fbpixel

Search icon
Search
New Entry: Ένα νέο εστιατόριο στην Αθήνα επαναπροσδιορίζει την κρεατοφαγία κι εντυπωσιάζει με το design του
INTERIORS

New Entry: Ένα νέο εστιατόριο στην Αθήνα επαναπροσδιορίζει την κρεατοφαγία κι εντυπωσιάζει με το design του

Από τον μαξιμαλισμό του κρέατος στον έξυπνο μινιμαλισμό του Carnivorus


Στο Carnivorus, το καινούριο εστιατόριο κρεατικών στη Νέα Ιωνία, επιλέχθηκε να εφαρμοστεί μια αρχιτεκτονική και διακοσμητική λογική clean γραμμών και μινιμαλισμού, αποσκοπώντας στη μοντέρνα προσέγγιση της κρεατοφαγίας ως αισθητικής. Οι εμφανείς αναφορές σε παλιομοδίτικα χασάπικα μαρτυρούν την έμπνευση και μεταφράζονται σε συγκεκριμένα σημεία όπως στις κρεμάστρες από τις οποίες κρέμονται οι tote bags του brand. Το Carnivorus είναι αρχιτεκτονικά επιμελημένο από το design studio Dive Architects.

Μεγάλες επιφάνειες με λευκά πλακάκια και κόκκινους αρμούς -το χρώμα του αρμού ντεγκραντάρει από κάτω προς τα πάνω-, τραπέζια και old school style καρέκλες από ξύλο και σίδερο, πολύ προσεγμένο πάτωμα με μωσαϊκό, και industrial λεπτομέρειες, όπως οι μακρόστενες λάμπες, οι μεταλλικές ράγες και το εμφανές τσιμέντο στο ταβάνι, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα ελευθερίας, άνεσης και κομψής λιτότητας. Πολλές από τις αρχικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του χώρου, όπως το δάπεδο, η οροφή και τα βιομηχανικά ρολά, ήταν κρυμμένα κάτω από στρώματα πλακιδίων και πίσω από ψευδοχωρίσματα. 

carnivorus5158-g2.jpg

Τελικά, ο χώρος αποδόθηκε στο σήμερα κρατώντας κάθε ωραίο στοιχείο της αρχικής αστικής κατασκευής. Όπως ακριβώς το καλό κρέας, έτσι και το εστιατόριο που το σερβίρει δε χρειάζεται πολλά συνοδευτικά στοιχεία· η αξία του είναι η ουσία του και η ουσία του μιλάει από μόνη της. 

Τον χώρο ολοκληρώνουν μερικές διακριτικές καλλιτεχνικές πινελιές με κυρίαρχο το γραμμικό illustration της ταυτότητας του Carnivorus, που παραπέμπει στον αρχέγονο χαρακτήρα της διατροφής με βάση το κρέας. Τα custom illustrations ενισχύουν την εταιρική παρακαταθήκη και γίνονται μεταφορείς του κρεατοφαγικού μηνύματος ενώ μία φωτογραφία από σταθμό του μετρό στο Hong Kong λειτουργεί ως inception αναφορά στην κουλτούρα των μικροσκοπικών πλακιδίων ως urban λύση τοιχοποιίας. 

Ως χώρος που εμπνέει οικειότητα και αντανακλά τις ισορροπημένες τάσεις του σημερινού design, το Carnivorus φτιάχτηκε με άξονα τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και του αστικού περιβάλλοντος που διαρκώς διευρύνεται. Στο CARNIVORUS η αίσθηση της πληρότητας ικανοποιεί και την γεύση αλλά και την κλινική αισθητική ενός κινηματογραφικού, weird σκηνικού. Τόσο μέσα, όσο και στον εξωτερικό χώρο όλα τα στοιχεία έχουν τον τρόπο να εντυπωσιάζουν.

carnivorus5178-g2.jpg

Αbout

Το Saint of Athens είναι μια δημιουργική ομάδα που βλέπει τα πάντα με φρέσκα μάτια, είτε πρόκειται για χρόνο, εικόνα, ιδέες, στρατηγικό σχεδιασμό είτε για το ίδιο το μέσο. Διαφήμιση, σχεδιασμός, συσκευασία, ψηφιακά, κοινωνικά μέσα, εσωτερικά και αρχιτεκτονικά έργα. Προσφέρει μια ολιστική ευέλικτη πλατφόρμα που αντιμετωπίζει κάθε ζήτημα από διαφορετική οπτική γωνία και αμφισβητεί τον παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας. Έχοντας ως σύνθημα «Δημιουργικότητα & Ηθική», ίδρυσε μια δημιουργική συλλογή που συγκεντρώνει εξαιρετικά ταλαντούχους επαγγελματίες από διάφορους τομείς της οπτικής επικοινωνίας. Η δύναμη της ομαδικής εργασίας αναδεικνύεται σε ένα ανοιχτό, κοινόχρηστο τραπέζι εργασίας.

Architectural work: Dive Architects

Photography: Giagkos Papadopoulos