fbpixel

Search icon
Search
Best dressed: Τα καλύτερα outfits στο κόκκινο χαλί των Oscars
STYLE PEOPLE

Best dressed: Τα καλύτερα outfits στο κόκκινο χαλί των Oscars

Όλα όσα ξεχωρίσαμε από την φαντασμαγορική βραδιά


Μέτα από δύο χρόνια πανδημίας και κοινωνικών αποστάσεων, το χθεσινό κόκκινο χαλί της 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ, θύμισε όλα αυτά που είχαμε αφήσει στην άκρη για λίγο καιρό. Η φετινή βραδιά ήταν κάπως διαφορετική. Ο πόλεμος που γίνεται στην Ουκρανία επηρέασε όλους τους παρευρισκομένους -δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να κάνουν μια δήλωση με την εμφάνισή τους-, η παρουσίαση της βραδιάς έγινε από τρεις γυναίκες, υπήρξαν πολλές ταινίες που δεν προβλήθηκαν στον κινηματογράφο, όπως το "The Power of the Dog) που στρίμαρε στο Netflix, ενώ το TikTok έδειξε ζωντανά το κόκκινο χαλί και τις fashionable αφίξεις των αστέρων του κινηματογράφου. 

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές αυτής της βραδιάς εδώ και πολλές δεκαετίες είναι η παρέλαση των celebrities στο red carpet και τα κομμάτια των διάσημων -τις περισσότερες φορές- οίκων που επιλέγουν. Άντρες και γυναίκες προσπαθούν να κερδίσουν τον τίτλο του "best dressed" και να εντυπωσιάσουν. H Zendaya μαγνήτισε τα βλέμματα με το two-pieces Valentino look της ενώ η νικήτρια του Α' Γυναικείου Ρόλου Jessica Chastain μάγεψε με την Gucci δίχρωμη τουαλέτα της. 

Ανακαλύψτε παρακάτω τις καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί!

Zendaya 

zendaya-oscars-2022-90.jpg

Η «βασίλισσα» του red carpet, Zendaya, έκανε για ακόμα μια φορά όλον τον κόσμο να μιλάει γι' αυτήν. Κέρδισε ξανά τον τίτλο της πιο καλοντυμένης με τη two pieces Valentino εμφάνισή της, το οποίο αποτελούνταν από ένα cropped λευκό πουκάμισο και μια ψηλόμεση glittery maxi skirt. Το σύνολό της ολοκληρώθηκε από ντελικάτα jewels που κοσμούσαν τον λαιμό και τα χέρια της. 

Zoë Kravitz

zoe-kravitz-8VNi6.jpg

Το κορίτσι του Batman έκανε μία από τις πιο κομψές εμφανίσεις, επιλέγοντας ένα ροζ Saint Laurent strapless φόρεμα. Η μακριά τουαλέτα με τον εντυπωσιακό φιόγκο, που κυριάρχησε στην εικόνα της ολοκληρώθηκε μ' ένα διαμαντένιο κολιέ και διακριτικά σκουλαρίκια. Το συγκεκριμένο look αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται πάντοτε να κάνουμε «φασαρία» για να μαγνητίσουμε τα βλέμματα. 

Uma Thurman

uma-thurman-wore-bottega-veneta-to-the-2022-oscars-729x1024.jpg

Η ηθοποιός αποφάσισε να αποφύγει την επιλογή φορέματος για περπατήσει στο κόκκινο χαλί. Αντ' αυτού το ασπρόμαυρο Bottega Veneta look της, με τη maxi skirt και το λευκό πουκάμισό της απογείωσε την έννοια του chic. Τα ασημένια Cartier δαχτυλίδια της χάρισαν στην εικόνα της μία πιο punk αισθητική. Το white skirt προσδίδει μία masculine νότα ενώ η φούστα της μας προετοιμάζει για την επιστροφή των maxi.

Ariana DeBose

ariana-debose.jpg

Μετά τη Zendaya μπορούμε να πούμε ότι το total red look της νικήτριας του Β' Γυναικείου Ρόλου είναι το αγαπημένο μας. Τυχαίο που και τα δύο είναι Valentino; Είναι μία από τις λίγες γυναίκες που επέλεξαν να φορέσουν πολλά κομμάτια μαζί. Το two pieces σύνολό της, αποτελούνταν από ένα wide-leg trouser κι ένα cropped top. Η κόκκινη κάπα της ήταν κι αυτή που κυριάρχησε ενώ τα λεπτεπίλεπτα κοσμήματά τής χάρισαν την απαραίτητη λάμψη. 

Lupita Nyong’o

lupita-nyongo-oscars-2022-embed-1.webp

Οκτώ χρόνια μετά από την πρώτη της εμφάνιση στα Όσκαρ, που είχε εντυπωσιάσει μ' ένα baby-blue φόρεμα Grecian Prada, η Lupita Nyong'o μας υπενθυμίζει γιατί είναι μία από τις αγαπημένες στο χώρο της μόδας. Επέλεξε κι αυτήν τη φορά τον οίκο Prada για το red carpet look της -ένα χρυσό φόρεμα με embellisments από ροζ λουλούδια και sparkly κρόσσια. Τα κοσμήματα λειτούργησαν συμπληρωματικά. 

Jessica Chastain

jessica-chastain-oscars-2022-ss-embed.webp

Η Chastain σηματοδότησε την τρίτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ -από την οποία βγήκε νικήτρια, κατακτώντας το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο- με μια δίχρωμη τουαλέτα Gucci με παγιέτες κι εντυπωσιακά βολάν στο τελείωμα. Για αξεσουάρ, παρέλειψε το clutch και το κολιέ, επιλέγοντας αντ 'αυτού ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια με διαμάντια, καθώς κι ένα cocktail ring και βραχιόλι όλα από τον ίδιο οίκο.

Billie Eilish

Η υποψήφια για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, Billie Eilish, αποδεικνύει ότι δεν είναι απλώς ένα θαύμα της pop αλλά και «χαμαιλέοντας» της μόδας. Ενώ το περσινό Met Gala βρήκε την τραγουδίστρια να αποπνέει αίγλη του Old Hollywood με ένα ροζ φόρεμα Oscar de la Renta, για τα Όσκαρ επέλεξε μια πιο avant-garde, ογκώδη τουαλέτα δια χειρός Gucci. 

Lily James

lily-james-wore-atelier-versace-to-the-2022-oscars.jpg

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της για το Pam & Tommy, η γκαρνταρόμπα της Βρετανίδας ηθοποιού Lily James ήταν μια δίνη από ρούχα που μας «ταξίδεψαν» πίσω στο 1990. Για το κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ, συνέχισε στην ίδια φιλοσοφία με ένα ροζ, δαντελένιο φόρεμα Atelier Versace με τολμηρό σκίσιμο μέχρι ψηλά στον μηρό.

Timothée Chalamet

lipsis-yy44P.jpg

Πώς γίνεται να μην αναφερθούμε και στο it boy της γενιάς του, Timothee Chalamet; Μαγνητίζει τα βλέμματα και ταράζει τα «νερά» με κάθε του εμφάνιση. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και εχθές το βράδυ. Ο Γάλλος ηθοποιός επέλεξε Louis Vuitton total κοστούμι με ρετρό αναφορές και χωρίς πουκάμισο.