fbpixel

Search icon
Search
Πώς ο Harry Styles επαναπροσδιορίζει την έννοια των αντρικών προτύπων
STYLE PEOPLE

Πώς ο Harry Styles επαναπροσδιορίζει την έννοια των αντρικών προτύπων

Ένα icon που βρίσκεται στο επίκεντρο και συνεχώς μας εκπλήσσει αυτήν τη φορά μέσω της νέας beauty line του, Pleasing


Harry Styles: Ένα όνομα, χιλιάδες σκέψεις γύρω από αυτό. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ετών, το οποίο δε σταματά να μας εκπλήσσει συνεχώς μέσα από τις εμφανίσεις του, αλλά και τα νέα επαγγελματικά βήματα στα οποία προβαίνει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως όσο ο καιρός περνάει διεκδικεί ολοένα και περισσότερο κοινό το οποίο τον θαυμάζει και «υποκλίνεται» στο ταλέντο και το αβίαστο στιλ του.

Ένα τρανό πρότυπο που τιμά τη new generation, διεκδικεί την πρωτιά στα πιο alternative celebrity πρόσωπα και πάει κόντρα στις τοξικές πεποιθήσεις περί ανδρισμού!

Ένα πρότυπο που εναντιώνεται στην «κλασική» έννοια των αντρικών προτύπων

harry-styles-1600794551705-v2-4x3.jpg

Τον γνωρίσαμε μέσα από το music band One Direction, ενώ χρόνο με τον χρόνο συνεχίζει δυναμικά τη solo καριέρα του, χωρίς ποτέ να επαναπαύεται. Πέρα από το ταλέντο του στο τραγούδι, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ο ίδιος έχει αποδείξει πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο!

Σε έναν κόσμο στον οποίο οι τοξικές απόψεις ακόμα υιοθετούνται από πολλούς, παρά τον συνεχή αγώνα για κάτι καλύτερο που να αντικατοπτρίζει πιο δίκαια τη σύγχρονη εποχή, ο Harry είναι εδώ για να πείσει τον καθένα, πως πέρα από την εικόνα του καθενός από εμάς υπάρχει κάτι πιο εσωτερικό και αυτό δεν είναι άλλο από τη δύναμη της ψυχής, την καλοσύνη και τον σεβασμό που οφείλουμε να δείχνουμε στους γύρω μας.

6172d2a320000082518d0e0e.jpeg


Φούστες και φορέματα, τούλια, δαντέλες, διαφάνειες, αξεσουάρ και βαμμένα νύχια: Αυτές είναι μερικές από τις στιλιστικές επιλογές του ίδιου, οι οποίες έχουν συζητηθεί ανά καιρούς όσο λίγες, καθώς κι ένας από τους λόγους που τον καθιερώνουν στο απόλυτο icon της γενιάς του.

Κοιτάζοντας πέρα από την εικόνα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του, θυμόμαστε το πιο πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει το ήθος και το πόσο άξιος θαυμασμού είναι. Πριν από μερικές ημέρες, ο τραγουδιστής στάθηκε στο πλευρό μιας θαυμάστριάς του, η οποία έψαχνε τρόπο να κάνει coming out στη μητέρα της. Δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον για την 23χρονη, ώστε η μητέρα της να μάθει την αλήθεια. «Lisa, η κόρη σου είναι ομοφυλόφιλη», μια κουβέντα τόσο σύντομη αλλά και τόσο «δύσκολη» από ορισμένους για να εκφραστεί. Για ακόμα μια φορά ο Styles βρήκε τον τρόπο -όχι ως icon αλλά ως ένας άνθρωπος που είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει.

