fbpixel

Search icon
Search
Οι 7 πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις που έρχονται τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Οι 7 πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις που έρχονται τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη

Τις οποίες ανυπομονούμε να απολαύσουμε στην πόλη


Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Φεβρουάριο με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στις θεατρικές σκηνές της πόλης. Μεγάλες παραγωγές κάνουν απόβαση στη συμπρωτεύουσα αυτές τις ημέρες, με σημαντικό καστ ηθοποιών και συναρπαστικές ιστορίες, που προβλέπεται να μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλες τις πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή τώρα!

«Γέρμα» του Simon Stone στο Κολοσσαίον

820829.jpg

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Simon Stone, εμπνέεται από την κλασική τραγωδία «Γέρμα» και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Η Γέρμα του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας στα 90 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ασπασία Κράλλη κ.ά.

Info: 2 Φεβρουαρίου 2024 - 11 Φεβρουαρίου 2024, Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

"DA" του Hugh Leonard στο Θέατρο Αριστοτέλειον

719583-TjUPx.jpg

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, οι νεανικοί του έρωτες, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο "DA" (από το αγγλικό dad - πατέρας) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του.

Info: Από 2 Φεβρουαρίου 2024, Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:30.

''November'' του David Mamet στο Φαργκάνη

822713.jpg

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από τη «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού. Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης κ.ά.

Info: 9 Φεβρουαρίου 2024 - 18 Φεβρουαρίου 2024, Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» του Ευθύμη Φιλίππου στο Θέατρο Αυλαία

813255.jpg

Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου, «Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα», έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Η περσινή παράσταση που σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν οι Τζωρτζίνα Λιώση και Νάνσυ Μπούκλη, αγαπήθηκε από το κοινό και χαρακτηρίστηκε «δαιμονική» και άψογη, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη Μια παράσταση γεμάτη παράλογους διαλόγους και πολύ χιούμορ. Ερμηνεία: Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη.

Info: 8 Φεβρουαρίου 2024 - 11 Φεβρουαρίου 2024, Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), stay tuned για περισσότερες πληροφορίες.

"Goodbye, Lindita" του Μάριο Μπανούσι στο Βασιλικό Θέατρο

goodbye-lindita.jpg

Ο Μάριο Μπανούσι, ένας πολυσχιδής νέος καλλιτέχνης που προτείνει ένα προσωπικό, χειροποίητο εικαστικό θεατρικό σύμπαν, εμπνέεται από το παρελθόν των Βαλκανίων, από ταφικά έθιμα και παραδόσεις πολλών χωρών για να φτιάξει μια παράσταση με κέντρο την απώλεια. Η αφήγηση δομείται πάνω σε μια συνειρμική ακολουθία εικόνων που συνδέουν την κατάσταση του πένθους με μια νέα γέννηση. Η παράσταση είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, μια παραβολή για τη ζωή μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Το "Goodbye, Lindita" διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας. Μια σειρά από παράδοξα γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι φέρνουν στην επιφάνεια έναν κόσμο κρυμμένο, φτιαγμένο από όνειρα και εφιάλτες, μια ανάποδη πραγματικότητα με τους δικούς της κανόνες. Τι χρειάζεται να γίνει για να ολοκληρωθεί ο ύστατος αποχαιρετισμός; Πώς μπορεί να συνεχιστεί η ζωή; Τι σημαίνει (αυτός) ο θάνατος; Πρωταγωνιστούν: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Εριφύλη Κιτζόγλου κ.ά.

Info: 9 Φεβρουαρίου 2024 - 11 Φεβρουαρίου 2024, Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο Θέατρο Αυλαία

sevas-xanoum-4.jpg

Η συναρπαστική ζωή της Σεβάς Χανούμ, της θρυλικής μορφής του λαϊκού τραγουδιού, ζωντανεύει από 21 Φεβρουαρίου 2024 στο Θέατρο Αυλαία. Με εργαλείο του τη χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε η ίδια στον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο Κωνσταντίνος Ρήγος επαναπροσέγγισε και επανασύστησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη θρυλική αυτή τραγουδίστρια. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει κάποιος επί σκηνής την ηθοποιό Κωνσταντίνα Μιχαήλ, σε ρόλο ζωής, να υποδύεται τη Σεβάς Χανούμ.

Info: 21 Φεβρουαρίου 2024 - 3 Μαρτίου 2024, Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Η καρδιά του Frédéric Chopin» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

kardia-tou-sopen.jpg

Ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Frédéric Chopin, τον μύθο του παγκόσμιου Ρομαντισμού και κατ’ εξοχήν ποιητή του πιάνου, εκφραστή του αέναου πάθους και της λαμπερής δεξιοτεχνίας, θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και τις προσωπικές του επιστολές. Τη ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα ζωντανέψει μέσα από επιστολές του Chopin ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστας Τατιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μελέτησε το πρωτογενές υλικό στο αρχείο του Chopin στη Βαρσοβία και η δραματοποίηση, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Info: 24 Φεβρουαρίου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), στις 21:00.