fbpixel

Search icon
Search
O Daniel Graig γιορτάζει τα 60 χρόνια James Bond
FASHION NEWS

O Daniel Graig γιορτάζει τα 60 χρόνια James Bond

Κι ότι άλλο ξεχωρίσαμε στον χώρο της μόδας αυτήν την εβδομάδα.


Η αλήθεια είναι πως αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με τη μία είδηση-βόμβα να διαδέχεται την άλλη στον χώρο της μόδας. Πρώτη ήταν η ανακοίνωση του Raf Simons, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει τον ομώνυμο οίκο του, έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας. Στη συνέχεια, η ξαφνική αποχώρηση του Alessandro Michele από την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Gucci μετά από 7 χρόνια τάραξε τα νερά του fashion world. Παρόλα αυτά, η ζωή προχωράει και οι νέες συλλογές, οι καμπάνιες και τα καινούρια σχέδια συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, ειδικότερα τώρα που πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερα στα Χριστούγεννα!

Omega, 60 Years of James Bond

22bbaa58-486d-4fb7-bf97-11dbfba5b054.jpg

Λάμψη, στιλ και υψηλή αισθητική. Η Ελβετική εταιρία ωρολογοποιίας OMEGA φιλοξένησε μια επίσημη εκδήλωση στο Λονδίνο, με επίτιμο προσκεκλημένο το Daniel Craig, σηματοδοτώντας τα 60 years του James Bond. Βασισμένα στα βιβλία του Ian Fleming, τα 25 films έβαλαν τα θεμέλια για μια παγκόσμια κινηματογραφική κληρονομιά. Τα ρολόγια του brand αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού του 007’s από την ταινία GoldenEye το 1995, όταν η σχεδιάστρια μόδας Lindy Hemming, βραβευμένη με Oscar, εξόπλισε τον 007 με ένα Seamaster Diver 300M, πιστεύοντας ότι ήταν η πιο ταιριαστή επιλογή για το Βρετανικό ναυτικό παρελθόν του. Με αυτήν την κληρονομιά υπ’ όψη της, η OMEGA δημιούργησε μια βραδιά εμπνευσμένη από κατασκόπους σε μια μυστική τοποθεσία και παρουσίασε μια δραματοποιημένη ζωντανή εμπειρία βασισμένη στον κόσμο του James Bond. Η περίσταση ήταν ο πιο ταιριαστός φόρος τιμής στο 007 και την οποία συμπλήρωσαν κινηματογραφικά σκηνικά και gadget από το εργαστήριο του Q, ενώ μια πλήρης παρουσίαση όλων των ρολογιών του James Bond πλαισίωνε το χώρο. Συμπεριλαμβανομένων δύο νέων Seamaster Diver 300M ρολογιών για τον εορτασμό της 60ης επετείου.

Από τη δράση της συγκεκριμένης βραδιάς δεν θα μπορούσε να λείπει ο Daniel Craig, ο οποίος έπαιξε τον 007 στις πέντε τελευταίες ταινίες. Το παρών σε αυτόν τον εορτασμό στο Λονδίνο έδωσαν και μία σειρά άλλων καλεσμένων συμπεριλαμβανομένων του παραγωγού Michael G. Wilson, μαζί με τους ηθοποιούς Alisha Boe, KJ Apa, Hayley Atwell, Gugu Mbatha-Raw, Will Poulter, Stefano Accorsi, και Lovi Poe, καθώς και του δημιουργού Jacob Rott.

Ted Baker, Holiday Spark

vr5arssi.jpg

Βαδίζοντας ολοένα και πιο έντονα προς την «καρδιά» του χειμώνα, καινούριες συλλογές που θα αποτελέσουν σημαντικές προσθήκες της γκαρνταρόμπας μας τους επόμενους μήνες κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Αυτήν τη φορά η winter collection της Ted Baker συνδυάζει την αγάπη για το countryside και την περιπέτεια, διατηρώντας όμως ένα σύγχρονο αστικό στυλ. Τα σχέδια φιλοξενούν prints και χρώματα που εμπνέονται από την φύση, με kaleidoscopic μοτίβα από neon χρώματα αλλά και καλλιτεχνικές επιρροές από την βρετανική pop κουλτούρα και το κίνημα Young British Artists (YBA). Στην συγκεκριμένη καινούρια συλλογή ξεχωρίζει το στοιχείο του ρομαντισμού, το οποίο βρίσκεται ξεκάθαρα στο DNA της Ted Baker, μέσα από tonal floral prints στις ruffled μπλούζες και τις πλισέ φούστες. Οι γήινοι και ρόδινοι τόνοι αλλάζουν τα κλασσικά tailored κομμάτια που αποκτούν loose και άνετες γραμμές. Τα blazer και τα cropped jacket της συλλογής γίνονται seasonless και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Φυσικά, στο επίκεντρο της συλλογής δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται και το party dressing. Οι παγιέτες και το βελούδο προστίθενται στα κοστούμια δίνοντας ένα royal effect στις βραδινές εμφανίσεις. Key items είναι τα mini και maxi φορέματα που ανανεώνονται μέσα από μεταλλικούς τόνους και αντανακλούν την λάμψη των γιορτών. Τα αξεσουάρ συμπληρώνουν το holiday feeling με τις πέρλες, το black velvet και τους κρυστάλλους να διακοσμούν τα clutches και τις crossbody τσάντες. Η outerwear σειρά αποτελείται από κλασσικά κομμάτια που κρύβουν ένα unexpected στοιχείο. Ασύμμετρα κοψίματα, νέες σιλουέτες, έντονες γραμμές και ιδιαίτερα χρώματα, όπως το baby blue, το κυπαρισσί και το bright red, ανανεώνουν τα παλτό και τα trench coats.

