fbpixel

Search icon
Search
Ο David Beckham παραχώρησε το Instagram του σε μια Ουκρανή γιατρό: Τι αποκάλυψαν
PEOPLE & MOMENTS

Ο David Beckham παραχώρησε το Instagram του σε μια Ουκρανή γιατρό: Τι αποκάλυψαν

Σε συνεργασία με τη Unicef, η Dr. Iryna έδειξε εικόνες από μια παιδιατρική κλινική που σοκάρουν


Η δύναμη των social media είναι πραγματικά απεριόριστη και πολλές φορές μπορεί να έχει θετικό πρόσημο, αρκεί ο καθένας να τα εκμεταλλευτεί με τον σωστό τρόπο. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του David Beckham, ο οποίος παραχώρησε το Instagram του σε Ουκρανή γιατρό, η οποία μοιράστηκε τη φρίκη του πολέμου.

Ένας άντρας celebrity που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την ευαισθητοποίησή του απέναντι σε «λεπτά» θέματα που ταλανίζουν ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι από τις περιπτώσεις που άνθρωποι με τόσο «δύναμη» στα χέρια τους, λειτουργούν τόσο επιδραστικά στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους followers να ανακαλύψουν και μια άλλη πλευρά της επικρατούσας κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο David Beckham στην πρώτη γραμμή του πολέμου

shutterstock-671168653.jpg

Πολύ πρόσφατα, η ηθοποιός Mila Kunis και ο σύζυγός της, Ashton Kutcher, ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν ΜΚΟ στην Ουκρανία, ενώ δεν είναι οι celebrities που κινητοποιούνται, παραχωρώντας με τον δικό τους τρόπο την απαραίτητη βοήθεια και δείχνοντας σεβασμό απέναντι στα θύματα της σύγκρουσης.

Αυτήν τη φορά, σειρά είχε ο David Beckham, ο οποίος συνεργάστηκε για ακόμα μια φορά με την Unicef, συνεισφέροντας με τον δικό του τρόπο. Πώς; Ο πρώην ποδοσφαιριστής έδωσε για μερικές ώρες τα «ηνία» του προσωπικού του Instagram σε μια Ουκρανή γιατρό, η οποία έδειξε από μια άλλη πλευρά την επικρατούσα κατάσταση της Ουκρανίας. Ο λόγος για την Dr. Iryna, που μοιράστηκε με τους 71.6 εκατομμύρια ακόλουθους του Beckham τη δική της καθημερινότητα και το πώς βιώνει τον πόλεμο μέσω της δουλειάς της.

Μια σειρά από stories που αξίζουν να προβληθούν

img-2757.jpg
Image source: @davidbeckham

Μέσω των Instagram Stories του λογαριασμού του David Beckham, η Iryna έδειξε σε τόσους followers το υπόγειο όπου μεταφέρθηκαν όλες οι έγκυες γυναίκες και οι νέες μητέρες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ρωσικής εισβολής. Είναι πραγματικά σοκαριστικό το γεγονός πως τόσες αθώες ψυχές μάχονται προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή, με τους αρμόδιους να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την περίθαλψη και τη φροντίδα τους.

Η γιατρός δημοσίευσε φωτογραφίες και videos νεογέννητων στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου βασίζονταν σε γεννήτριες οξυγόνου που δώρισε η Unicef. Σε ένα από αυτά τα υλικά, μια μητέρα, η Yana, κρατά σφιχτά τον γιο της, Mykhailo, ο οποίος γεννήθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και του οποίου το σπίτι καταστράφηκε.

Εικόνες που προκαλούν συγκίνηση, αλλά και φόβο για το αύριο που ξημερώνει...
unnamed-QJqVW.jpg
Image source: @davidbeckham


Πέρα από τις εικόνες που μοιράστηκε, μίλησε για όσα βιώνει στο πλευρό τόσων γυναικών. Εργάζεται καθημερινά και αδιάλειπτα, διακινδυνεύοντας τη ζωή της, κάτι που όπως αναφέρει η ίδια έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, αφού προτεραιότητά της είναι η σωτηρία των αμάχων. «Αγαπάμε τη δουλειά μας. Γιατροί και νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε, αλλά κανείς μας δεν θα τα παρατήσει», όπως αποκάλυψε.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως ο Beckman προέτρεψε τους followers του να συνδράμουν όπως μπορούν στην Unicef -με την οποία συνεργάζεται από το 2005-, η οποία βρίσκεται στην Ουκρανία για να παρέχει στις οικογένειες πρόσβαση σε καθαρό νερό και φαγητό, αλλά και όλα τα απαραίτητα στα μαιευτήρια. «Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν λάβει βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν σε φρικτές συνθήκες», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Beckman μέσω ενός video.