fbpixel

Search icon
Search
Ο Harry Styles σχεδίασε τη δική του συλλογή για τον οίκο Gucci
FASHION NEWS

Ο Harry Styles σχεδίασε τη δική του συλλογή για τον οίκο Gucci

Η φιλία του με τον creative director Alessandro Michele οδήγησε σε μία ιδιαίτερη συνεργασία


Η φιλία του Harry Styles και του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci είναι γνωστή εδώ και χρόνια, με τον πρώτο να επιλέγει συνεχώς δημιουργίες του δεύτερου για τις εμφανίσεις του πάνω στη σκηνή -και όχι μόνο. Μάλιστα, ο Θεός της pop, όπως αποκαλούν τον Styles έχει μεταμορφωθεί και σε πρόσωπο της καμπάνιας του luxury fashion house το 2018. Η εξέλιξη του τραγουδιστή τα τελευταία 7 χρόνια είναι ραγδαία, καθώς από boy bander έχει μετατραπεί στο απόλυτο fashion icon κι έχει δημιουργήσει το δικό του beauty brand.Οι δύο τους μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές fashion moments των τελευταίων ετών.

Ο εκκεντρικός creative director του οίκου γνώρισε τον Styles, μέλος του πρώην One Direction, περίπου την εποχή που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ ως σόλο καλλιτέχνης, το 2017. Ο καλλιτέχνης έχει προτιμήσει τις δημιουργίες του Gucci στο red carpet και στις περιοδείες του. Το 2018 επιλέχθηκε από το brand ως το πρόσωπο της καμπάνιας του για την couture collection με φωτογράφο τον Glen Luchford. Ο Styles λατρεύει να φοράει έντονα χρώματα, όπως είναι το ροζ και statement pieces, ανάμεσά τους οι παγιέτες και τα heels. Κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές Gucci εμφανίσεις του είναι στο Met Gala το 2019, όπου είχε παρευρεθεί με μαύρη δαντέλα, διάφανο τοπ και μαύρο dress pant, τα τρία διαφορετικά boa που επιλέχθηκαν στο Grammy 2021 και το εξώφυλλό του στη Vogue για το τεύχος Δεκεμβρίου 2020 στο οποίο φορούσε ένα φόρεμα της Gucci. 

gucci-hahaha-0462.webp

Τώρα, ήρθε η στιγμή να πάνε τη σχέση τους ένα βήμα παρακάτω, ανακοινώνοντας τη δημιουργία μιας νέας collection που φέρει το όνομα Ha Ha Ha και έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια των menswear shows στο Μιλάνο, όπου ο Michele άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να επιστρέψει στο επίσημο «ημερολόγιο» των Fashion Weeks με μια αντρική επίδειξη σύντομα. 

«Ο Harry έχει απίστευτη αίσθηση της μόδας. Η ιδέα να δουλέψουμε μαζί μού ήρθε μια μέρα ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο: πρότεινα να δημιουργήσουμε μια "dream wardrobe". Καταλήξαμε σ' ένα μείγμα αισθητικής, από την pop αισθητική της δεκαετίας του 1970 και τη bohemia μέχρι την αναθεώρηση της εικόνας ενός gentleman σε μία ανατρεπτική ανάμνηση του αντρικού tailoring», είπε χαρακτηριστικά ο Alessandro Michele. 

gucci-hahaha-0965.webp

Η νέα αυτή συλλογή πήρε το όνομά της από τα αρχικά των δύο δημιουργών, Harry & Alessandro αλλά και από τον τρόπο που έχουν επιλέξει να υπογράφουν στα μηνύματα που στέλνουν ο ένας στον άλλον. Για να αναδειχθεί η vintage «γεύση» της συλλογής, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Cavalli & Nastri, ένα από τα παλαιότερα vintage καταστήματα στο Μιλάνο.

gucci-hahaha-0079.webp

Flared παντελόνια, παλτό από αρρενωπά υφάσματα, καρφίτσες με αρκουδάκι, πολύχρωμα πουκάμισα με παιδικά μοτίβα από κεράσια ή πρόβατα, βελούδινο double breasted σμόκιν και δερμάτινα μποτάκια με κόκκινες λεπτομέρειες ήταν μερικά από τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν.

Η συλλογή, η οποία θα είναι limited, θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα τον Οκτώβριο και o Michele πιστεύει ότι θα προσελκύσει όχι μόνο τους θαυμαστές του Styles αλλά και «οποιονδήποτε έχει πάθος για τα ρούχα».