fbpixel

Search icon
Search
Στιγμές γαλήνης σε ένα  γοητευτικό country house έκτασης 1.100 τ.μ. στη βόρεια Μαδρίτη
INTERIORS

Στιγμές γαλήνης σε ένα γοητευτικό country house έκτασης 1.100 τ.μ. στη βόρεια Μαδρίτη

Η κατοικία ανήκει στους ιδρυτές της Casa Josephine και ακτινοβολεί την ισπανική λάμψη


Κάθε είδος προσωπικού μας χώρου ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες και αντανακλά συγκεκριμένη ατμόσφαιρα και αισθήσεις. Ένα pied-à-terre έχει το χάρισμα να μας δίνει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της πόλης, αλλά μακριά από την ένταση της καθημερινότητάς της. Στο σημερινό μας ταξίδι στη βόρεια Μαδρίτη, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το προσωπικό πολυτελές καταφύγιο των ιδρυτών της Casa Josephine, Pablo López και Iñigo Aragón. Πριν από τέσσερα χρόνια, αγόρασαν το συγκεκριμένο αρχοντικό του 20ού αιώνα στην περιοχή αυτή. Και οι δύο επιθυμούσαν έναν προορισμό, αφιερωμένο στην χαλαρή απόδραση των Σαββατοκύριακων. Χαρακτηριστικό στοιχείο της κατοικίας αποτελεί η αριστοκρατική προσωπικότητα της ισπανικής αισθητικής ταυτότητας. Οι ίδιοι είχαν ως στόχο να ανακαινίσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της, δίνοντας μια νέα χροιά στην ατμόσφαιρά της. 

The great challenge 

ad0523-casa-josephine-220copy.webp

Το συγκεκριμένο σπίτι διακρίνεται για το άνετο και φιλόξενο σκηνικό του, καλύπτοντας 1.100 τετραγωνικά μέτρα. Όσον αφορά τη διαδικασία ανακαίνισης, διατήρησαν την απλή διαρρύθμιση, τις αρχικές δοκούς οροφής και το ασβεστωμένο εξωτερικό του, αλλά αναθεώρησαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα. Η κύρια πρόκληση ήταν να διατηρήσουν την αίσθηση του φωτός αλλά όχι της στενότητας, κάτι που πέτυχαν κάνοντας στρατηγική χρήση των καθρεφτών και των εντοιχισμένων επίπλων, συμπεριλαμβανομένων των ραφιών που συχνά λειτουργούν και ως καθίσματα. Τα πάνελ πλέγματος, τα οποία έχουν εγκαταστήσει, είναι εμπνευσμένα από τα εξομολογητικά παραβάν σε κοντινά μοναστήρια και οδηγούν τον ήλιο μέσα σε κάθε σημείο του σπιτιού. 

Αυτή η κατοικία έχει καταφέρει να μοιάζει με μια φροντισμένη και επιμελημένη φωλιά, στην οποία πρωταγωνιστεί η αίσθηση της αγκαλιάς και της στοργής. Παρελθόν και παρόν έχουν γίνει "ένα", αφήνοντας το δικό τους στίγμα αρχοντιάς και ζεστασιάς. Μοιάζει με ένα πολύτιμο κρησφύγετο, το προσωπικό ησυχαστήριο των ιδιοκτητών του, δίνοντάς τους την ανάσα που χρειάζονται, για να ξεφύγουν με τον πιο γλυκό τρόπο από τις βαριές περιστάσεις της πιεστικής καθημερινότητας.

Interesting combination 

ad0523-casa-josephine-1020copy.webp

Το υλικό, το οποίο κυριαρχεί στη δομή του σπιτιού είναι το ξύλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σανίδες πεύκου, οι οποίες συμβάλλουν ενεργά στην ενδιαφέρουσα γεωμετρία που επικρατεί. Πέρα όμως από αυτό, ο ξεχωριστός τους συνδυασμός με vintage pieces και περίτεχνες συλλογές υφασμάτων, κεραμικών και έργων Τέχνης έχει καταφέρει να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την τελική εικόνα, χαρίζοντάς της μια ξεχωριστή αισθητική ταυτότητα. Το παραμυθένιο σκηνικό έρχεται να τονώσει η αίγλη του χρώματος: Ένα ζωηρό ριφ του 1950 στο Le Concert Champêtre του Τιτσιάνο, το οποίο πρωταγωνιστεί σε ένα υπνοδωμάτιο, χαρίζοντάς του την αναζωογόνηση που είχε ανάγκη.

Αυτή η κατοικία μας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα υψηλής ποιότητας και άνεσης. Ένα αρχοντικό καταφύγιο μοιράζει στιγμές ευτυχίας!

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery!

Source: Architectural Digest

Photo credits: Salva López