Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου-θεσμός της Θεσσαλονίκης, Γιώργος και Αλέξανδρος Βασίλογλου, «σφραγίζουν» με τις αξίες τους έναν χώρο που ικανοποιεί απόλυτα κάθε λάτρη του fine dining. Για τη νέα σεζόν, μας μιλούν για τον επαναπροσδιορισμό της γαστρονομικής τους φιλοσοφίας και μας συστήνουν νέες αυθεντικές γεύσεις.
Πώς ορίζεται το «καλό φαγητό»;
Όταν η άριστη πρώτη ύλη μετουσιώνεται σε πιάτα, για τα οποία θα επιστρέψει κανείς σ’ ένα εστιατόριο. Αυτό μας έχει οδηγήσει στο να αποτελούμε μία από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές επιτυχίες της Θεσσαλονίκης.
Τι ξεχωριστό προσφέρει το Clochard στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης;
Όλα ξεκινούν από τη σταθερή ποιότητα, τη ζεστή φιλοξενία και τη γευστική μας ταυτότητα, που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο. Γι’ αυτό που σίγουρα ξεχωρίζουμε είναι η αυθεντική κουζίνα μας, η οποία χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη ελληνική αστική με επιρροές από τη γαλλική. Το Clochard, κατά κάποιον τρόπο, καθιέρωσε αυτήν την κουζίνα στις συνήθειες των Θεσσαλονικέων.
Πού βασίζονται η φιλοσοφία και οι επιρροές σας;
Μένουμε πιστοί στα ολόφρεσκα προϊόντα, στις εποχιακές πρώτες ύλες και στις σπιτικές συνταγές, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό της εστιατορικής εμπειρίας που προσφέρουμε. Ο κατάλογος, τον οποίο αλλάζουμε τέσσερις φορές τον χρόνο, και οι συνεργασίες μας, τόσο με την μπριγκάντα της κουζίνας, όσο και με την ομάδα του service, αναδεικνύουν το όραμά μας. Ένα εστιατόριο καθιερώνεται κυρίως από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό!
Δεν πρέπει κανείς να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αν δε δοκιμάσει...
Τα υπέροχα γλυκά της - από ονειρεμένα σιροπιαστά μέχρι τρίγωνα και παγωτό καϊμάκι.
Ποια είναι αυτήν τη στιγμή η Νο1 τάση στην παγκόσμια γαστρονομία;
Η αυθεντικότητα των πιάτων και η συνέπεια στην καλή πρώτη ύλη. Ατόφιες γεύσεις, χωρίς αχρείαστες μαξιμαλιστικές παρεμβάσεις, μπορούν να δημιουργήσουν μαγειρικά θαύματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελληνική κουζίνα.
Τι πρέπει οπωσδήποτε να γευτεί κάποιος από το μενού σας;
Το μοναδικό φιλέτο πάπιας Rougie με tartalette rilletes, κρέμα παντζάρι, baby παντζάρια, jous και bitter σοκολάτα.
Μοιραστείτε μαζί μας μια αλήθεια για τη ζωή σ’ ένα εστιατόριο.
Η δική μας αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι συνεργάτες μας παραμένουν μαζί μας για πολλά χρόνια. Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας, επενδύουμε στους ανθρώπους μας κι εκείνοι σε μας.
Το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων εκτός Θεσσαλονίκης;
Το Costes στο Παρίσι, το οποίο θα ικανοποιήσει τους αθεράπευτα ρομαντικούς, το Le Bernadin στη Νέα Υόρκη για όσους αγαπούν το καλό ψάρι και το Alchemist στην Κοπεγχάγη, που αφήνει πλέον το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας και ένα δείπνο σε αυτό αποτελεί εμπειρία ζωής.
Info: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως, τηλ.: 2310 239 805, www.clochard.gr, Facebook & Instagram.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024