fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Sotheby's δημοπρατεί personal items αθλητών-θρύλων που έγραψαν ιστορία
PEOPLE & MOMENTS

Ο οίκος Sotheby's δημοπρατεί personal items αθλητών-θρύλων που έγραψαν ιστορία

Εμβληματικά αντικείμενα, που έχουν τη δική τους σημασία!


Υπάρχουν αθλητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Αθλητές-θρύλοι, που θα μείνουν για πάντα ζωντανοί στο μυαλό και την καρδιά όλων. Πραγματικά είδωλα, που με την προσωπικότητα και το μεγαλείο τους, άφησαν το στίγμα τους. Όλοι θα ήθελαν να έχουν κάτι δικό τους, όλοι θα ήθελαν να πάρουν λίγη από τη λάμψη τους. Τώρα, ο οίκος Sotheby's έχει στην κατοχή του και δημοπρατεί μερικά από τα εμβληματικότερα αντικείμενα θρυλικών αθλητών κι αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα! Η φανέλα του σπουδαίου, Kobe Bryant, τα παπούτσια που επέλεξε η Serena Williams για το US Open και -φυσικά- η φανέλα που φορούσε ο Michael Jordan στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ των 1998, είναι μερικά μόνο από αυτά...

Μοναδικά items με τεράστια αξία!

Η δημοπρασία

Δεν είναι ανάγκη να αγαπάει κανείς τον αθλητισμό, για να θέλει να προσθέσει στη συλλογή του κάποιο item που ανήκε σε κορυφαίο αθλητή. Γι' αυτό και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, με φόντο τη δημοπρασία του οίκου Sotheby's, που θα περιλαμβάνει αντικείμενα τεράστιας αξίας. Πρόκειται -φυσικά- για εμβληματικά κομμάτια, που φόρεσαν μερικοί από τους πιο σπουδαίους αθλητές στο παρελθόν και πλέον, θα βρουν νέους κατόχους, καθώς θα δημοπρατηθούν σε μία εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. «Προσπαθήσαμε να διαλέξουμε πολλά πράγματα που αφορούσαν πραγματικά συγκεκριμένες χρονικές στιγμές που πιστεύαμε ότι θα ενδιέφεραν τους συλλέκτες», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Brahm Wachter, επικεφαλής του τμήματος streetwear and modern collectables του Sotheby's. 

2-HsZyJ.jpg
Η μπάλα μπέιζμπολ με υπογραφές τον Babe Ruth και Jackie Robinson © Sotheby's

Πρόκειται για μία two-part collection, που ονομάζεται «INVICTUS» και περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα αθλητικά αντικείμενα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, τα οποία φόρεσαν σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες, που ξεχώρισαν κι έγραψαν ιστορία στα αθλήματά τους. Από τον Michael Jordan, μέχρι τον Roger Federer και τον Mohamed Ali. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη έως τις 14 Σεπτεμβρίου, με τα εμβληματικά items να έχουν -ήδη- παρουσιαστεί στους συλλέκτες που θα δώσουν... μεγάλη μάχη. Είναι ενδεικτικό, πως η τιμή της φανέλας που φορούσε ο Jordan στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ το 1998, την τελευταία του χρονιά στους Chicago Bulls, αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 3 και 5 εκατ. δολάρια, που είναι κι η υψηλότερη της δημοπρασίας!

1-5UigK.jpg
Το στικ του Γουέιν Γκρέτζκι © Sotheby's

Items με τεράστια ιστορία

Αν υπάρχει μία γυναίκα, που άφησε το στίγμα της στο τένις, αυτή είναι αναμφίβολα η Serena Williams. Η σπουδαία, αυτή, αθλήτρια, έγραψε τη δική της ιστορία και πήρε τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Έβαλε τέλος σε μία λαμπερή καριέρα κι αποθεώθηκε, στην τελευταία της «παράσταση» στo US Open. Η δημοπρασία, περιλαμβάνει ένα ζευγάρι υπογεγραμμένα αθλητικά παπούτσια της διάσημης τενίστριας, τα οποία σχεδίασε ο εμβληματικός, Virgil Abloh, που έφυγε πριν από μερικούς μήνες από τη ζωή. Ο Abloh σχεδίασε τη συλλογή «Queen» για τη Nike, για χάρη της Serena, αλλά και της 50ης επετείου του US Open το 2018 και τώρα, ένα συγκεκριμένο ζευγάρι βρίσκεται στο επίκεντρο. «Δεν ξέραμε ότι το US Open θα ήταν η τελευταία της εμφάνιση όταν τα πήραμε αυτά. Νομίζω ότι θα είναι ένα από τα πιο... καυτά αντικείμενα στη δημοπρασία», σημείωσε ο Brahm Wachter.

3-m9GBw.jpg
Τα sneakers της Σερένα © Sotheby's

Όπως η Serena, εξίσου σημαντικός για το άθλημα του τένις, για όσους το αγαπούν, για όσους αγαπούν γενικότερα τον αθλητισμό, είναι κι ο Rafael Nadal. Ο Ισπανός τενίστας από τη Μαγιόρκα, συνεχίζει ακόμη να μας χαρίζει σπουδαίες στιγμές και μαγνητίζει τα βλέμματα με τα επιτεύγματά του. Είναι αλύγιστος, ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και μαζί και τον εαυτό του, κάθε φορά που βρίσκεται στο court. Η δημοπρασία, περιλαμβάνει τα αθλητικά παπούτσια Nike Air "Zoom Cage 3", σε μαύρο και μοβ χρώμα, τα οποία φόρεσε ο Ισπανός στον προημιτελικό του US Open το 2019, στον αγώνα με τον Diego Schwartzman. «Μια μικρή λεπτομέρεια που μου αρέσει είναι στο αριστερό αθλητικό παπούτσι, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα σημάδια για το 10, το 13 και το 17, για κάθε US Open που είχε κερδίσει», εξηγεί ο Wachter.

4-VdWqJ.jpg
Η φανέλα του Κόμπε Μπράιαντ © Sotheby's

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν ο Kobe Bryant. Ο σπουδαίος NBA player, που έχασε τη ζωή του μαζί με τη 13χρονη κόρη του, Gianna και φιλικά τους πρόσωπα, σε ένα τρομερό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ κατευθύνονταν για την προπόνηση μπάσκετ που είχαν προγραμματίσει, πέρασε στην ιστορία κι αποτελεί μέχρι και σήμερα πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους. Το μοναδικό του mentality κι όσα έκανε στο παρκέ, στη διάρκεια της καριέρας του, δε θα ξεχαστούν ποτέ, ενώ η φανέλα των LA Lakers, που φόρεσε ο Black Mamba στην τελευταία του πρεμιέρα αναμένεται να δημοπρατηθεί σε πολύ υψηλά ποσά. Σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι, τον Οκτώβρη του 2015, ο Bryant είχε 24 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής, σε μία μοναδική εμφάνιση, που έμεινε στην ιστορία...