fbpixel

Search icon
Search
Οι must-visit προορισμοί δίπλα στη Θεσσαλονίκη για μία χαλαρωτική εξόρμηση στη φύση
TRAVEL

Οι must-visit προορισμοί δίπλα στη Θεσσαλονίκη για μία χαλαρωτική εξόρμηση στη φύση

Δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει αμέσως!


Τα ταξίδια είναι χαρά, είναι απόλαυση, είναι εμπειρίες. Μέσα από αυτά, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, γνωρίζουμε πράγματα που αγνοούσαμε, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και με εικόνες πολύ-πολύ διαφορετικές. Λίγο πριν αποχαιρετήσετε μία ακόμη γεμάτη χρονιά, τι θα λέγατε για μία σύντομη απόδραση σε κάποιον κοντινό προορισμό; Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να αποφορτιστεί και να κάνει ένα μικρό break, λίγο πριν να μπούμε κι επίσημα στην festive-season και γνωρίστε κάποιο από τα μαγικά μέρη που βρίσκονται μία... ανάσα από τη Θεσσαλονίκη και σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά και δημιουργήσαμε στην απόλυτη bucket-list για τους travel-lovers κι όχι μόνο!

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας!

Δράμα

shutterstock-275321144.jpg

Μία πόλη που ξεχωρίζει για την πλούσια βλάστησή της και θεωρείται go to προορισμός για τους γνήσιους φυσιολάτρεις. Μία πόλη με αμέτρητα αξιοθέατα, εντυπωσιακά διατηρητέα κτίρια και μεθυστική ατμόσφαιρα. Η Δράμα, προσφέρεται για μία σύντομη απόδραση καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη κι είναι το ιδανικό μέρος για μία χειμερινή εξόρμηση, που θα σας βάλει από νωρίς σε winter-mood. Eκτός από την ίδια την πόλη που κρύβει πολλούς θησαυρούς, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, αξίζει να περπατήσετε στο καταπράσινο πάρκο της Αγίας βαρβάρας, όπου τα τεράστια πλατάνια και οι μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό, ενώ επιβάλλεται και μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί σπάνια ευρήματα από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή, όπως και μία βόλτα στο σπήλαιο Αγγίτη, το οποίο βρίσκεται 25 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας και θεωρείται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα. Φυσικά, η περιοχή αυτή φημίζεται για τη γαστρονομία της κι αυτό σημαίνει πως θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε απίστευτα πιάτα και ολόφρεσκους μεζέδες, τους οποίους φτιάχνουν με απίστευτο μεράκι οι ντόπιοι και πάντα, συνοδεύονται από άφθονο κρασί. 

Σέρρες

shutterstock-1356114206.jpg

Πλούσια ιστορία, μοναδικά αξιοθέατα, απίστευτη ατμόσφαιρα. Αν υπάρχει μία πόλη στη Βόρεια Ελλάδα που ίσως να έχει αδικηθεί λίγο, αυτή είναι οι Σέρρες. Το μέρος αυτό, συνδυάζει με τον πιο ιδανικό τρόπο τη φυσική του ομορφιά, με την παράδοση και την ιστορία του και προσφέρεται για περπάτημα και ατελείωτες για βόλτες στα μικρά του δρομάκια. Must-visit για όσους καταφθάνουν στις Σέρρες, είναι το Μπεζεστένι, η τούρκικη αγορά, όπου σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και ο πεζόδρομος Μεραρχίας. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα πιο χαρακτηριστικά, τοπικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούν με πολύ μεράκι οι ντόπιοι, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να βρεθείτε στο απόλυτο φυσικό, καταπράσινο τοπίο, τότε επιβάλλεται να κάνετε μία επίσκεψη και στο δάσος του Λαϊλιά. Η εικόνα που θα αντικρίσετε φτάνοντας σε αυτό το μέρος, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά σας και δε θα θέλετε να το αποχωριστείτε για κανένα λόγο!

