fbpixel

Search icon
Search
O Kωνσταντίνος Σαρβανάκης μας ξεναγεί σε ένα μόλις 30 τ.μ. διαμέρισμα που διαμόρφωσε στην καρδιά της Λισαβόνας
DESIGN NEWS

O Kωνσταντίνος Σαρβανάκης μας ξεναγεί σε ένα μόλις 30 τ.μ. διαμέρισμα που διαμόρφωσε στην καρδιά της Λισαβόνας

Περιηγηθείτε στα ευήλια δωμάτιά του


Στην περιοχή Esterla , στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας, σε έναν ήσυχο δρόμο, μόλις λίγα μέτρα από την φημισμένη εκκλησία Esterla Basilica, ο Κωνσταντίνος Σαρβανάκης μεταμόρφωσε ένα μικρό διαμέρισμα μόλις 30 τετραγωνικών μέτρων, σε μία μικρή αστική όαση δημιουργώντας ένα ιδανικό καταφύγιο για urban escapes, που προσφέρει boutique φιλοξενία σαν εναλλακτική του hoteling. 

mg-5828-L30nU.jpg
mg-5832-nLTLM.jpg

Το διαμέρισμα αγοράστηκε αρκετά χρόνια πριν με την προοπτική να γίνει ένα μικρό pied a terre, καθώς ο ιδιοκτήτης του, Pedro Batahla (co -founder -της μεγαλύτερης digital διαφημιστικής εταιρίας της Πορτογαλίας) χρειαζόταν ένα καταφύγιο στο κέντρο της πόλης το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί λόγω των αναγκών της δουλειάς του, καθώς η μόνιμη κατοικία του βρισκόταν στο εκπληκτικό προάστιο Cascais, λίγο έξω από την πρωτεύουσα.

mg-7921-hdr.jpg
mg-5822-CEFcP.jpg

Το project σταμάτησε για αρκετό διάστημα καθώς οι ανάγκες άλλαξαν, μέχρι που πριν μερικούς μήνες μου ζητήθηκε να αναλάβω την ολική ανακαίνισή του σε συνεργασία με το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο RSP studio. Δεδομένου ότι η πολυκατοικία χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, στόχος ήταν να δημιουργηθεί πλέον ένα σύγχρονο διαμέρισμα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη καθώς πλέον η χρήση του προβλέπεται αποκλειστικά στη μίσθωσή του βασιζόμενη στο concept του Apart Hotel –και του One Fine Stay. Γι' αυτόν τον λόγο και αποφασίστηκε η ολική ανακαίνιση του διαμερίσματος, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι που θα οριοθετούν ξεκάθαρα το living με το sleeping space (χρησιμοποιώντας sliding doors), ενώ θα καλύπτει τις ανάγκες του σήμερα.

mg-5780-Yh7Zt.jpg
mg-5789-fkees.jpg
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα ήταν ο ελλιπής χώρος του μπάνιου το οποίο χωρίστηκε σε WC και shower room μεταξύ της κουζίνας, ενώ καλύφτηκε από καθρέφτη προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη διάσταση του χώρου. Το μοναδικό στοιχείο που έμεινε ανέπαφο από τον αρχικό σχεδιασμό του σπιτιού είναι η εντοιχισμένη στον τοίχο βιτρίνα στον χώρο του καθιστικού, η οποία χρωματίστηκε μπλε όπως επίσης και η πόρτα της εισόδου. Άλλωστε το μεγαλύτερο avantage του σπιτιού είναι ο υπέροχος κήπος του, ο οποίος αναδιαμορφώθηκε από την αρχή, με την προσθήκη μιας plunge pool -καθιστικού χώρου αλλά και dining area. Γι' αυτό και το χρώματα που θέλησε ο Κωνσταντίνος να χρησιμοποιήσει ήταν το λευκό σε συνδυασμό με το μπλε αλλά και το κίτρινο. Ίσως γιατί ήθελε να δώσει την αίσθηση της εξοχής, μια νότα από Algarve (αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός του ιδιοκτήτη),  ενώ βρισκόμαστε ακριβώς στην καρδιά της Λισαβόνας!
mg-5756-EspaI.jpg
mg-5762-fcza8.jpg

Αbout

img-0891.jpg

Με έδρα μεταξύ το Λονδίνο και την Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Σαρβανάκης, ιδρυτής της Βrandy Butter -εταιρίας επικοινωνίας– δημιουργικού design- και event management, από το 2010, λατρεύει τα ταξίδια, αγαπάει το τρέξιμο κι έχει πάθος με το design. Έχει σπουδάσει επικοινωνία και διεθνείς σχέσεις στο City του Λονδίνου, δούλεψε σαν δημοσιογράφος στην Αδέσμευτο Τύπο του Δημήτρη Ρίζου και μετέπειτα στις εκδόσεις -Λυμπέρη και Ιμάκο- και στη συνέχεια βρέθηκε στη Μαλαισία -όπου είχε αναλάβει την διεύθυνση των events στο καινούριο τότε project της Hyatt στην Κουάλα Λουμπούρ. Όντας φίλος του Glow Magazine τα τελευταία 10 χρόνια, μοιράζεται μαζί μας σαν guest editor, ενδιαφέρουσες ιστορίες από όπου κι αν βρίσκεται.