fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο creative συνεργασίες λίγο πριν υποδεχθούμε τη νέα χρονιά
FASHION NEWS

Οι πιο creative συνεργασίες λίγο πριν υποδεχθούμε τη νέα χρονιά

Όλα όσα ξεχωρίζουν τις τελευταίες ημέρες


Ο κόσμος της τέχνης δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ποτέ με τις δημιουργίες του. Ένα από τα πράγματα που μας κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον είναι οι εντυπωσιακές συνεργασίες από διαφορετικούς χώρους. Λίγο πριν φύγει το 2022, έκαναν την εμφάνισή τους collaborations, τα οποία «έκλεψαν» τις εντυπώσεις, απογειώνοντας την έννοια της φαντασίας και της δημιουργίας. Από την Bombay Sapphire Χ Vassia Kostara και τον εντυπωσιακό στολισμό του ξενοδοχείου Excelsior στη Θεσσαλονίκη μέχρι τη μοναδική συλλογή του εμβληματικού brand Louis Vuitton με την Yayoi Kusama, σας παρουσιάζουμε τα πιο ξεχωριστά collabs που «έκλεψαν» την προσοχή μας, λίγο πριν υποδεχθούμε τη νέα χρονιά. 

Ανακαλύψτε τες!

Bombay Sapphire Χ Vassia Kostara

2-1-1.jpg

Πρόκειται για μία συνεργασία, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το premium gin Bombay Sapphire, στηρίζοντας τη δημιουργικότητα διεθνώς, συνεργάστηκε φέτος στενά με την επιτυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Βάσια Κωσταρά για τη δημιουργία μιας συλλεκτικής φιάλης με την υπογραφή της, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η ξεχωριστή σχεδιάστρια και καλλιτέχνης, ιδανική εκφραστής της Stir Creativity φιλοσοφίας του Bombay Sapphire, άφησε το ταλέντο και την εφευρετικότητα της να την οδηγήσουν στη σχεδίαση μιας εορταστικής συσκευασίας, έχοντας ως κεντρικό διακοσμητικό μοτίβο τις βασιλικές παιώνιες και τα άγρια τριαντάφυλλα, στις αποχρώσεις φυσικά του sapphire blue.

8f101b9d-db12-4797-a7ea-3fadf342d2e2.jpg

Αφοσιωμένη και δημιουργική, η fashion designer αντλεί έμπνευση για κάθε συλλογή από το πάθος της για τα ταξίδια, κι έτσι από αυτές τις εμπειρίες δημιουργεί τα δικά της μοτίβα. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Η Βάσια διασφαλίζει ότι κάθε συλλογή έχει τη θηλυκότητα στο επίκεντρο, καθώς στόχος της είναι οι γυναίκες να αισθάνονται πάντα μοναδικές και δυνατές. Το Bombay Sapphire, από την πλευρά του είναι το London Dry Gin που δημιουργείται με την μέθοδο «έκχυσης ατμού» (vapour infusion). Κατέχει ένα μοναδικά ντελικάτο αρωματικό προφίλ από 10 βότανα και μια σύνθετη, αλλά παράλληλα μια απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αποτέλεσμα της ιδιαίτερης διαδικασίας απόσταξης που χρησιμοποιεί.

Η συλλεκτική συσκευασία Bombay Sapphire X Vassia Kostara, ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα εορταστικά καλέσματα, είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης για περιορισμένα τεμάχια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο www.bombaysapphiregreece.gr και στo official IG account του Bombay: https://www.instagram.com/bombaysapphiregin.gr/

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το πιο γευστικό cocktail για να δοκιμάσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο!

Υλικά

  • 40ml Bombay Sapphire 
  • 20ml Blue Curacao
  • 60ml Martini Prosecco 
  • 15ml Lime 
  • 1 Teaspoon Edibie Glitter 

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σ' ένα balloon ποτήρι ή ποτήρι του κρασιού και γαρνίρουμε μ' ένα μπλε βρώσιμο λουλούδι. 

Ξενοδοχείο Excelsior

titlo-dwqgb.jpg

Το ξενοδοχείο Excelsior μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τις ωραιότερες μέρες του χρόνου σε ένα γιορτινό και fashionable περιβάλλον. Το πνεύμα των γιορτών «φωλιάζει» στην κορυφή του Excelsior, του πεντάστερου ξενοδοχείου που αποτελεί αρχιτεκτονικό στολίδι για τη Θεσσαλονίκη και ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της. Εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, Κομνηνών και Μητροπόλεως, το team του ξενοδοχείου περιμένει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους με τον ξεχωριστό στολισμό του. 

