fbpixel

Search icon
Search
Οι χορταστικές συνταγές που θα σας μυήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής & μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα
TASTE

Οι χορταστικές συνταγές που θα σας μυήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής & μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα

Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό διατροφικό lifestyle


Εσείς που αναζητάτε συνταγές που αποτελούνται από λίγες θερμίδες, οφείλετε να γνωρίζετε πως υπάρχουν πιάτα που μπορούν να σας κάνουν να τα απολαύσετε, δίχως να γεμίσετε με τύψεις το μυαλό σας! Από λαχταριστά pancakes μέχρι σουβλάκι και νόστιμα λαχανικά, μπορείτε να εμπνευστείτε για να φτιάξετε τα πιο delicious λαχταριστά πιάτα για το φετινό καλοκαίρι και για πάντα.

Ανατρέξτε στις παρακάτω συνταγές για να ανακαλύψετε πώς να δημιουργήσετε healthy dishes που θα λατρέψετε & θα σας εντάξουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Αλμυρά pancakes

shutterstock-127419266.jpg

Υλικά:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 1 αβγό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 70 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 70 γρ. γκούντα, light

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβγό, τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τη γαλοπούλα και τα τυριά σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη άκρη να δράσει η σόδα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε κενό μεταξύ των pancakes γιατί όσο ψήνονται απλώνουν. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριές

shutterstock-327234926.jpg

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κλ. Θυμάρι
  • 1 κλ. Ρίγανη
  • 1 κλ. Δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • Ρόκα, τα φύλλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς. Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και τα σκόρδα. Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια 2 εκ. αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε. Κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ. το κοτόπουλο. Καρφώνουμε στα ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ τα κομμάτια κοτόπουλου με τις πιπεριές και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα φρέσκιας ρόκας.

Ψητά λαχανικά με σος ταχίνι

shutterstock-314139458.jpg

Υλικά:

  • 200 γρ. καρότα, λευκά
  • 200 γρ. αγκινάρες, Ιερουσαλήμ
  • 200 γρ. καρότα baby
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 κρεμμύδια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το dressing ταχινιού:

  • 1 σκ. Σκόρδο
  • Αλάτι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • Χυμός λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. νερό
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τα λευκά καρότα, τις αγκινάρες και τα baby καρότα. Κόβουμε στα 4 τα λευκά καρότα και τις αγκινάρες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα baby καρότα. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 30x40 εκ. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Για το dressing ταχινιού:

Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε ένα γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσει εντελώς και το προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε πάνω από τα λαχανικά.