fbpixel

Search icon
Search
Οι ιδανικοί προορισμοί για σύντομες αποδράσεις στην Ελλάδα αυτήν την εποχή
TRAVEL

Οι ιδανικοί προορισμοί για σύντομες αποδράσεις στην Ελλάδα αυτήν την εποχή

Προτάσεις για να περάσετε αξέχαστες στιγμές στα πιο όμορφα σημεία


Όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με αμέτρητους προορισμούς, που μοιάζουν ιδανικοί για κάθε εποχή του χρόνου. Μεγάλες πόλεις, γραφικά χωριά, κοσμοπολίτικα νησιά, ορεινοί παράδεισοι... Ο καθένας μπορεί να βρει πραγματικά αυτό που ψάχνει, αυτό που του ταιριάζει κι η περίοδος αυτή μοιάζει ιδανική για σύντομες εξορμήσεις σε μαγευτικά μέρη και τοπία. Ένα διήμερο είναι αρκετό για να καθαρίσετε το μυαλό και τη σκέψη σας και να γεμίσετε με πανέμορφες εικόνες και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επιλέξετε τον ιδανικό προορισμό για εσάς και να ετοιμάσετε την travel-bag σας, προκειμένου να χαρείτε τις ομορφιές αυτής της χώρας. 

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς που αποτελούν must-visit τους φθινοπωρινούς μήνες και σας τους παρουσιάζουμε!

Μαγικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε έστω μία φορά!

Μετέωρα

shutterstock-2103423668.jpg

Είστε λάτρεις των μαγευτικών τοπίων κι αυτό που έχετε ανάγκη, είναι ένα χαλαρωτικό getaway σε ένα πανέμορφο περιβάλλον; Τα Μετέωρα θα σας προσφέρουν όλα όσα αποζητάτε και ενδεχομένως κι ακόμη περισσότερα. Σε περίπτωση που κάνετε αυτό το ταξίδι, αξίζει να βρεθείτε σε μερικά από τα μοναστήρια που λειτουργούν μέχρι και σήμερα, όπως η Μονή του Αγίου Στεφάνου, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του Καθολικού, που κατασκευάστηκε το 1814, καθώς και το μουσείο με τις μεταβυζαντινές εικόνες και τα έργα αργυροχοΐας. Must-visit για όσους καταφθάνουν στην περιοχή θεωρείται -επίσης- ο παραδοσιακός οικισμός Καστράκι, με τα γραφικά ταβερνάκια και τα στενά σοκάκια του να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας και θα σας μεταφέρει σε μία τελείως διαφορετική εποχή, όταν ήταν όλα πολύ πιο απλά και όμορφα. Η θέα στους επιβλητικούς βράχους που περιβάλλουν το χωριό είναι ένα ακόμη extra bonus που έχει να προσφέρει αυτό το πανέμορφο μέρος κι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει να οργανώσετε ένα short-trip σε αυτό, για να ανακαλύψετε την αυθεντική ομορφιά του σε μία εποχή, που μοιάζει ιδανική.

Λιτόχωρο

shutterstock-366146531.jpg

Πολλοί ενδεχομένως να το υποτιμούν σαν προορισμό, ωστόσο, κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος! Το Λιτόχωρο βρίσκεται στην Πιερία κι αποτελεί μία εξίσου ιδανική επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτήν και δεν απαιτείται μεγάλο ταξίδι, για να φτάσει κανείς σε αυτό. Το μέρος, αυτό, συνδυάζει με τον πιο σπουδαίο και ιδιαίτερο τρόπο το βουνό με τη θάλασσα, καθώς από τη μία βρίσκεται στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου κι από την άλλη έχει θέα τη θάλασσα, ενώ στα ανατολικά του βρίσκεται η Πλάκα, που εκτείνεται από τη Λεπτοκαρυά μέχρι το λιμάνι της Γρίτσας. Μην παραλείψετε να βρεθείτε στα Πριόνια, εφόσον επιλέξετε το Λιτόχωρο για τη σύντομη απόδρασή σας, καθώς η διαδρομή μέχρι την καρδιά του Ολύμπου θα σας χαρίσει εικόνες απίστευτης ομορφιάς. Διασχίζοντας το φαράγγι, θα κατευθυνθείτε στο Λιτόχωρο, βαδίζοντας δίπλα ακριβώς από το ποταμό, Ενιπέα, όπου το καταπράσινο περιβάλλον σε συνδυασμό με τα δροσερά νερά του, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και παραπέμπουν σε μέρη μακρινά.

