fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

1111111587.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η μαγευτική ατμόσφαιρα της Άνοιξης είναι πλέον αισθητή γύρω μας. Αυτό που λάτρεψα τις τελευταίες ημέρες το Πασχαλινό γούρι της Jeus+Dione. Για αυτή τη σεζόν, το brand γιορτάζει «μια ζωή γεμάτη ελπίδα» λανσάροντας ένα exclusive μενταγιόν από επιχρυσωμένο ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους. Σε δύο διαφορετικές εκδοχές, με ένα πετράδι μπλε χαλαζία ή ένα υπόλευκο μαργαριτάρι, το φετινό Πασχαλινό Αυγό είναι σχεδιασμένο για να χαρίσει αρμονία, πνευματική ισορροπία και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση.

Not

shutterstock-565189495.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Κι όσο το Πάσχα πλησιάζει και η αισιοδοξία της άνοιξης βρίσκεται εδώ, οι καταστάσεις γύρω μας δε μας επιτρέπουν να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Πόλεμος, επικαιρότητα που σοκάρει, αγένεια, θλίψη... Ας γίνουν οι μέρες της άνοιξης η αφορμή για μια νέα αρχή, όπου δε θα υπάρχει χώρους για τίποτα το αρνητικό, αλλά μόνο για ευχάριστες ειδήσεις που θα ακούμε και θα μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

unnamed-1CBzu.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Τις προηγούμενες μέρες κατάλαβα γιατί το "Coda" κατέκτησε το Oscar καλύτερης ταινίας, καθώς το παρακολούθησα με αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Το συγκινητικό και παράλληλα κωμικό δράμα για μια νεαρή κοπέλα, που βρίσκεται σε σύγκρουση με τους κωφούς γονείς της όταν προσπαθεί να επιδιώξει μια καριέρα στο τραγούδι. Συγκίνηση και θαυμασμό: αυτά με έκανε να αισθανθώ η συγκεκριμένη παραγωγή και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι μια από τις ωραιότερες ταινίες που έχω παρακολουθήσει ever!

Not

image.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Πώς γίνεται εν έτει 2022 ένας άνθρωπος να κατακρίνεται για κάτι που «κουβαλά» κι ενδεχομένως τον ταλαιπωρεί; Γιατί η εικόνα μας να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού, έστω και χιουμοριστικά; Εγώ προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι καμία τέτοια αίσθηση του χιούμορ. Μετά το εξαιρετικά δυσάρεστο πρόσφατο γεγονός στη φετινή τελετή απονομής βραβείων Oscar και σχετικά με την αλωπεκία -μια κοινή αυτοάνοση διαταραχή που συχνά οδηγεί σε απρόβλεπτη τριχόπτωση-, θαυμάζω λιγάκι περισσότερο την Jada Pinkett Smith για την τεράστια δύναμή της και πολύ λιγότερο τον Chris Rock για το «κρύο» αστείο του.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

123-1.jpg
Χρήστος Γκατζιαλίδης, (Διευθυντής Βορείου Ελλάδος ΙΕΚ ΑΚΜΗ), Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), Βαγγέλης Ροδόπουλος, (Αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ), Βαγγέλης Κονταξάκης (Διευθυντής Μητροπολιτικού Κολλεγίου – Θεσσαλονίκη), Διομήδης Γεώργας (Διευθυντής Μάρκετιγκ του Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ)

Βαθμολογία: 10/10

Ζω σε μία πόλη, η οποία συνεχώς με εκπλήσσει -ευχάριστα- με τις καινοτόμες ιδέες και τις δράσεις. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει κάνει ξεκάθαρο πως έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών. Αυτό φανερώθηκε για ακόμα μια φορά και με την επικύρωση της εκκίνησης μιας διευρυμένης, πολυεπίπεδης συνεργασίας ανάμεσα στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Μητροπολιτικό- ΑΚΜΗ» και στον Δήμος Θεσσαλονίκης με το «Συμφωνητικό Συνεργασίας και Συναντίληψης» που συνυπέγραψαν, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου. Βάση της συμφωνίας αποτελεί η υποστήριξη και υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα από ένα πολυδιάστατο πλαίσιο συνεργασίας που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα και δράσεις

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θεμελιώνει μια στενή συνεργασία με έναν τεράστιο Εκπαιδευτικό Όμιλο. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε ένα ευρύ πεδίο, από την καινοτομία, την εκπαίδευση και την άσκηση μέχρι τη γαστρονομία, σε όλους δηλαδή τους τομείς στους οποίους επενδύει η πόλη. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η πόλη μας ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα, με όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε Δήμος και φορείς από κοινού, γιατί η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από τη συνεργασία».

