρχές του 2020 η DUST+CREAM. Όπως και τα χιλιάδες ακόμα μοναδικά προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης και ομορφιάς της DUST+CREAM, έτσι και την ειδική limited σειρά Sunshine Escape θα τη βρείτε σε ένα από τα 78 υπέροχα καταστήματα της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στο ολοκαίνουριο e-shop, στο επίσημο site της DUST+CREAM.

Not

m-entends-tu.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Το καλοκαίρι αποτελεί ιδανική περίοδο για να παρακολουθήσουμε σειρές και να διαβάσουμε όσα βιβλία κρατούσαμε στη βιβλιοθήκη μας. Μια από τις σειρές λοιπόν που περίμενα πως θα μου άφηνε θετικές εντυπώσεις είναι το Μ' Ακούς; το οποίο κατάφερα να δω μόνο μέχρι το δεύτερο επεισόδιο αφήνοντάς το τελικά στη μέση. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν αρκετά ανιαρές και το story βαρετό. Πλοκή: Τρεις φίλες από μια φτωχή γειτονιά αντιμετωπίζουν τη ζωή με χιούμορ και ελπίδα, καθώς έρχονται αντιμέτωπες με κακές σχέσεις και τις δυσλειτουργικές τους οικογένειες.