fbpixel

Search icon
Search
Ο πρώτος Έλληνας chef με γαστρονομική αριστεία 2 αστεριών Michelin στο Παρίσι
#GREEKSDOITBETTER

Ο πρώτος Έλληνας chef με γαστρονομική αριστεία 2 αστεριών Michelin στο Παρίσι

Στο αριστοκρατικό «Du Palais Royal» το πάθος του Φίλιππου Χρονοπούλου για τη μαγειρική γίνεται σημείο αναφοράς


Ειλικρίνεια, πειθαρχία, σεβασμός στον πελάτη και συνεχής δημιουργική αφοσίωση στον πολυτελή γευστικό κόσμο του «fine dining» χαρακτηρίζουν απόλυτα τον διακεκριμένο Έλληνα chef, Φίλιππο Χρονόπουλο. Στην γοητευτική πρωτεύουσα της υψηλής γαστρονομίας, τα μοναδικά αρώματα και οι εξεζητημένες γεύσεις που «γεννιούνται» από εκλεπτυσμένες πρώτες ύλες, έχουν οδηγήσει τον νεαρό chef στην πρώτη θέση των γαλλικών ελίτ εστιατορίων με την κατάκτηση δύο αστεριών από τον οδηγό Michelin. Στην κουζίνα του διαχρονικά αριστοκρατικού Palais Royal του Παρισιού, έχοντας την δική του πλέον ομάδα, δεν επαναπαύεται ποτέ στην γαστρονομική αρένα διατηρώντας με ζήλο και πολλή δουλειά την υψηλή αισθητική του παγκοσμίως γνωστού Γάλλου chef, Joël Robuchon.

Palais Royal: Η βασιλική ομορφιά του Παρισιού

Στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας με την υπέροχη θέα του μουσείου «Collette», η μεγαλοπρεπής του εικόνα δεσπόζει, καλώντας κάθε περαστικό να επισκεφτεί την ομορφιά μιας άλλης εποχής και να βιώσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Διασχίζοντας τον κεντρικό καταπράσινο κήπο του κομψού Palais Royal, το αριστοκρατικό άρωμα του 17ου αιώνα μας υποδέχεται θερμά οδηγώντας μας σε ένα από τα elegant γαστρονομικά του αξιοθέατα, το Restaurant du Palais Royal. Ψάθινες καρέκλες, απαλοί χρωματισμοί και αέρας βασιλικής εξοχής αποτελούν τα κύρια στοιχεία που το ξεχωρίζουν. Η υψηλή γαλλική κουζίνα με τa νόστιμα parfait και τα sorbet φρούτων να πρωταγωνιστούν. Ποικιλίες από λευκά κρασιά και ρούμι προσδίδουν μια πολυτελή αισθητική απόλαυση στο break του απογεύματος. Και για ένα βράδυ που αναζητούμε χαμηλό φωτισμό, χαλαρή μουσική και εκλεπτυσμένη κουζίνα, το πιάτο με το φρέσκο χριστόψαρο με λευκά σπαράγγια και νιόκι από καρότο και τζίνζερ είναι μονόδρομος.

275529672-320274310167371-2576407303488180661-n.jpg
Image source: @palaisroyalrestaurant

Ένας νέος μαγειρικός κόσμος

Κουβαλώντας την ακριβή υπογραφή του επαγγελματικού του ιστορικού στο elegant Atelier de Joël Robuchon Etoile και στο πολυτελές Arpège, η γαστρονομική του πορεία ξεχωρίζει διαρκώς χάρη στον έντονο ενθουσιασμό και την ολοκληρωτική του αφιέρωση στο μαγικό εκείνο στοιχείο που αγαπούσε πάντα, την υψηλή κουζίνα. Αντιμετωπίζοντας με επιτυχημένα και αποφασιστικά βήματα τον συνεχή ανταγωνισμό στις luxurious σάλες των γαλλικών restaurants, δεν κάνει ποτέ πίσω χτίζοντας μια αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα. Από την πρώτη στιγμή που δοκίμασε τις τηγανιτές πατάτες του παππού του, ο παιδικός του έρωτας με τις γεύσεις και τις μυρωδιές της ελληνικής γης αποδείχθηκε κεραυνοβόλος. Με το όνειρο να γίνει ζαχαροπλάστης, ένας πολύ καλός συγγενικός φίλος του χάρισε αυτήν την μοναδική εμπειρία παραχωρώντας τη θέση του σε μαθήματα ζαχαροπλαστικής του δημοφιλούς Έλληνα pastry chef, Στέλιου Παρλιάρου, ανοίγοντας τον δρόμο του προς τον ξεχωριστό κόσμο της μαγειρικής. Η σχέση του με την γαστρονομία γίνεται ακόμη πιο στενή με την απόφαση που παίρνει να σπουδάσει στο Institut Paul Bocuse, στην καλύτερη σχολή μαγειρικής τέχνης στην Λυών, χάρη στο δυνατό κίνητρο δύο καλών οικογενειακών που γνώριζαν ένα Γάλλο chef από την πόλη της Βρετάνης.

Ο σεβασμός στην ελληνική γη

Η αγνότητα και το παρθένο έδαφος της ελληνικής γης είναι οι κεντρικές του αποσκευές στο γαστρονομικό του ταξίδι μέχρι σήμερα. Η μεγάλη αγάπη για τις απλές, αλλά «γεμάτες» γεύσεις και αρώματα της κουζίνας του παππού και της μαμάς του αποτελούν την πλούσια κληρονομιά την οποία σέβεται και κρατάει ως φυλαχτό. Δεν είναι τυχαία τα πιάτα - κατατεθέν του που είναι χταπόδι με καπνιστό πιπέρι, αυγό με ντομάτα και σπανακόπιτα με κάστανα και κεντρικό υλικό στο οποίο εστιάζει μαγειρικά είναι το λεμόνι.

69698374-151952705893003-1652266074397579391-n.jpg
Image source: @philipchronopoulos

Η κατάκτηση των δύο αστεριών Michelin

Το ενδιαφέρον dish me ψημένη γλώσσα και σαφράν, το εκρηκτικό «πάντρεμα» κολοκύθας και καφίρ λάιμ απογειώνουν την γαστρονομική του φιλοσοφία, χαρίζοντας στον Φίλιππο Χρονόπουλο την κατάκτηση και δεύτερου βραβείου Michelin. Ιδιαίτερη γευστική τιμή αποδίδεται και στα ευφάνταστα desserts με κύριο συστατικό το μήλο που πρωταγωνιστεί σε δύο κύριες εκδοχές και τους αέρινους λουκουμάδες που «κλείνουν» την γευστική αυτή εμπειρία με παιδικές ελληνικές μνήμες.

Info:

 Palais Royal Restaurant, 110 galerie de Valois, 75001 Paris, phone : +33 (0)1 40 20 00 27,  contact@palaisroyalrestaurant.com, @palaisroyalrestaurant