fbpixel

Search icon
Search
Η καθημερινή ρουτίνα που θα αναδείξει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας
WELLNESS

Η καθημερινή ρουτίνα που θα αναδείξει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Αλλάξτε συνήθειες και αισθανθείτε καλύτερα


Μήπως ήρθε η στιγμή να λάμψετε; Μήπως ήρθε η στιγμή να αναδείξετε την πιο όμορφή σας πλευρά; Με αφορμή την ανάγκη των περισσοτέρων από εμάς να αισθανθούμε καλύτερα προσωπικά κι επαγγελματικά, αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά με τα οποία θα φέρετε στο φως τον καλύτερο σας εαυτό. Ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω σας συνήθειες και επιλογές που σας πίεζαν και έκρυβαν την λάμψη που κρύβετε μέσα σας. Ακολουθώντας την παρακάτω ρουτίνα μπορείτε να δείτε δραστικές αλλαγές στην διάθεση και την καθημερινότητα σας. 

Συνέχισε να διαβάζετε για να μάθετε κι εσείς τα απλά steps που μπορεί να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα! 

Ξυπνήστε νωρίς

shutterstock-652912795.jpg

Μία από τις πιο σημαντικές συνήθειες που οφείλετε να εδραιώσετε είναι το πρωινό ξύπνημα. Επιστήμονες και όχι μόνο υποστηρίζουν ότι το να ξυπνάμε νωρίς κρύβει σημαντικά οφέλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Αριστοτέλης είχε πει πως το πρωινό ξύπνημα συμβάλλει στον πλούτο, την υγεία και την σοφία. Επιπλέον αν σηκωθείτε αρκετή ώρα πριν την προκαθορισμένη θα έχετε αυτομάτως περισσότερο χρόνο στην ημέρα σας και συνεπώς χρόνο για πράγματα που σε ευχαριστούν.

Tip 1: Στρώστε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνήσετε. Είναι το πρώτο βήμα για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας να απομακρυνθεί από το κρεβάτι και να αρχίσει την δουλειά.

Tip 2: Αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με τα social media για την πρώτη ώρα της ημέρας σας. Αντ αυτού προτιμήστε να διαβάσετε λίγες σελίδες από το αγαπημένο σας βιβλίο. Η δική μας συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα βιβλίο που θα αυξήσει την προσωπική σας εξέλιξη. Υποσχόμαστε ότι η αλλαγή στην ημέρα σας θα είναι εντυπωσιακή.

Γυμναστείτε πριν το πρωινό γεύμα

shutterstock-1501043135.jpg

Η ιδανική στιγμή που ψάχνατε για γυμναστική ήρθε! Βάλτε "φρένο" στις αναστολές, τις δικαιολογίες και την αναβλητικότητα. Τώρα είναι ο καιρός που πρέπει να αποκτήσετε μια workout routine. Εμείς σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας πριν το πρωινό γεύμα καθώς έτσι θα έχετε γρηγορότερη καύση λίπους. Α και κάτι ακόμη! Δεν χρειάζεται να πιέζεστε ούτε συναισθηματικά ούτε ψυχικά. Και τι εννοούμε με αυτό; Βγάλτε από το μυαλό σου το λεγόμενο «σώμα παραλίας» και επικεντρωθείτε στο σώμα που εσείς θέλετε να έχετε. Επιπλέον αν δεν αντέχετε ή δεν σας αρέσει η δυνατή γυμναστική τότε διαλέξτε κάτι πιο ήρεμο και κατάλληλο για τις αντοχές σας. Τι θα λέγατε για yoga;

Το μυστικό είναι στο πρωινό

Και αφού γυμναστήκατε ήρθε η ώρα για την επιβράβευση. Ένας καλός τρόπος για να τονώσετε τη διάθεσή σας είναι να δώσετε στον εαυτό σας ένα θρεπτικό αλλά ταυτόχρονα νόστιμο πρωινό. Αν δεν θέλετε να χάνετε χρόνο το πρωί μπορείτε να κάνετε την προεργασία από το βράδυ. Για παράδειγμα δοκιμάστε το αγαπημένο σε πολλούς porridge. Πρόκειται για χυλό βρώμης με μόλις 49,7 θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι άπειροι συνδυασμοί που μπορείτε να γευτείτε όπως τα κόκκινα φρούτα, η μπανάνα ή και ξηροί καρποί μπορούν να σας ξετρελάνουν.

Start journaling

shutterstock-1483891322.jpg

Ήρθε η στιγμή να εντάξετε και αυτή τη νέα συνήθεια στην ζωή σας. Το λεγόμενο journaling μπορεί να αναβαθμίσει την καθημερινότητα σας. Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να το περιγράψουμε ως έναν τρόπο να γράφετε ότι σκέφτετε, ό,τι σας προβληματίζει αλλά και να καταθέτετε τα όνειρα, τους στόχους και τις υποχρεώσεις σας. Η επιλογή είναι δική σας. Το journaling σε βοηθάει να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Γράφοντας κάτι στο χαρτί σας διευκολύνει να το ξεκαθαρίσετε, να το δείτε πιο αντικειμενικά, να το αμφισβητήσετε αλλά και να το αντιμετωπίσετε. Γι αυτό διαλέξτε μια ήσυχη γωνιά, το αγαπημένο σας τετράδιο και αρχίστε τώρα. Σας παροτρύνουμε να αρχίσετε με έτοιμα τετράδια τα οποία περιέχουν κατευθύνσεις.

Time for yourself

shutterstock-755579938.jpg

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας; Αν τον φροντίζετε και του δίνετε όσα χρειάζεται; Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αναλογιστείτε τις ανάγκες σας και να τις καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ξεκινήστε την ημέρα σας με μια skincare routine ιδανική για τον τύπο του δέρματός σας. Εμείς σας υπενθυμίζουμε τη σωστή ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία που άλλωστε είναι το Α και Ω. Πέρα όμως από αυτά χρειάζεται να «ξεκλέψετε» χρόνο για εσάς και μέσα στην ημέρα σας, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο αυτό φαντάζει. Αφιερώστε λίγο χρόνο για ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρό, για μια μάσκα ομορφιάς ή για λίγες σελίδες από το αγαπημένο σας βιβλίο. Ήρθε ο καιρός που εαυτός σας είναι η προτεραιότητα. Επέλεξε τον και θα μας θυμηθείτε!