Μέτσοβο

shutterstock-1020331003.jpg

Πετρόxτιστα σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια και ειδυλλιακά τοπία, παραδοσιακή αισθητική. Το Μέτσοβο μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μία άλλη εποχή. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία και να υποδέχεται όλο και περισσότερους visitors από διάφορα σημεία της Ελλάδας, ωστόσο, την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό του χαρακτήρα και δε θεωρείται τυχαία ιδανική επιλογή για ένα last-minute trip, για όσους αγαπούν τις σύντομες αποδράσεις. Αυτή την περίοδο, αποκτά μία άλλη, διαφορετική ομορφιά, καθώς και οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι πολύ καλές, επιτρέποντας στους visitors να εκτιμήσουν την αυθεντική ομορφιά αυτού του τόπου περισσότερο από ποτέ. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 ωρών μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πραγματικά, αξίζει να αφεθείτε στη μοναδική ομορφιά του και να αφήσετε την αύρα του να σας παρασύρει. Γευτείτε την τοπική γαστρονομία κι ακολουθήστε τις οδηγίες των locals, προκειμένου να απολαύσετε μία σύντομη απόδραση που θα σας αναζωογονήσει πλήρως!

Καβάλα

shutterstock-2305879429.jpg

Ένας ακόμη πανέμορφος προορισμός, που βρίσκεται σε... απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις μακριά από όλους κι από όλα. Η Καβάλα, βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την πόλη και η πλούσια ιστορία, οι γεύσεις και τα αξιοθέατά της, την καθιστούν must-visit για όσους αναζητούν το ιδανικό μέρος για ένα short-trip σε μία περίοδο όπου ακόμη τα χρώματα και τα αρώματά της είναι πολύ-πολύ έντονα. Η συνοικία της Παναγίας, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι, όπως κι η πλατεία με την ιστορική εκκλησία, τα οθωμανικά κτίσματα, τα επιβλητικά αρχοντικά και τον φάρο είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να δει και να θαυμάσει κανείς σε μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Μακεδονίας. Περπατήστε σε κάθε της στενό, αφιερώστε χρόνο ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες και γενικά, προετοιμαστείτε για ένα super-απολαυστικό διήμερο, γεμάτο με εικόνες και μεθυστικά αρώματα. Η τοπική γαστρονομία θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας και να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους ντόπιους μεζέδες που ετοιμάζουν με πολύ μεράκι οι locals. Δώστε τους μία ευκαιρία και θα σας αποζημιώσουν.

Λουτρά Πόζαρ

shutterstock-1867973365.jpg

Last but not least, από τη συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα λουτρά Πόζαρ. Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας, σε απόσταση περόπου 1.5 ώρας από τη Θεσσαλονίκη και φτάνοντας σε αυτό το μέρος, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα μαγευτικό τοπίο. Ο καταπράσινος, αυτός, παράδεισος με τους αμέτρητους καταρράκτες, τις φυσικές πισίνες, τις θερμές πηγές και την πλούσια παρθένα βλάστηση είναι το ιδανικό μέρος για μία super χαλαρωτική εξόρμηση και σίγουρα, δε μοιάζει με κανένα άλλο μέρος. Η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερά στους 37 βαθμούς και φυσικά, δε θα πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη στο χαμάμ, το περίφημο υδροθεραπευτήριο με τις εσωτερικές πισίνες, τους τεχνητούς καταρράκτες και την εξωτερική πισίνα τεραστίων διαστάσεων. Στην to do list σας αξίζει να έχει μία θέση και μία βόλτα στο φαράγγι, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά το ποτάμι με τα τιρκουάζ νερά και τα επιβλητικά βράχια που δεσπόζουν περιμετρικά και συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, απολαύστε το ταξίδι σας περισσότερο από ποτέ!