Marks & Spencer, Homewear Christmas collection

ds-66284f848c05cd7044897c1bc4a92711-0.jpg

Οι γιορτινές ημέρες εκτός από ρεβεγιόν, parties και βόλτες περιλαμβάνουν και στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι με την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας. Κι εννοείται ότι επιθυμούμε να παραμένουμε stylish ακόμα κι όταν επιλέγουμε να φορέσουμε τις πιτζάμες μας. Η νέα συλλογή Marks & Spencer και οι χριστουγεννιάτικες πιτζάμες, για όλη την οικογένεια μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και patterns, φτιαγμένων από εξαιρετικής ποιότητας απαλά και άνετα υφάσματα, θα βρείτε το κατάλληλο σετ που ταιριάζει σε εσάς αλλά και στην οικογένεια σας για να είστε πάντα matchy matchy.

Αυτά τα Χριστούγεννα η Marks & Spencer επανασυστήνει και παρουσιάζει στους νεότερους τον «ιστορικό» χαρακτήρα Spencer Bear. Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους χαρακτήρες του brand και μέλος της οικογένειας των M&S από τη δεκαετία του 1930. Φέτος, ο Spencer Bear θα πρωταγωνιστήσει, κρατώντας σας ζεστούς μέσα από τις άνετες & stylish επιλογές σε πιτζάμες για μικρούς και μεγάλους. Η νέα συλλογή σε πιτζάμες, περιλαμβάνει επιπλέον τα σετ «Pawjama», εμπνευσμένα από τη τροπική ζούγκλα, με παιχνιδιάρικα animal prints, all time classic καρό πιτζάμες από καθαρό βαμβάκι για μια πιο εορταστική πινελιά, αλλά και τον αγαπημένο χαρακτήρα Percy Pig. Πολλές επιλογές για όλη την οικογένεια, ιδανικές για χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά και για να τραβήξετε αξέχαστες οικογενειακές φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Vestiaire Collective, Fast Fashion

unnamed.png

Πρόκειται για μία είδηση, η οποία μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Η Vestiaire Collective, η γαλλική εταιρεία μεταπώλησης ρούχων και αξεσουάρ πολυτελείας, η οποία έχει ξεκινήσει τη «δράση» της από το 2019 αποφάσισε να απαγορεύσει τα brand που ανήκουν στην κατηγορία του fast fashion να συμμετέχουν σ' αυτήν. Εδώ και λίγες μέρες η πλατφόρμα έχει απαγορεύσει τις καταχωρίσεις που σχετίζονται με τη «γρήγορη μόδα» κι έτσι οι χρήστες δεν μπορούν ούτε να αγοράζουν ούτε να πωλούν προϊόντα που ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία. Σύμφωνα με το Business of Fashion, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου της συλλογικότητας να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι αγοραστές αντιλαμβάνονται και καταναλώνουν τη μόδα, ελπίζοντας να «παίξει» ένα μικρό ρόλο στην εξάλειψη του μεγάλου προβλήματος υπερκατανάλωσης της βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο των νέων κανόνων της πλατφόρμας, η Vestiaire Collective θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός καταλόγου κριτηρίων που θα καθορίζουν αν ένα brand εμπίπτει ή όχι στον όρο "fast fashion", σε συνεργασία με μια εξωτερική εταιρεία. Οι οίκοι θα κριθούν βάσει αυτού του καταλόγου, ο οποίος θα καθορίσει την «τύχη» τους στην πλατφόρμα.

Converse, Unisex Game Changer

chuck-70-atcx-4.jpg

Η Converse είναι ένα brand που καινοτομεί συνεχώς, κρατώντας το ενδιαφέρον των fashion lovers αμείωτο εδώ και πολλές δεκαετίες. Αυτήν τη φορά, καινοτομεί σχεδιάζοντας ένα νέο δίπατο μποτάκι με βάση το θρυλικό Chuck 70 ακολουθώντας τρεις λέξεις κλειδία: Άνεση, χρηστικότητα, unisex. Meet AT-CX. O πειραματισμός συνεχίζεται μέσα από τις συλλογές του iconic brand που τις τελευταίες σεζόν μπαίνει για τα καλά στο sneakerized high fashion design ακολουθώντας τη γραμμή του “form follows function”.

Το νέο unisex δίπατο μοντέλο Chuck 70 AT-CX εστιάζει στην άνεση και στην χρηστικότητα. O εξωτερικός σχεδιασμός του αποπνέει δυναμισμό, τόλμη και οδηγεί στην περιπέτεια. Είναι φτιαγμένο για να μπορεί ο καθένας να εκφράσει την διαφορετικότητα του. Με βασική του έμπνευση τη χειμερινή περίοδο, το AT-CX, προσφέρει lightweight άνεση που προέρχεται από τον CX foam πάτο. Δανείζεται στοιχεία από το iconic Chuck 70, εστιάζει στην λεπτομέρεια και το ανανεώνει μέσω running στοιχείων. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ο εξωτερικός τρακτερωτός πάτος που μοιάζει με ορειβατικά παπούτσια, ενώ η σόλα του AT-CX έχει γίνει αντιολισθητική, δίνοντας του την ευκαιρία να φορεθεί όλες τις εποχές. Το εσωτερικό του είναι ενισχυμένο με τριπλή στρώση υφάσματος, προστατεύοντας το πέλμα από το κρύο και την βροχή. Ένα Converse που φτιάχτηκε για τους creative explorers που είναι έτοιμοι για κάθε καιρό και για κάθε περιπέτεια στην πόλη.