fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Balenciaga ανοίγει το πρώτο του couture store στο Παρίσι
DESIGN NEWS

Ο οίκος Balenciaga ανοίγει το πρώτο του couture store στο Παρίσι

Ένα ακόμη design opening στην Πόλη του Φωτός


Λίγο πριν την παρουσίαση της δεύτερης Haute Couture συλλογής Balenciaga από τον Demna Gvasalia, στις 6 Ιουλίου στο Παρίσι, ο οίκος ανοίγει το πρώτο του κατάστημα Υψηλή Ραπτικής στην Πόλη του Φωτός. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή boutique που θα στεγάζεται στον αριθμό 10 της Avenue George V, εκεί όπου το 1937 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα ο ιδρυτής του οίκου Cristóbal Balenciaga.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο αυτό κατάστημα θα αποτυπώνει μέσα από τους χώρους του την έννοια της Υψηλής Ραπτικής και τη διαχρονική φιλοσοφία του οίκου. Παράλληλα, μια σύγχρονη ματιά ως προς το design θα απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα και θα χαρίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους επισκέπτες. Το νέο couture κατάστημα θα είναι ανοιχτό για τους πελάτες από Τρίτη ως Παρασκευή 11:00 με 19:00 και κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και το Σάββατο.

highxtar-balenciaga-haute-couture-china-1.png


«Η Balenciaga προέρχεται από την Υψηλή Ραπτική. Ως επωνυμία, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Όταν συνειδητοποίησα πώς ο Demna είχε ξαναβάλει τον οίκο στη θέση που του αρμόζει με την πρώτη μας Haute Coutureεπίδειξη, ένιωσα αμέσως ότι αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία. Όχι για να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά για να επανεφεύρουμε την ιστορία της Υψηλής Ραπτικής της Balenciaga»,
εξήγησε ο CEO της Balenciaga, Cédric Charbit.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Demna έβαλε ξανά τον οίκο στα μονοπάτια της Υψηλής Ραπτικής, μ' ένα καταπληκτικό show στους επάνω ορόφους του ίδιου κτιρίου, επιστρέφοντας δυναμικά μετά από ένα διάλειμμα 53 ετών, που χρονολογείται όταν ο Cristobal έκλεισε την επιχείρησή του ως απάντηση στην εξέγερση φοιτητών κι εργαζομένων το 1968 στο Παρίσι. Γνωστός για τη μεγαλειώδη αίσθηση της σιλουέτας, τα μοναδικά υφάσματα και την κομψότητα, ο Balenciaga κατατάσσεται στη λίστα με τα μεγαλύτερα fashion houses στην ιστορία της μόδας.

2865-balenciaga-5.jpg


Ο Charbit τόνισε ότι ο σχεδιασμός του καταστήματος για τον χώρο των 250 τετραγωνικών μέτρων «θα είναι μια μεγάλη αντίθεση σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς οίκους ραπτικής, με πολύ πιο μοντέρνα και ριζοσπαστική αρχιτεκτονική». Το κατάστημα θα εμπορεύεται ρούχα, αξεσουάρ, γυαλιά και εξαιρετικά, αναδεικνύοντας τη χειροτεχνία. Δε θα περιέχει streetware κομμάτια. Όλα τα προϊόντα είναι περιορισμένης έκδοσης και μπορούν να εξατομικευτούν ή να τροποποιηθούν στα ατελιέ του επάνω ορόφου.

Το Couture Store έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάζει την τεχνογνωσία της Balenciaga και να καλωσορίζει πελάτες που αναζητούν σπάνια και μοναδικά προϊόντα. Το ισόγειο θα απαρτίζεται από δύο χώρους, έναν για γυναίκες κι έναν για άνδρες, ενώ και τα δύο συνδέονται με πολυτελή living rooms. «Πολλοί πελάτες μας έχουν εκφράσει την ανάγκη για ραπτική από την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής του Demna, πέρυσι. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και βλέπουμε πως ο κόσμος ενδιαφέρεται. Έχουμε, επίσης, παρατηρήσει ότι αυτό το είδος μόδας είναι εξίσου ελκυστικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε ιστορίες, ιδέες και made in Paris savoir-faire. Ένας χώρος όπου διατίθεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση με σπάνια και καλαίσθητα items, για άτομα με υψηλή αισθητική», κατέληξε ο Charbit.

balenciaga-50th-couture-china-special-2-1.jpg
Ένα νέο πολυαναμενόμενο opening στην Πόλη του Φωτός, που σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του θρυλικού οίκου, έχοντας ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των fashion addicts!