fbpixel

Search icon
Search
Οι καλύτερες δραματικές σειρές του Netflix που είναι εμπνευσμένες από αληθινά εγκλήματα
ARTS & CULTURE

Οι καλύτερες δραματικές σειρές του Netflix που είναι εμπνευσμένες από αληθινά εγκλήματα

Εάν είστε λάτρεις του true crime αυτά είναι τα shows που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα


Το Τhe Watcher είναι κακό, το Dahmer είναι χειρότερο, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές σπουδαίες σειρές του Netflix εμπνευσμένες από αληθινές εγκληματικές ιστορίες που αξίζουν τον χρόνο σας. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και worth-watching για να παρακολουθήσετε τις προσεχείς χειμωνιάτικες ημέρες. Ειδικά εάν είστε λάτρεις του true-crime, αυτά τα tv shows είναι για εσάς! 

Unbelievable

titlo-uDrXh.jpg

Θα παρακολουθούσαμε σχεδόν οτιδήποτε με τη Merritt Wever και την Toni Collette, αλλά είναι η σκηνοθεσία της Susannah Grant που κάνει το Unbelievable να ξεχωρίζει στο είδος true crime. Εμπνευσμένο από μια βραβευμένη με Πούλιτζερ ιστορία που δημοσιεύτηκε στο ProPublica, σκιαγραφεί τις γυναίκες ντετέκτιβ Karen Duvall και Grace Rasmussen, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εντοπίσουν έναν κατά συρροή βιαστή πέρα από τα σύνορα της πολιτείας. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grant άλλαξε τα ονόματα των πρωταγωνιστών στο σενάριό της, και οι αντίστοιχοι χαρακτήρες της στην πραγματική ζωή έχουν επαινέσει τον ιδιαίτερα προσεχτικό χειρισμό της). Μεταξύ των θυμάτων του: Marie Adler (Kaitlyn Dever), μια 18χρονη που κατήγγειλε την επίθεσή της στην αστυνομία - μόνο και μόνο για να την πιέσουν να ανακαλέσει την ομολογία της πριν της χρεώσουν πρόστιμο 500 δολαρίων για «αναφορά ψευδών στοιχείων». Όντως, unbelievable! 

Orange Is The New Black

titlo-TUAo9.jpg

Ένα από τα πρώτα hits του Netflix, το Orange Is The New Black είναι θεωρητικά εμπνευσμένο από την προνομιούχο απόφοιτο του Smith, Piper Kerman, που πέρασε έναν χρόνο σε ομοσπονδιακή φυλακή. Στην πραγματικότητα, η showrunner Jenji Kohan χρησιμοποιεί την ιστορία της Piper ως σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσει τις ζωές των συγκρατουμένων της, των οποίων οι εμπειρίες πριν από την είσοδό τους στο ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα Danbury ήταν ριζικά διαφορετικές από τη δική της πολύ πιο προστατευμένη ζωή.

Alias Grace

alias-grace-poetry-4-1280x736.jpg

Το αληθινό έγκλημα συναντά το δράμα εποχής στο Alias Grace, μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Margaret Atwood, το οποίο με τη σειρά του είναι εμπνευσμένο από την ανατριχιαστική, πραγματική ιστορία της Grace Marks (Sarah Gadon). Η Marks, μια νεαρή Ιρλανδή υπηρέτρια, καταδικάστηκε με συγκλονιστικό τρόπο σε ισόβια κάθειρξη μετά τη δολοφονία του Καναδού εργοδότη της και της οικονόμου του το 1843, ενώ ο άνδρας συνεργός της (Kerr Logan) απαγχονίστηκε. Ουσιαστικά η σειρά παρουσιάζει πώς και γιατί η φαινομενικά δειλή Grace ενεπλάκη σε ένα τόσο θανατηφόρο σχέδιο;

When They See Us

d-bohh-x4ae-oh3.jpg

Η αριστουργηματική mini σειρά τεσσάρων επεισοδίων της Ava DuVernay είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστική και must-watch. Σε αυτήν, πρωταγωνιστούν οι ταλαντούχοι Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Jharrel Jerome και Marquis Rodriguez ως οι Central Park Five, η πεντάδα των εφήβων που κατηγορήθηκαν άδικα για τον βιασμό και τη βαριά επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας το 1989. Με δυναμισμό αλλά και συμπόνια, μας μεταφέρουν από εκείνη τη μοιραία ημέρα στη σύλληψη των αγοριών, στις αγωνιώδεις ανακρίσεις, στις δίκες και στις τελικές καταδίκες, παρά τις αντικρουόμενες μαρτυρίες και την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε καθώς ο καθένας ολοκληρώνει τη θητεία του σε φυλακές ανηλίκων - εκτός από τον Korey Wise, τον μεγαλύτερο, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή ενηλίκων - και τον αγώνα τους να προσαρμοστούν. Μια δεκαετία περίπου αργότερα, ο πραγματικός δράστης ομολογεί, οι πέντε αθωώνονται και αργότερα τους επιδικάζεται αποζημίωση, αλλά οι ζωές τους δεν είναι, φυσικά, ποτέ ξανά οι ίδιες.