Excelsior: Inside Out Γιορτή

Στο εσωτερικό του δεσπόζουν δύο εντυπωσιακές Πριμαντόνες που παραχώρησε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο κούκλες βιτρίνας με περίτεχνα κοστούμια από το βεστιάριο του Μεγάρου. Τις Πριμαντόνες επιμελήθηκε η Τάνια Χατζηγκόντσιου, υλοποιώντας μία ιδέα του προέδρου του ΟΜΜΘ, Βασίλη Γάκη. Η παρουσία τους θυμίζει τον λαμπερό κόσμο της όπερας, εκεί όπου τα συναισθήματα γιγαντώνονται μαζί με τα σκηνικά και η υπερβολή ζει στο φυσικό της περιβάλλον. Οι Πριμαντόνες είναι το ίδιο το πνεύμα της γιορτής που μας καλεί να διαλέξουμε την πιο αστραφτερή πλευρά της ζωής.

The fashion loving hotel

titlo-osEU4.jpg

Για τη γιορτινή καμπάνια του ξενοδοχείου τα μοντέλα φόρεσαν high end βραδινά ρούχα από το Notos. Επιπλέον, στη βιτρίνα επί της Μητροπόλεως δεσπόζει η νέα δημιουργία-αποτέλεσμα της συνεργασίας του Excelsior με τον ΣΕΝ (Σύλλογος Ελληνίδων Νεανίδων). Πρόκειται για ένα φόρεμα σε σχέδιο της Όλιας Παπακώστα, που κατασκεύασαν οι σπουδαστές του Σ.Ε.Ν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σχεδιαστή Αχιλλέα Τακτικού. Η έμπνευση ήρθε από την εποχή της ανέγερσης του Excelsior, τα 20ς, μία φανταστική δεκαετία στη ζωή της πόλης, όταν τα ανέμελα flapper girls άφηναν πίσω τους κορσέδες και χόρευαν σε τζαζ ρυθμούς.

Το ξενοδοχείο προβάλλει με αυτόν τον τρόπο νέους, ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας, αφού το ρούχο που εκτίθεται κάθε φορά αναδεικνύεται από διαγωνισμό με θέμα την ιστορία του από το 1924 έως σήμερα. Το πρώτο φόρεμα που εκτέθηκε στη βιτρίνα βασίστηκε σε σχέδιο της Βαλεντίνας Έξτερ-Ζαχαρτζή, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν παλιά σεντόνια του ξενοδοχείου, τα οποία βάφτηκαν από τη Χριστιάνα Βαρδάκου με φυτική βαφή από ριζάρι, μεταφέροντας το μήνυμα της βιωσιμότητας.

Louis Vuitton x Yayoi Kusama

louis-vuitton-x-yayoi-kusama-01.jpg

Το γαλλικό fashion house Louis Vuitton συνεργάζεται με την Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Yayoi Kusama σε μια συλλογή που έχει την υπογραφή τόσο του οίκου μόδας όσο και της καλλιτέχνιδας. Η Louis Vuitton X Yayoi Kusama Capsule Collection θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2023 και οι πρώτες εικόνες της καμπάνιας δείχνουν τα supermodels Gisele Bündchen, Anok Yai και Fei Fei Sun να ποζάρουν σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Η capsule συλλογή συνδυάζει τα εμβληματικά μοτίβα της Kusama με τα χαρακτηριστικά στοιχεία του brand, προσφέροντας ένα «παιχνιδιάρικο» και άκρως διασκεδαστικό αποτέλεσμα.

louis-vuitton-x-yayoi-kusama-03.jpg

Η συλλογή περιλαμβάνει ready to wear designs, leather items και ένα άρωμα. Το brand είχε συνεργαστεί ξανά με την Γιαπωνέζα Καλλιτέχνιδα το 2012 και δέκα χρόνια μετά, πρόκειται να παρουσιάσει άλλη μια επιτυχημένη σειρά σχεδίων. Στην καμπάνια, την οποία φωτογράφισε ο fashion photgrapher Steven Meisel, το βραζιλιάνικο supermodel Gisele Bundchen είναι ντυμένη με τζιν, με μια τσάντα Louis Vuitton με μονόγραμμα να καλύπτει το στήθος της και μια άλλη τσάντα τοποθετημένη στα πόδια της.