Καβάλα

shutterstock-2336026425.jpg

Μια ακόμη πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, σε απόσταση δύο μόλις ωρών, κι έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο hot προορισμούς. Η Καβάλα αποκτά συνεχώς όλο και περισσότερη λάμψη -δικαίως- και πλέον, είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία της, για τα μαγευτικά αξιοθέατα και την απίστευτη γαστρονονία της. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τότε πραγματικά αξίζει να οργανώσετε μία σύντομη εξόρμηση σε αυτήν και στην must-visit λίστα σας θα πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε η συνοικία της Παναγίας, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι, όπως κι η πλατεία με την ιστορική εκκλησία, τα οθωμανικά κτίσματα, τα επιβλητικά αρχοντικά και τον φάρο. Απολαύστε ατελείωτες βόλτες στον παραλιακό δρόμο και κάντε μία μικρή και σύντομη στάση στα μικρά ταβερνάκια που θα συναντήσετε, προκειμένου να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές. Οι γεύσεις και τα μεθυστικά αρώματά τους θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις σας και θα σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, όπου όλα ήταν πιο απλά και ερωτεύσιμα.

Φλώρινα

shutterstock-2039388137.jpg

Bρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Μακεδονίας και ειδικά αυτή την περίοδο, αποκτά μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη ομορφιά και φημίζεται για τη φυσική γοητεία της. Η Φλώρινα μοιάζει με έναν επίγειο παράδεισο και προσφέρεται για μία αναζωογονητική χειμερινή απόδραση, που θα σας ανανεώσει και θα σας δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας πιο fresh από ποτέ! Περίπου 33 χιλιόμετρα από την πόλη, δεσπόζει το Αμύνταιο με τα αμέτρητα τοπία και την ιδιαίτερα ατμόσφαιρά του, ενώ για τους visitors must θεωρείται και μία στάση στο Κέντρο Προστασίας λύκου και λύγκα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ιδανικά, αξίζει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και μία βαρκάδα σε μερικές από τις εντυπωσιακές λίμνες της περιοχής, όπως η Βεγορίτιδα, η Χειμαδίτιδα, η λίμνη των Πετρών, η Ζάζαρη και φυσικά η Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Η επαφή με τη φύση, το καθαρό οξυγόνο και τις απίστευτα όμορφες εικόνες που θα συναντήσετε, θα αλλάξει αμέσως τη διάθεσή σας σε βαθμό που δε θα το πιστεύετε!

Καστοριά

shutterstock-740957026.jpg

Last but not least, μία θέση στη συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσε να μην έχει και η Καστοριά. Η πόλη αυτή, περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βουνά και την πανέμορφη λίμνη της Ορεστιάδας και συνιστά ιδανική επιλογή για μία σύντομη εξόρμηση, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά αυτή την εποχή, αποκτά διαφορετικά, πιο σαγηνευτικά χρώματα και δεν είναι τυχαίο ότι αποκτά μεγαλύτερη δημοφιλία από ποτέ! Το Ντολτσό, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της, με τα παλιά αρχοντικά κι η Παλιά Πόλη που μέχρι και σήμερα διατηρεί αναλλοίωτο τον μοναδικό της χαρακτήρα, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, φτάνοντας σε αυτήν, ενώ επιβάλλεται να νοικιάσετε ποδήλατο, για να κάνετε τον γύρο της λίμνης. Φυσικά και η Καστοριά φημίζεται για την γαστρονομία της, γι' αυτό και πρέπει να δώσετε μία ευκαιρία στην τοπική κουζίνα, με τους εκλεκτούς μεζέδες και τα μεθυστικά αρώματα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, συνδυάζοντας τις γεύσεις με τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών που θα σας συστήσουν οι locals. 

Ό,τι κι αν κάνετε, απολαύστε το ταξίδι σας και δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να αποφορτιστεί πλήρως!