fbpixel

Search icon
Search
Οι 5 skincare συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για τέλεια επιδερμίδα
FACE & BODY

Οι 5 skincare συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για τέλεια επιδερμίδα

Και να ξεκινήσετε τη νέα σεζόν με άψογο πρόσωπο


Λένε πως η αρχή του φθινοπώρου είναι σαν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όπου συνηθίζετε να ορίζετε τα resolutions σας, για να αποκτήσετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Οι απανταχού beauty maniacs, όμως, αποφάσισαν να ορίσουν τις δικές τους skincare συνήθειες ή αλλιώς skin resolutions, τα οποία φυσικά όλες εκεί έξω πρέπει να υιοθετήσετε, για να αποκτήσετε το τέλειο δέρμα. 

Σκεφτείτε πόση αυτοπεποίθηση θα σας χαρίσει ένα πρόσωπο πορσελάνινο, χωρίς σημάδια, σπυράκια ή μαύρους πόρους και με αξεπέραστη απαλότητα. Plus, εάν ξεκινήσετε να εφαρμόζετε πιστά από τώρα αυτά τα skincare tips, τότε σίγουρα θα έχετε υπέροχο, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα για τα επόμενα χρόνια. Συνεχίστε, λοιπόν, να διαβάζετε και εντάξτε τα παρακάτω points στη ρουτίνα ομορφιάς σας. 

1. Μην αμελείτε το αντηλιακό όλο τον χρόνο

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, δεν πρέπει να αμελείτε να φοράτε το αντηλιακό σας 365 ημέρες τον χρόνο, αφού οι ακτίνες του ήλιου, εκτός από το καλοκαίρι, μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές και το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Τα αντηλιακά είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας έναντι των επιβλαβών υπεριωδών ακτίνων του ήλιου, που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα ή και να οδηγήσουν ακόμη και σε καρκίνο του δέρματος. Plus, φροντίστε να προμηθευτείτε με κάποιο, που να προσφέρει προστασία τόσο από τις ακτίνες UVB, οι οποίες προκαλούν ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα, όσο και από τις ακτίνες UVA, οι οποίες δημιουργούν βλάβες όπως η αποικοδόμηση κολλαγόνου. Θα τα βρείτε συνήθως με την ένδειξη "broad spectrum".

skincare.jpg

2. Κάντε ήπια απολέπιση

Κάπου εδώ πρέπει να γνωρίζετε ότι η hardcore απολέπιση μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας είτε είναι ευαίσθητη είτε όχι. Για αυτόν τον λόγο, φροντίστε να αγοράζετε προϊόντα scrub, που να είναι φιλικά προς το δέρμα, αλλά να απομακρύνουν και με επιτυχία τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας. Μάλιστα, τα σκληρά απολεπιστικά σε συνδυασμό με την αλκοόλη που περιέχουν ταλαιπωρούν στον διπλάσιο βαθμό την επιδερμίδα σας. Επομένως, μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, για να ξέρετε τι χρησιμοποιείτε κάθε φορά.

3. Εντάξτε το skin detox στη ρουτίνα περιποίησής σας

Η επιδερμίδα μας κατά καιρούς μπορεί να χρειαστεί αποτοξίνωση, ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες, οι ρύποι και τα μικρόβια που συσσωρεύονται μέσα της. Εάν, λοιπόν, παρατηρήσετε ξηρότητα ή breakouts, τα οποία εμφανίζονται σε διάφορα περίεργα και απροσδόκητα σημεία, τότε ξεκινήστε να εφαρμόζετε προϊόντα με antioxidants και άλλα που εξειδικεύονται στην αποτοξίνωση του δέρματος. Μάσκες, κρέμες και οροί είναι τα επικρατέστερα. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε 1-2 φορές την εβδομάδα κι έτσι να μη βρεθείτε ποτέ σε bad skin day.

ss18vb-015-trans-nvbqzqnjv4bqqvzuuqpflyliwib6ntmjwvijj1etvcjzl4jknp-pjes.jpg

4. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες της επιδερμίδας σας

Η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε κάθε φορά πρέπει να σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες της. Για παράδειγμα, τη μια εβδομάδα μπορεί να χρειάζεστε ενυδάτωση γιατί παρατηρήσατε ξηρότητα σε μερικά σημεία, ενώ κάποια άλλη στιγμή μπορεί να έχετε άτονη και θαμπή επιδερμίδα που χρειάζεται άμεσα λάμψη και αναζωογόνηση. «Ακούστε», λοιπόν, το δέρμα σας και φερθείτε του ανάλογα.

5. Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ

Last but not least, δε χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνετε ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε ότι το επόμενο πρωί δε θα εμφανίσετε ανεπιθύμητα breakouts ούτε λιπαρότητα είτε στη ζώνη Τ είτε σε άλλα σημεία του προσώπου σας. Plus, θα περιορίσετε την εμφάνιση των πόρων της επιδερμίδας και θα αποκτήσετε τελικά πιο λεία όψη. Σε βάθος χρόνου, θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας δε θα εμφανίζει σχεδόν ποτέ κάποιο πρόβλημα και θα είναι λαμπερό και δροσερό.