fbpixel

Search icon
Search
Ξέρετε τι είναι το "Skin Streaming"; Ήρθε για να μειώσει τον χρόνο του skincare σας
FACE & BODY

Ξέρετε τι είναι το "Skin Streaming"; Ήρθε για να μειώσει τον χρόνο του skincare σας

Δοκιμάστε τα νέα trends που υπόσχονται πολλά


Αφού έχετε παρακολουθήστε ένα πλήθος βίντεο «get ready with me» από διασημότητες και influencers, πιθανότατα έχετε δημιουργήσει την τέλεια ρουτίνα 10 βημάτων με βάση όλα όσα έχετε μάθει. Και ενώ κάθε βήμα έχει φαινομενικά τα δικά του πλεονεκτήματα, με τα νέα προϊόντα να φτάνουν στα ράφια με ιλιγγιώδη ρυθμό, είναι εύκολο να παρασυρθείτε βάζοντας διάφορα ενεργά συστατικά στο πρόσωπό σας. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή που το Διαδίκτυο, και πιο συγκεκριμένα το TikTok, φέρνει μια καινούργια τάση που ανατρέπει όσα γνωρίζατε. Το skin streaming σάς ενθαρρύνει να υιοθετήσετε μια μινιμαλιστική προσέγγιση στη ρουτίνα σας μειώνοντας τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. 

Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι μια απλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος είναι βολική και διευκολύνει τη συνοχή για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Αλλά, είναι η μείωση των προϊόντων πραγματικά η απάντηση;

Η βελτιστοποίηση της ρουτίνας περιποίησης του δέρματός σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, αλλά στην αναζήτηση του νεανικού, ελαστικού δέρματος, η χρήση των κατάλληλων συνθέσεων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Γνωρίζοντας ότι το more is more δεν είναι πάντα η κατάλληλη λύση, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι το Skin Streaming;

Το trend έχει να κάνει με τη μείωση του χρόνου της ρουτίνας σας ώστε να περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα. Αντί να έχετε ένα ντουλάπι γεμάτο προϊόντα, μπορείτε να κρατήσετε μερικά προϊόντα πολλαπλών χρήσεων που ικανοποιούν αποτελεσματικά τις ανάγκες του δέρματος. Η ιδέα φαίνεται αρκετά εύκολη στην εφαρμογή, αλλά με την πληθώρα από διαθέσιμες επιλογές, δεν είναι τόσο απλή. Φυσικά, όλο αυτό δε συμβαίνει για να απορρίψετε τα αγαπημένα σας συστατικά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιείτε τη βιταμίνη C κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσετε στη φωτεινότητα ή τη νιασιναμίδη για να βοηθήσετε με τους πόρους, ακόμη και τα αγαπημένα σας ρετινοειδή τη νύχτα. Η επιλογή προϊόντων που προστατεύουν το δέρμα, αποτρέπουν τις βλάβες και βοηθούν στην αναστροφή των σημαδιών γήρανσης εξακολουθούν να ταιριάζουν σε μια απλοποιημένη ρουτίνα. Τα μόνα που είναι απαραίτητα είναι να περιλαμβάνει καθαριστικό, ορό, κρέμα ματιών, ενυδατική κρέμα, SPF το πρωί και ρετινόλη το βράδυ.

Αυτά είναι τα πέντε πιο βασικά προϊόντα που χρειάζονται σε καθημερινή βάση.

Τα οφέλη του Skin Streaming

Η χρήση λιγότερων προϊόντων ισοδυναμεί με το να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα για τη ρουτίνα σας, κάτι που μπορεί να είναι πειστικό από μόνο του, αλλά το skin streaming θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε αυτά που πραγματικά χρειάζεται η επιδερμίδα σας. Με τη βοήθεια αυτού του trend, θα σταματήσετε να αγοράζετε προϊόντα που χρησιμοποιείτε μόνο μια ή δύο φορές και θα πείτε το «ναι» σε όλα όσα είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτό θα σας αναγκάζει επίσης να δώσετε χρόνο στη φροντίδα του δέρματος και να παρατηρήσετε τι κάνει πραγματικές αλλαγές και τι όχι. Ακόμη, θα μειώσετε τους ερεθισμούς και το stress που δημιουργείται. 

face-woman-skin-fredrika-ekerot.jpg
@fredrika_ekerot

Πώς θα το εντάξετε στη ρουτίνα σας

Γενικά, μια ρουτίνα μπορεί να απλοποιηθεί σε τέσσερα έως πέντε βήματα. Καθαριστικό, αντιοξειδωτικό σέρουμ, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό το πρωί ή προσθήκη δραστικού συστατικού, όπως ένα ρετινοειδές, το βράδυ. Θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε το πρωί ως την ώρα προστασίας και πρόληψης έναντι της περιβαλλοντικής ζημιάς και το βράδυ ως μια περίοδο ενυδάτωσης και "επισκευής". Φυσικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας για να καθορίσετε ποια προϊόντα χρειάζεστε περισσότερο. Σε πολλές περιπτώσεις, η απλή εφαρμογή καθαριστικού, με ενυδατική κρέμα και αντηλιακό μπορεί να αφήσει το δέρμα υγιές, ενυδατωμένο και προστατευμένο.

Αρχικά, μπορεί να νιώσετε ότι το δέρμα σας αντιδρά αρνητικά στη νέα ρουτίνα περιποίησης, αλλά θα προσαρμοστεί με τον καιρό. 

Κεντρική φωτογραφία: @monavand