Ένα beauty brand χωρίς να απευθύνεται σε συγκεκριμένη ταυτότητα φύλου

tumblr-870b037d3bd4cf872e03bc10c1ea76c0-f81e9bf9-2048.jpg

Υποστηρίζοντας με όλο του το πάθος τη σημασία του gender fluid στις μέρες μας, ο ίδιος δημιουργεί ένα beauty brand διαφορετικό από τα υπόλοιπα, το οποίο θα φέρει την ονομασία "Pleasing" και θα απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον για κάτι αντίστοιχο, ενώ ο Harry είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να δημιουργήσει ένα τέτοιο brand, μιας και ο ίδιος δε διστάζει να υποστηρίζει δημόσια την αισθητική του, να ντύνεται με τον τρόπο που θέλει και να βάφει τα νύχια του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αυτό ακριβώς προτρέπει να κάνουν και όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω. Να είναι ο εαυτός τους στην εκδοχή που μόνο οι ίδιοι επιθυμούν και ονειρεύονται.

harry-styles-nails-cat.jpg


Αναφορικά με τα προϊόντα του brand, θα υπάρχουν βερνίκια νυχιών, nail stickers, ένας ορός για το πρόσωπο και gel για την περιποίηση των ματιών. Μάλιστα, όλα τα προϊόντα λέγεται ότι θα παράγονται ακολουθώντας ηθικές πρακτικές, που σέβονται τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο και το περιβάλλον.

Ήδη, οι fans του αλλά και τα beauty junkies έχουν ενθουσιαστεί με αυτό το εγχείρημα, χωρίς να βλέπουν την ώρα να εντάξουν τα προϊόντα στο μπουντουάρ τους. Όλα θα είναι διαθέσιμα για pre-order από τις 29 Νοεμβρίου.

Η πιο αληθινή φωτογράφιση και συνέντευξή του μέχρι στιγμής

Με τις εμφανίσεις του να γίνονται θέμα συζήτησης για ακόμα μια φορά, ο πάντα εντυπωσιακός Harry Styles ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού Dazed κι εξομολογείται όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για εκείνον. Όλα τα φώτα είναι και πάλι στραμμένα επάνω του, ενώ αυτή η συνέντευξη φαντάζει ως τον ιδανικό τρόπο για να προωθήσει το νέο beauty project του.

styles.jpg


Μιλώντας για το brand του, αποκάλυψε: «Θεωρώ πως όλο αυτό μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα από απλά προϊόντα που αγοράζεις. Νομίζω είναι περισσότερο το να προσφέρεις και να ανταποδίδεις. Είμαι ευλογημένος που έχω fans οι οποίοι είναι τόσο υποστηρικτικοί, οι οποίοι πιστεύουν στην ελευθερία και έχουν δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο ο ένας για τον άλλο. Η Pleasing είναι για εκείνους. Αυτό το αίσθημα κοινότητας είναι που θέλουμε να δώσουμε με την Pleasing».

Πιο άνετος από ποτέ στον φωτογραφικό φακό, με αισθητή την αυτοπεποίθηση στο βλέμμα του, αλλά χωρίς ποτέ να εκμεταλλεύεται όλα όσα έχει κατορθώσει έως σήμερα, αναφέρει επί του θέματος: «Ξεκλείδωσα τη δυνατότητα να απελευθερωθώ, χωρίς αναστολές. Θεωρώ πως η βαρεμάρα μπορεί να γεννήσει τόση δημιουργικότητα και μου επιτρέπω να αποσυντονιστώ, χωρίς να επαναπαύομαι. Μετά από καιρό, νιώθω επιτέλους άνθρωπος».

styles3.jpg


Και πράγματι, αυτή ακριβώς η ανθρωπιά είναι λόγος για τον οποίο εμείς τον έχουμε ξεχωρίσει, μιλώντας για ένα πολλά υποσχόμενο new age icon που πρόκειται να διαγράψει λαμπρή πορεία και να εμπνεύσει τον καθέναν από εμάς. Μακριά από τις προκαταλήψεις και τη σκέψη του «τι θα πει ο κόσμος», ο ίδιος μένει πιστός στην προσωπική του ταυτότητα κι εμείς υποκλινόμαστε στην εικόνα που έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του.