fbpixel

Search icon
Search
Ο Guillermo del Toro επαναφέρει τον Frankenstein στη ζωή
ARTS & CULTURE

Ο Guillermo del Toro επαναφέρει τον Frankenstein στη ζωή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ταινία του Netflix


Ο Frankenstein πρόκειται να επανέλθει στις οθόνες μας, το 2025, μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Ο Guillermo del Toro, ο συγγραφέας-σκηνοθέτης, που μόλις κέρδισε το τρίτο του Όσκαρ για την ταινία ‘Πινόκιο’, εκπληρώνει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα ζωής του, κάνοντας τη δική του διασκευή στο μυθιστόρημα της Mary Shelley.

Ο επιφανής και εργατικός σκηνοθέτης βρίσκεται πίσω από μερικές από τις καλύτερες ταινίες με τερατόμορφα πλάσματα, όπως "Ο λαβύρινθος του Πάνα" και το βραβευμένο με Όσκαρ "Η μορφή του νερού". Ο Frankenstein έρχεται απλώς να προστεθεί στις μεγάλες επιτυχίες του, καθώς ο Del Toro εργάζεται πάνω στην ταινία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος:"Το αγαπημένο μου μυθιστόρημα στον κόσμο είναι ο Frankenstein. Θα το παραφράσω φρικτά, αλλά το τέρας λέει: 'Έχω τόση αγάπη μέσα μου, περισσότερη απ' όση μπορείτε να φανταστείτε. Αλλά, αν δεν μπορώ να την προκαλέσω, θα προκαλέσω φόβο".

Η συγκεκριμένη διαλογική ατάκα ενέπνευσε την αγάπη του del Toro για τα τέρατα μέσα και έξω από όλους τους ανθρώπους και τον συνοδεύει σε όλη του την καλλιτεχνική πορεία.

Δεδομένης της ικανότητας και της εμπειρίας του στη δημιουργία συναρπαστικών και συχνά παρεξηγημένων πλασμάτων, καθώς και του τεράστιου πάθους που επιδεικνύει στη δημιουργία ταινιών, το Frankenstein θα είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2025.

Αν παρομοιάζαμε τη δημιουργία της ταινίας με την ‘κατασκευή’ ενός σώματος, τότε ο del Toro θα ήταν σίγουρα η καρδιά, ενώ το ιδιαίτερα ταλαντούχο καστ, που πλαισιώνει την ταινία, θα αποτελούσε τα βασικότερα ανθρώπινα μέλη.

frankenstein-main-930x620.jpg
Ο Guillermo del Toro μαζί με τον Frankenstein

Tο cast του Frankenstein

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Frankenstein θα βρίσκονται οι Jacob Elordi, Oscar Isaac και Mia Goth.Τον Ιανουάριο του 2024 ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του Andrew Garfield από τον Elordi στον ρόλο του τέρατος. Ο Garfield είχε υπογράψει στο παρελθόν για το έργο, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στον Elordi να δείξει την σκοτεινή του πλευρά στην επερχόμενη μεταφορά του έργου.

Τη βασική τριάδα των πρωταγωνιστών πλαισιώνουν οι Felix Kammerer, Lars Mikkelsen , Christoph Waltz, David Bradley και Christian Convery.

Ποια είναι η πλοκή του;

Η πλοκή της ταινίας ακολουθεί τον επιστήμονα Frankenstein, ο οποίος μέσα από τις έρευνές του ανακαλύπτει πως να δώσει ζωή σε άψυχη ύλη. Στο εργαστήριο, όπου εργάζεται, καταφέρνει να ‘κατασκευάσει’ ένα ανθρωποειδές δημιούργημα και να του δώσει ζωή. Η αφήγηση του έργου χωρίζεται ανάμεσα στη ζωή και τις ανακαλύψεις του επιστήμονα και στις πρώτες εμπειρίες του τέρατος ως ‘ζωντανό’ πλάσμα. H πλοκή επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τον έρωτα του Frankenstein με την Elizabeth Lavenza και την εμμονή του με το δημιούργημά του, ενώ περιπλέκεται με τις βίαιες εκκλήσεις του τέρατος για σύντροφο και κάποιες δολοφονίες.

Γενικά, δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο Del Toro θα μείνει στο αρχικό σκηνικό του μυθιστορήματος του 18ου αιώνα ή αν θα μεταφέρει τη διαχρονική αφήγηση σε μια πιο σύγχρονη εποχή. Πάντως, τόσο οι ικανότητες του σκηνοθέτη όσο και των ηθοποιών δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες.