fbpixel

Search icon
Search
Hello July: Ό,τι νέο έρχεται αυτόν τον μήνα στη Χαλκιδική και δεν πρέπει να χάσετε
AGENDA

Hello July: Ό,τι νέο έρχεται αυτόν τον μήνα στη Χαλκιδική και δεν πρέπει να χάσετε

Η πιο ενημερωμένη ατζέντα είναι εδώ


Πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, summer cinemas και music nights: η Χαλκιδική, η κορυφαία διαφυγή και το σημείο συνάντησης για Θεσσαλονικείς και μη, υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε μοναδικά για όσο θα βρίσκεστε υπό τη φιλοξενία της, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Get discovered όσα ξεχωρίσαμε κι εντάξτε τα στην to do λίστα σας!

Ταινία "Top Gun: Maverick"

top-gun-maverick-review-dsu2.jpg

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Pitt βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Απέναντι σ' ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Pitt έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία απ'όσους συμμετάσχουν σε αυτήν. Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly κ.ά.

Info: Σινέ Κλειώ θερινός, Νέα Μουδανιά, Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο στις 22:00.

Συναυλία Ελεωνόρας Ζουγανέλη

zouganeli.jpg

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται και φέτος το καλοκαίρι, με νέα μπάντα, με τα καινούρια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε ένα album με τίτλο «Τι να λέμε τώρα», αλλά και με όσα έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα σε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια που θέλει να μας πει για να διασκεδάσουμε, να αγαπήσουμε, να νιώσουμε, να συγκινηθούμε, να χαμογελάσουμε, να χορέψουμε και να ελπίσουμε όλοι μαζί.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, 6 Ιουλίου.

Συναυλία Chucho Valdés & Paquito D’Rivera Reunion στον Λόφο της Σάνης

web-1920-paquito-drivera-and-chucho-valdes-photo-by-ocp-photography.jpg

Δύο θρύλοι της αφροκουβανέζικης μουσικής, ο Chucho Valdés και ο Paquito D'Rivera, είναι και πάλι μαζί 40 χρόνια μετά, για να σηκώσουν την αυλαία του φετινού εορταστικού Sani Festival, με τον Λόφο της Σάνης να αποτελεί έναν από τους λίγους σταθμούς της διεθνούς περιοδείας τους. Σήμερα, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, σε μια ζωντανή εμφάνιση που περιλαμβάνει επιτυχίες-σταθμούς της latin jazz μουσικής, κλασικό λατινοαμερικάνικο ρεπερτόριο, καθώς και νέες συνθέσεις από το τελευταίο τους άλμπουμ, "I Missed You Too".

Info: Sani Resort, Λόφος της Σάνης, 9 Ιουλίου στις 21:30.

Παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη»

980e55478b26792f8a3bac02fcb8a43f-xl.jpg

Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη. Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μια προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενό του. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 15 Ιουλίου στις 21:30 & Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, 16 Ιουλίου στις 21:30.

Συναυλία Al Di Meola Acoustic Trio στον Λόφο της Σάνης

al-di-meola-acoustic-trio-at-sani-hill.jpg

Οι Al Di Meola, ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της εποχής μας, επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα μετά από 20 χρόνια, για να παίξει στο Sani Hill. Η αγάπη του για τις περίπλοκες συγκοπές του ρυθμού, σε συνδυασμό με τις προκλητικές λυρικές μελωδίες και μια εκλεπτυσμένη αρμονία, βρίσκονται στον πυρήνα της μουσικής του σε όλη τη σπουδαία καριέρα του, που μετράει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Ο εξαιρετικά βιρτουόζος κιθαρίστας, ο Al Di Meola θα παίξει με το Guitar Trio του, με φόντο το ιστορικό Sani Hill, με τις απαλές μελωδίες του να κατακλύζουν αυτό το μοναδικό σκηνικό.

Info: Sani Resort, Λόφος της Σάνης, 16 Ιουλίου στις 21:30.

Παράσταση «Ηλέκτρα του Ευριπίδη»

hlektra-3-YVDNl.jpg

Την Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σ' έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο. Παίζουν: Γιώργος Δεπάστας, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 22 Ιουλίου στις 21:30 & Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, 23 Ιουλίου στις 21:30.

Συναυλία Jack Savoretti στον Λόφο της Σάνης

microsoftteams-image.jpg

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης και αγαπημένος του ελληνικού κοινού Jack Savoretti, έρχεται στη σκηνή του Sani Festival για να ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του, που ακούγονται σε όλα τα ραδιόφωνα τα τελευταία χρόνια! Ο Jack Savoretti και η μπάντα του συμπεριέλαβαν το Sani Hill ως σταθμό στην καλοκαιρινή περιοδεία τους «Europiana», μετά την κυκλοφορία του Νούμερο 1 άλμπουμ τον Ιούνιο του 2021 και την extended έκδοση του Europeana Encore το 2022. Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την ανεκτίμητη δύναμη της οικογένειας, της φιλίας και της αγάπης, μέσα από τη μουσική του Jack Savoretti.

Info: Sani Resort, Λόφος της Σάνης, 23 Ιουλίου στις 21:30.

Take notes!