fbpixel

Search icon
Search
Οι αντίκες και οι cozy γωνίες έχουν την τιμητική τους σε αυτήν την ιδιαίτερη κατοικία στη Σουηδία
INTERIORS

Οι αντίκες και οι cozy γωνίες έχουν την τιμητική τους σε αυτήν την ιδιαίτερη κατοικία στη Σουηδία

Το σπίτι της fashion & rug designer, Maja Dixdotter, στην πόλη Österlen


Η fashion & rug designer, Maja Dixdotter, διαπρέπει στον χώρο της και ξεχωρίζει για τις stylish συλλογές της που μας συστήνει κατά καιρούς. Απόλυτα δημιουργική και με υπέροχη αισθητική, ζει με τον σύζυγό της, David Holm, σ' ένα country house στη Σουηδία, όπου και γεννήθηκε, και συγκεκριμένα στην πόλη Österlen. Πρόκειται για έναν τόπο που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γοητεία του, που ειδικά αυτήν την εποχή μαγεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Μια κατοικία που αντλεί έμπνευση από το σκηνικό όπου είναι χτισμένη, ξεχωρίζοντας για τις εντυπωσιακές λεπτομέρειές της και το σχεδιαστικό στιλ της, το οποίο έχει επιμεληθεί αποκλειστικά η ιδιοκτήτριά του. Φιλόξενο και γεμάτο cozy γωνίες, είναι σίγουρα το σπίτι των ονείρων της, τη ζεστασιά του οποίου απολαμβάνει με τον σύζυγό της.

Step inside!
mkl-ad-m-d-highres-7286.jpg


Έχει διατηρηθεί μια γοητευτική vintage αίσθηση, η οποία προσαρμόζεται τόσο μοναδικά στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στην ήδη υπάρχουσα διαρρύθμιση και προστέθηκαν μοντέρνες πινελιές που αναβάθμισαν θεαματικά όλους τους χώρους. Με λίγα έπιπλα και λιτές γραμμές στα extra διακοσμητικά στοιχεία, έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό που έχει τον τρόπο να μας εμπνέει.

Οι αντίκες πρωταγωνιστούν σχεδόν σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο μοιάζει τόσο ιδιαίτερο. Η παλέτα των χρωμάτων είναι εξίσου ένα στοιχείου που καθόρισε το συνολικό design του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως οι γήινοι τόνοι έχουν την τιμητική τους. Σκούρα αλλά και ανοιχτά χρώματα δημιουργούν το τέλειο color combo, ενώ ορισμένες πιο pop πινελιές προσφέρουν μια πιο σύγχρονη σχεδιαστική ματιά.

Βιβλία και λευκώματα μόδας και αρχιτεκτονικής γεμίζουν τα ράφια και της βιβλιοθήκες του σπιτιού, από το σαλόνι μέχρι τα υπνοδωμάτια. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά -από την προσωπική συλλογή της Dixdotter, φυσικά- σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα της κατοικίας. Η παρουσία τους στον χώρο κάνει την cozy αίσθηση ακόμα πιο έντονη. Ζεστά, πολυτελή υφάσματα υπάρχουν, επίσης, στρωμένα στους καναπέδες, τα σκαμπό και τα κρεβάτια.

mkl-ad-m-d-highres-8000.jpg


Στο μεταξύ, παρατηρούμε πως το ξύλο κυριαρχεί ως βασικό υλικό κατασκευής του σπιτιού, καθώς το βλέπουμε σε διάφορους χρωματικούς τόνους - από το πάτωμα μέχρι τα έπιπλα. Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις δύο προσθήκες που ολοκλήρωσαν το σκηνικό, οι οποίες δεν είναι άλλες από τα έργα τέχνης στους τοίχους, που χάρισαν extra χρώμα, καθώς και τα φυτά και τα λουλούδια που δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας στον χώρο.

Οι vintage γραμμές στο design, λοιπόν, ισορροπούν με τον πιο κομψό και ιδιαίτερο τρόπο μαζί με τις σύγχρονες προσθήκες. Η λειτουργικότητα αποτελεί «κλειδί» όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ιδιοκτήτρια να απολαμβάνει στο έπακρο την καθημερινότητά της μέσα σε αυτό το μοναδικά διαμορφωμένο country house, που ανταποκρίνεται απόλυτα στα γούστα της και την αισθητική της. Το αποτέλεσμα είναι το τέλειο συνονθύλευμα κλασικών και μοντέρνων αναφορών με σπάνια κομμάτια από το παρελθόν, που έχουν προσαρμοστεί ιδανικά στο τώρα.

mkl-ad-m-d-highres-8030.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Mike Karlsson Lundgren, House & Garden