fbpixel

Search icon
Search
Νιώθετε το δέρμα σας θαμπό; Ξέρουμε πως θα απαλλαγείτε άμεσα
FACE & BODY

Νιώθετε το δέρμα σας θαμπό; Ξέρουμε πως θα απαλλαγείτε άμεσα

5 εύκολοι τρόποι για να το πετύχετε


To λαμπερό δέρμα είναι κάτι που όλες οι γυναίκες, ανεξαιρέτως, επιδιώκουν να πετύχουν. Με την καθημερινότητα και το stress να είναι πάντα εκεί, είναι σίγουρο πως και εσείς θέλετε να δείτε το προσωπο σας, επιτέλους, να λάμπει από υγεία και ζωντάνια. Τα καλά νέα είναι πως η θαμπάδα μπορεί να αποτελέσει παρελθόν, αν χρησιμοποιήσετε μερικές από τις συμβουλές που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

manondevelder woman face skin
@manondevelder

Είτε χρειάζεστε μια απλή λύση στο σπίτι είτε μια πιο εντατική επαγγελματική είναι σίγουρο πως με τα παρακάτω tips θα δείτε διαφορά.

1. Νεκρά κύτταρα δέρματος 

Υπάρχουν παντού καθώς τα νεκρά κύτταρα προέρχονται από μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται η επιδερμίδα. Ο οργανισμός "απορρίπτει" εκατομμύρια κύτταρα δέρματος την ημέρα, οπότε αν δεν κάνετε κάτι για να αφαιρέσετε ενεργά, αυτά που δεν πέφτουν φυσικά, θα σας δημιουργήσουν μια θαμπή όψη.

Η λύση: Θα χρειαστεί να κάνετε απαλή απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Τα scrub με ζάχαρη ή jojoba είναι αρκετά ήπια ακόμη και για εσάς που έχετε ευαίσθητο δέρμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο με άλφα και βήτα υδροξυοξέα. Αναζητήστε συνθέσεις που περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά, όπως αλόη και πράσινο τσάι, για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό.

notodoeszara-skin-woman-beauty.jpg
@notodoeszara

2. Περιβαλλοντική ρύπανση

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να σκεφτείτε όταν θέλετε να καταπολεμήσετε το θαμπό δέρμα. Ο μολυσμένος αέρας περιέχει μια σειρά από μικροσκοπικά σωματίδια, όπως διοξείδιο του θείου, που δημιουργούν ελεύθερες ρίζες στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν το κολλαγόνο και διεγείρουν την παραγωγή χρωστικής με την πάροδο του χρόνου και όταν ο τόνος και η υφή του δέρματός σας είναι ανομοιόμορφα, διαχέει το φως και φαίνεται θαμπό.

Η λύση: Ξεκινήστε με το να πλένετε το πρόσωπο σας κάθε βράδυ. Εάν όλα όσα κόλλησαν πάνω του, παραμείνουν εκεί καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τότε μπορεί να προκληθούν φλεγμονές που θα διαταράξουν το φραγμό του δέρματος. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα απαλό, κρεμώδες καθαριστικό που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα πάντα ενώ παραμένετε ενυδατωμένες. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια βούρτσα καθαρισμού για πιο αποτελεσματική στην απομάκρυνση των νανοσωματιδίων της ρύπανσης. Οι ειδικοί λένε πως τα μαντηλάκια προσώπου δεν είναι αρκετά καλά για να απομακρύνουν τη ρύπανση, αλλά αν είστε πολύ κουρασμένοι για να πλύνετε το πρόσωπο σας, είναι καλύτερα από το να μην κάνετε τίποτα.

3. Το stress δημιουργεί δερματικά προβλήματα

Λίγος παραπάνω εκνευρισμός, ένας κακός βαρδινός ύπνος ή μια προθεσμία στη δουλειά, μπορούν να σας δημιουργήσουν stress το οποίο θα φανεί άμεσα στο δέρμα σας. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που θα έχετε ακούσει την έκφραση "Φαίνεσαι κουρασμένος". Έτσι, όποια μορφή κι αν πάρει το άγχος σας, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Τα επίπεδα κορτιζόλης ανεβαίνουν, η ανταπόκρισή σας, που μεταφράζεται στο γνωστό fight or flight, ξεκινά και η ροή του αίμαρος πηγαίνει στα ζωτικά σας όργανα -και όχι στο πρόσωπο- με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται θαμπό.

skin-face-woman-elisaserranot.jpg
@elisaserranot

Η λύση: Το να σας ακούτε πως πρέπει να χαλαρώσετε ή να ξεκουραστείτε παραπάνω τείνει να αυξάνει περισσότερο τα επίπεδα κορτιζόλης αντί να τα μειώσει. Επομένως θα παραλείψουμε τις προφανείς συμβουλές προς το παρόν. Αντίθετα, δοκιμάστε ένα γρήγορο μασάζ προσώπου, ενώ κάνετε καθαρισμό ή όσο εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε τη ροή του αίματος, η οποία θα προσθέσει λάμψη και θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει πιο "γεμάτο". Για λάμψη που διαρκεί μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης στο ιατρείο ενός δερματολόγου. Θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και θα τονώσει την κυκλοφορία.

Κεντρική φωτογραφία: @manondevelder