Την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συνεργασίας εξέφρασε και ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά «Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελούν ηγέτιδες δυνάμεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές, με εδραιωμένη, τα τελευταία 17 χρόνια, παρουσία και στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε δίπλα στην ομάδα του Δημάρχου για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ενέργειες με αντίκτυπο στην κοινωνία στους τομείς της καινοτομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του εθελοντισμού. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο μοντέλο με μετρήσιμα αποτελέσματα το οποίο έχουμε υιοθετήσει σε κάθε πόλη στην οποία έχουμε παρουσία».  

Not 

3454899-1-768x480.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Κι ενώ από την μία πλευρά η κοινωνία μας κάνει βήματα ανάπτυξης και εξέλιξης, από την άλλη βλέπουμε εικόνες, όπως αυτές στην Πάτρα, που πραγματικά σοκάρουν. Μετά το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της, βρίζοντας, φωνάζοντας και βγάζοντας τον χειρότερο τους εαυτό. Θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι αυτές είναι εικόνες μεσαίωνα. Ποιος μας έχει θέσει δικαστές και κριτές των πάντων; Αυτές οι συμπεριφορές δεν κρύβουν μία μορφή βίας; Πόσο θυμό έχει ο κόσμος μέσα του που προκειμένου να τον εκτονώσει θα κάνει το παραμικρό; Αυτές είναι μερικές σκέψεις που μου περνάνε από το μυαλό, παρατηρώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

unnamed-m3zt8.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του Απρίλη, το θερμόμετρο ανεβαίνει κι επιτέλους, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τις βόλτες μας στην πόλη. Η Θεσσαλονίκη προσφέρεται για ατελείωτους περιπάτους, είτε στην παραλία, με θέα την θάλασσα, είτε στο κέντρο, με τα αμέτρητα μαγαζιά και τη γεμάτη αγορά, ωστόσο, προσωπικά, αγαπώ τις βόλτες λίγο πιο μακριά από την πόλη. Πρόσφατα, βρέθηκα στο Φράγμα της Θέρμης, αντικρίζοντας μία απίστευτα όμορφη εικόνα. Το φυσικό τοπίο, τα απέραντο πράσινο κι ο καθαρός αέρας, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και πραγματικά, αξίζει να το επισκεφθείτε κι εσείς. Η άνοιξη είναι εδώ και μας περιμένει να την απολαύσουμε!

Not

will-smith-41.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και της δικής μου καθημερινότητας και προφανώς, τα χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ όπως όλοι, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι τελευταία αισθάνομαι ότι με κουράζουν όλο και περισσότερο. Πιο πρόσφατο, είναι το παράδειγμα των Oscars. Το περιστατικό με τον Will Smith και τον Chris Rock, σχολιάστηκε από όλους και μονοπώλησε το ενδιαφέρον, κυρίως στο Twitter και φυσικά, άπαντες είχαν μία άποψη γι' αυτό. Αυτό που κρατάω εγώ -πάντως- είναι ότι όλο και πιο εύκολα όλοι μας γινόμαστε σκληροί κι έχουμε την τάση να καταδικάζουμε ανθρώπους, χωρίς να σκεφτούμε μερικά πράγματα λίγο περισσότερο. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλο αυτό, αλλά κάπου φτάνει με αυτή την ανθρωποφαγία...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

biontech-impfstoff-coronavirus-101-v-original.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Δεν ήμουν ποτέ από τους σκεπτικούς, δεν ήμουν από αυτούς που αναρωτιούνται για την εγκυρότητα εμβολίων, lockdown και περιορισμών. Δε μου το επιτρέπει η επιστήμη μου και όλα όσα με έφεραν εδώ. Παρόλα αυτά η είδηση πως έρχεται η επέκταση διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού με έκανε αρκετά χαρούμενη. Όχι πια γιατί δε θέλω να κάνω την 4η δόση αλλά γιατί θεωρώ πως μετά από δύο χρόνια στην πανδημία μπορούμε να σκεφτούμε πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης από την αλόγιστη χορήγηση εμβολίων. Το «γιατί» γνωρίζω και μπορώ να το αναλύσω κάποια άλλη στιγμή, το «πως» δεν είναι σίγουρα δική μου δουλειά.

Not

unnamed-Iet8o.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος μόδας Patrick Demarchelier. O άνθρωπος που γεννήθηκε το 1943 στη Γαλλία, που στα 20 του χρόνια μετακόμισε στο Παρίσι για να κυνηγήσει το όνειρο του και που στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη έχτισε τη δική του πορεία θα μείνει στον κόσμο της μόδας σαν μια υπέροχη ανάμνηση. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα περιοδικά, με οίκους μόδας και έγινε ο επίσημος φωτογράφος της πριγκίπισσας Diana. Δίδαξε σε όλους πως η επιμονή στο όνειρο είναι που δημιουργεί την ουσιαστική, απτή πραγματικότητα.