fbpixel

Search icon
Search
Beauty Hacks: 6 τρόποι για να αποτρέψετε τις ρυτίδες στο λαιμό
FACE & BODY

Beauty Hacks: 6 τρόποι για να αποτρέψετε τις ρυτίδες στο λαιμό

Και όμως είναι εφικτό με τα κατάλληλα tips


Η γήρανση είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία που συνοδεύεται από την παρουσία ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Παρόλα αυτά, το «χρονοδιάγραμμα» φαίνεται να είναι διαφορετικό για κάθε άτομο και να εξαρτάται από τους διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν, όπως ο τρόπος ζωής και κυρίως η γενετική βάση. Αν σε αυτά συμψηφίσετε πως η εποχή που ζούμε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία θα καταλήξετε πως όλα συμβάλουν προσθετικά στην εμφάνιση ρυτίδων. Πώς; Τα κινητά τηλέφωνα έχουν δημιουργήσει τον όρο "tech neck" που αναφέρεται φυσικά στην επιβάρυνση της περιοχής του λαιμού. Η επαναλαμβανόμενη, καθοδική, κίνηση που όλοι κάνουμε κοιτάζοντας το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή αυξάνει την πιθανότητα "τεχνολογικού λαιμού" που μπορεί μοιραία να προκαλέσει ρυτίδες. 

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα του λαιμού μας, κάτι που απαιτεί εξίσου μεγάλη προσοχή με το πρόσωπο μας.
ritides-laimos.jpg


1. Αντιηλιακό

Όλοι γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό μόλις βγαίνετε από το σπίτι. Η μέγιστη έκθεση που λαμβάνετε είναι από τις ηλιακές ακτίνες και προσθέτει "πόντους" στην ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αν και κάποιοι ξεχνάτε να το πρόσθετε στην καθημερινή σας beauty ρουτίνα, είστε ακόμη περισσότεροι εσείς που παραλείπετε να το τοποθετήσετε και στην περιοχή του λαιμού. Καταγράψτε τις συμβουλές των ειδικών και κάντε συνήθεια την εφαρμογή από τώρα και στο εξής. Δεν είναι τυχαίο που οι Γαλλίδες αναφέρουν ότι όλα τα προϊόντα κατεβαίνουν μέχρι το μπούστο. Φυσικά, αν δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε, βρείτε το ιδανικό που ταιριάζει στο δέρμα σας

2. Στάση 

Η στάση που διατηρείτε επηρεάζει σημαντικά ολόκληρο το σώμα σας. Αποτελεί, όμως, και την πιο σημαντική αιτία για το "λαιμό τεχνολογίας". Η συνεχής καθοδική κλίση του κεφαλιού δημιουργεί τις μικρές διπλώσεις που τελικά καταλήγουν να παραμένουν μόνιμα στην περιοχή. Ακόμη, μπορεί να σας δώσει πόνους που θα παραμείνουν για πάντα. Εάν αυτή είναι μια στάση που έχετε υιοθετήσει -όπως οι περισσότεροι από εμάς- τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε μια αλλαγή πριν επιδεινωθεί η κατάσταση. Αντί να τεντώσετε το λαιμό σας για να κοιτάξετε προς τα κάτω στην οθόνη σας, αλλάξτε τη θέση της οθόνης σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι στο επίπεδο των ματιών. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείτε σε αυτό, αλλά μακροπρόθεσμα, θα είστε ευγνώμονες.

ritidew-laimos.jpg

3. Ρετινόλη

Στα περισσότερα beauty διλήμματα η απάντηση πλέον είναι η ρετινόλη. Έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί ότι κάνει θαύματα στην επιβράδυνση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Με το δέρμα του λαιμού να είναι πιο ευαίσθητο, συγκριτικά με άλλες περιοχές, συνιστάται να ξεκινήσετε με ρετινόλη τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να την αυξήσετε σταδιακά καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται. Κρατήστε το λαιμό σας τόσο νεανικό όσο το πρόσωπο σας. Θα πρέπει να μην πέσετε στους μύθους που υπάρχουν για αυτήν. 

4. Botox

Εάν είστε με τη μεριά της επιστήμης, εάν έχετε έρθει σε "ειρήνη" με το τι σημαίνει confident beauty για εσάς (!) και αν θέλετε να δείτε πραγματικά αποτέλεσματα, τότε η τοξίνη του botox είναι εδώ για εσάς. Μπορεί η ιδέα του να κάνετε την πολυσυζητημένη ένεση να μοιάζει τρομακτική αλλά αν βρείτε τον κατάλληλο ειδικό τότε όλα θα μοιάζουν ιδανικά. Το botox στοχεύει αποτελεσματικά την απαιτούμενη περιοχή αποτρέποντας ή μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Σφίγγει το δέρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να σας δώσει μια πιο όμορφη εμφάνιση από τη σιαγόνα έως και το λαιμό.

ritidew-laimos-2.jpg

5. Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι ένα βασικό στοιχείο του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα μια πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Βοηθά στην ελαστικότητα και στη λάμψη με τον πιο ομοιόμορφο τρόπο. Καθώς περνούν τα χρόνια, η παραγωγή φυσικού κολλαγόνου αρχίζει να επιβραδύνεται και είτε μπορεί να το παρατηρήσετε είτε όχι, επηρεάζει το δέρμα και το σώμα σας. Αυτό είναι το σημείο όπου το υγρό κολλαγόνο έρχεται για να "σώσει" την κατάσταση. Για να διασφαλίσετε ότι το πρόσωπο και ο λαιμός σας διατηρούν μια υγιή λάμψη, επενδύστε σε έναν καλό ορό κολλαγόνου και εφαρμόστε τον σύμφωνα με τις οδηγίες για να δείτε την αλλαγή για τον εαυτό σας. Τα θαυματουργά οφέλη του κολλαγόνου είναι ο σύμμαχος σας. 

6. Ενυδάτωση

Τέλος, είναι η απαραίτητο να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Μαζί με την κατανάλωση νερού, η επιδερμίδα σας αποκομίζει όλα τα οφέλη. Το δέρμα σας θα εμφανίσει μια λάμψη όπως ποτέ άλλοτε και η υγεία σας θα γίνει καλύτερη από ποτέ. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από μέσα. Όση προσπάθεια και αν καταβάλετε, ποτέ δε θα είναι αρκετή αν ο οργανισμό σας δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να φτάσει σε ένα υγιές αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι η διατήρηση της ελαστικότητας απαιτεί θυσίες!