fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Οι 4 skincare συνδυασμοί που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε

Εκμεταλλευτείτε τα μόνα τους


Οι 4 skincare συνδυασμοί που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε

Οι γυναίκες λατρεύουμε τα skincare συστατικά. Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, με την πάροδο των χρόνων αναζητούμε όλο και περισσότερο τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και ανακαλύπτουμε διαφορετικούς τρόπους να τη φροντίζουμε. Παρόλα αυτά, ένα ντουλάπι γεμάτο ορούς, ενυδατικές κρέμες και πρωτόκολλα ομορφιάς μπορεί να μας κάνει να μην ξέρουμε ποια ενεργά συστατικά δε λειτουργούν μαζί αρμονικά. 

Βιταμίνη C, υπεροξείδιο του βενζολίου, νιασιαμίδη και άλλες λέξεις που μπήκαν τα τελευταία χρόνια, δυναμικά, στην καθημερινότητα μας μερικές φορές χρησιμοποιούνται με επιβλαβή τρόπο. Άλλωστε, μια έξυπνη και αποτελεσματική ρουτίνα ομορφιάς απαιτεί πάντα τους κατάλληλους συμμάχους. 

face.jpg

Mixing Skin-Care Ingredients

Καταλήγουμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, που ταιριάζει τέλεια στο δέρμα μας. Βλέπουμε όλα αυτά που καταπολεμούν τους κλειστούς πόρους, τις λεπτές γραμμές και έχουμε βρει την τέλεια συνταγή για να απαλλαγούμε από τη θαμπή επιδερμίδα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που παρότι παραμένουμε πιστές πρωί-βράδυ, δε βλέπουμε τα ιδανικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει καθώς η ανάμιξη λανθασμένων συστατικών μπορεί να καταστήσει τα προϊόντα λιγότερο αποτελεσματικά ή ανενεργά. 

Η κατανόηση των πραγματικών συστατικών στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και η σωστή επίστρωση είναι βασικά στοιχεία για μια υγιή, δερματική αγωγή. 

Μην ξεχνάτε, ακόμη πως αν χρησιμοποιείτε προϊόντα από μια μόνο εταιρία τότε αυτά δημιουργούνται για να δίνουν ενισχυμένα και καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά αν προτιμάτε να επιλέγετε διαφορετικά brands για κάθε ανάγκη, τότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσετε προσοχή στα συστατικά και να βεβαιωθείτε πως "συνεργάζονται" και δεν προκαλούν βλάβες στο δέρμα. Παρακάτω, λοιπόν, αποκαλύπτουμε τους ακατάλληλους συνδυασμούς ώστε να μην οδηγηθείτε σε φλεγμονές, να αποφύγετε τις εξάρσεις του δέρματος αλλά και τις φλεγμονές. 

face-1.jpg

Retinol + AHA/BHA

Οι διάφορες μορφές της ρετινόλης είναι γνωστές στον beuaty κόσμο ως ο βασιλιάς της αντιγήρανσης. Παρόλα αυτά η αντιστοίχιση ενός προϊόντος ρετινόλης με ένα ισχυρό απολεπιστικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο προστατευτικό φραγμό του δέρματος. Τα ρετινοειδή λειτουργούν βελτιώνοντας τον κύκλο ζωής των κυττάρων, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και κάνοντας πιο ομοιόμορφη την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Είναι, όμως, ιδιαίτερα ασταθή όταν συνδυάζονται με άλλα προϊόντα λόγω της πιθανότητας ερεθισμού. Το προϊόν AHA / BHA που περιέχουν γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ μπορεί να απολεπίζουν και να προάγουν έναν πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, αλλά όταν συνδυαστούν με ένα αντιγηραντικό συστατικό -όπως η ρετινόλη- μπορεί να προκαλέσουν επώδυνη απολέπιση σε ένα άτομο με ευαίσθητο δέρμα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε το προϊόν ρετινόλης σας με ένα ενυδατικό προϊόν για να ελαχιστοποιήσετε αυτήν την πιθανή παρενέργεια.

Retinol + Vitamin C

Τα ρετινοειδή μπορεί να είναι δύσκολα με ορισμένες μορφές βιταμίνης C, ιδιαίτερα τις λιγότερο σταθερές. Ενώ η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που προστατεύει από τις περιβαλλοντικές μολύνσεις χρησιμοποιείτε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρετινοειδή είναι "διορθωτικά" προϊόντα που απενεργοποιούνται από το φως του ήλιου, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για τη νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς. Έτσι, είναι εμφανές πως για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και από τα δύο συστατικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τα προϊόντα βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα ρετινοειδή σας τη νύχτα.

 Ideal choice

Ideal choice

Youth Retinol Oil Concentrate, Darphin

SEE MORE
 Fruit acids

Fruit acids

A.H.A & Keramice Moisturizer, Mario Badescu, Attica

BUY ME
 Filler dream

Filler dream

Cica-Filler Anti-Wrinkle Repairing Cream, Lierac

BUY ME

Retinol + Benzoyl Peroxide

Τα περισσότερα προϊόντα με βιταμίνης Α δεν λειτουργούν καλά με μερικούς από τους καλύτερους "μαχητές" της ακμής. Ένα από αυτά είναι το αγαπημένο υπεροξείδιο του βενζολίου. Αυτό συμβαίνει καθώς δρουν ανταγωνιστικά και ορισμένες φορές το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορεί κυριολεκτικά να απενεργοποιήσει τα ρετινοειδή. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μορφές και παράγωγα της βιταμίνης Α, όπως η τρετινοΐνη, που βρέθηκε να παραμένουν σταθερά ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αυτό το συστατικό. 

Water-Based Products + Oil-Based Products

Είναι κοινή λογική πως το νερό και το λάδι δεν αναμιγνύονται και το ίδιο ισχύει όταν είναι η βάση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος σας. Τα λιπαντικά είναι υδρόφοβα, που σημαίνει ότι απωθούν το νερό και για να λειτουργήσουν, πρέπει να προστεθεί γαλακτωματοποιητής, ώστε το προϊόν να μην διαχωριστεί. Ακόμη, πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος βασίζονται στο νερό, λόγω του ότι τα έλαια πολλές φορές φράζουν τους πόρους. Εάν είστε επιρρεπείς σε αυξημένη παραγωγή ελαίων στο δέρμα σας, το να αναζητήσετε μια τέτοια συσκευασία είναι η ιδανική λύση. 

 Water dream

Water dream

Skin Tonic Lotion, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Top rated

Top rated

Visionnaire Skin Solution Retinol 0.2%, Lancome, Hondos Center

BUY ME
 Serum power

Serum power

Retinol B3 Serum, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME
 Perfect mix

Perfect mix

Crystal Micellar Water, La Prairie, Sephora

BUY ME
 Sweet almond

Sweet almond

Precious Foaming Oil, Skinlabo

BUY ME
 Must try

Must try

PURE VITAMIN C10 Serum Προσώπου με βιταμίνη C, La Roche-Posay

BUY ME
Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα beauty news κι όχι μόνο!