fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσετε καλοσχηματισμένα πόδια
WELLNESS

Οι πιο εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσετε καλοσχηματισμένα πόδια

Ξεκινήστε από τώρα και εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα


Οδεύουμε όλο και πιο βαθιά στην άνοιξη κι αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά. Plus, μας δείχνει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το καλοκαίρι, από τα κοντά φορέματα, φούστες και από τα μαγιό. Ποια δε θέλει να έχει καλοσχηματισμένα πόδια που όλοι θα τα θαυμάζουν;

Μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει χρόνος ακόμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε ένα πρόγραμμα με τις σωστές ασκήσεις από σήμερα, το οποίο όμως θα τηρήσετε. Φυσικά, ο συνδυασμός με μία ισορροπημένη και σωστή διατροφή θα έχετε ακόμα πιο πετυχημένο αποτέλεσμα.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε πως θα αποκτήσετε, μέσα σε λίγους μήνες, τα πιο όμορφα και καλοσχηματισμένα πόδια.

Good to know…

Πιθανότατα πολλές από εσάς δε γνωρίζετε ότι για να κάψετε το λίπος αρκεί να αποκτήσετε περισσότερη μυϊκή μάζα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σας απαιτεί πολλή ενέργεια για να σηκώσει για παράδειγμα βάρη και με αυτό τον τρόπο καίτε θερμίδες. Το σώμα σας θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια μετά από αυτές τις ασκήσεις για να θεραπεύσει τους ιστούς που «σπάνε» (ή τεντώνονται) κάθε μέρα. Καθώς τα πόδια έχουν τους μεγαλύτερους μύες, δεν πρέπει ποτέ να σταματάτε να τα γυμνάζετε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε όμορφα και γυμνασμένα πόδια.

Καθίσματα

shutterstock-1185036745.jpg

Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και τα πέλματα ελάχιστα στραμμένα προς τα έξω. Βάλτε τα χέρια σας στη μέση ή ευθεία μπροστά. Λυγίστε τα γόνατα, σαν να κάθεστε σε καρέκλα, φροντίζοντας όμως η μέση σας να παραμένει ίσια και τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Κοιτάτε ευθεία μπροστά. Όταν τα γόνατα κάνουν γωνία 90 μοιρών περίπου, επανέλθετε αργά στην όρθια θέση και επαναλάβετε.

Εκτελείτε 4 σετ από 15-20 επαναλήψεις. Μπορείτε να εξελίξετε αυτήν την άσκηση κάνοντας σκουάτ διαρκείας. Παραμείνετε σ’ αυτήν τη θέση όσο περισσότερο μπορείτε. Μόνο 2 λεπτά σκουάτ διαρκείας την ημέρα μπορεί να φέρει τέτοια αλλαγή στο σώμα σας που δε θα το πιστεύετε.

Προβολές

provoli-696x465.jpeg

Από την όρθια θέση, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Λυγίζοντας το γόνατο στο μπροστινό πόδι, κατεβάζετε ολόκληρο το σώμα κατακόρυφα σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά σας, έτσι ώστε ο μηρός του μπροστινού ποδιού να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος και το γόνατο του πίσω ποδιού ίσα ίσα να ακουμπήσει κάτω. Επανέρχεστε στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι. Η επαναφορά στην αρχική θέση πρέπει να γίνεται όσο πιο αργά μπορείτε για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την άσκηση αυτή. Εκτελείτε 3 σετ με 15-20 επαναλήψεις. Όσες περισσότερες επαναλήψεις κάνετε τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Σχοινάκι

shutterstock-755628688.jpeg

Αυτή η άσκηση θα σμιλεύσει τα πόδια και τα χέρια σας. Ανοίξτε τα πόδια σας κατά μήκος των γοφών σας. Οι αγκώνες σας θα πρέπει να είναι λυγισμένοι σχηματίζοντας ορθή γωνία και τα χέρια σας να στρίβουν 45 μοίρες προς τα έξω. Κάνετε δυο σετ των 15 αλμάτων. Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα και ξεκινήστε πάλι. Προσπαθήστε κάθε φορά να κάνετε όλο και πιο γρήγορα. Μπορείτε να βρείτε και παραλλαγές για να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας.

Steps

shutterstock-631945331.jpg

Αυτή η άσκηση συνδυάζει την αεροβική και τον σχηματισμό μυών και ένα ακόμη θετικό είναι ότι αυτή την άσκηση μπορείτε να την κάνετε με μουσική στο σπίτι, διότι μπορείτε να αγοράσετε ένα step ή να το φτιάξετε ένα μόνη σας. Τα steps είναι ιδανικά για την ενδυνάμωση και την τόνωση των ποδιών. Μια εναλλακτική λύση είναι αντί για step να χρησιμοποιείτε ένα σκαλοπάτι. Προσπαθήστε να κάνετε εναλλαγή των βημάτων σας με την πλάτη σας πάντα σε ευθεία στάση.

Ανύψωση φτερνών

calves-heel-raises.jpeg

Είναι μια αποτελεσματική τεχνική που μπορείτε να την εφαρμόσετε και στο σπίτι. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά αντίστοιχα με το πλάτος των ώμων σας. Το κεφάλι και η πλάτη σας θα πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία στάση. Σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας για όσο περισσότερο μπορείτε. Χαμηλώστε με αργό ρυθμό την στάση του σώματός σας και στηρίξτε καλά τα πόδια σας στο έδαφος. Ξεκουραστείτε για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την διαδικασία. Κάνετε τρία σετ των 10 επαναλήψεων. Μην βιάζεστε. Κάνετε την άσκηση με αργούς ρυθμούς για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις ή αίσθηση έντονου πόνου. Θα τονώσετε τις γάμπες σας, δηλαδή, το πλαϊνό και πίσω μέρος των ποδιών σας.

Γέφυρα

shutterstock-277230338.jpg

Αυτή η άσκηση βοηθά να ενδυναμώσετε τους γλουτούς και τα πόδια σας και μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι. Είναι επίσης ιδανικό για γυναίκες που θέλουν να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα, μια για πάντα. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας στο πλάι. Λυγίστε τα πόδια σας μέχρι οι πατούσες να στηρίζονται τελείως στο έδαφος. Τώρα σηκώστε την λεκάνη σας προς τα πάνω και μείνετε εκεί για όσο περισσότερο μπορείτε. Προσπαθήστε να σχηματίσετε μια «ευθεία γέφυρα», για όσο περισσότερο μπορείτε. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε έναν δίσκο βάρους πάνω στην κοιλιά σας (ξεκινήστε με κάτι ελαφρύ).