fbpixel

Search icon
Search
Νεανικό Βλέμμα: Τα sos tips για να το πετύχετε με φυσικό τρόπο
MAGAZINE

Νεανικό Βλέμμα: Τα sos tips για να το πετύχετε με φυσικό τρόπο

Αν ξυπνάτε το πρωί με σακούλες κάτω από τα μάτια ή μαύρους κύκλους, ακολουθήστε αυτά τα 5 μυστικά με natural υλικά, που θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά


Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι στην πραγματικότητα η ορατή επίδραση των αιμοφόρων αγγείων που σκουραίνουν όταν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο ή υγρασία. Από την άλλη, οι σακούλες και το πρήξιμο που παρατηρείται γύρω από την λόγω περιοχή οφείλεται στην κακή αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Η έντασή τους μπορεί να προκληθεί από γενετικά αίτια, αλλά η εμφάνισή τους μπορεί να είναι επίσης ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Αυτά τα προβλήματα δεν είναι απαραίτητα σημάδια κάποιου σοβαρού θέματος υγείας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι εμφανίζονται μαγικά και χωρίς λόγο. Η ακριβής αιτία της εμφάνισής τους μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, και συνήθως είναι συνδυασμένη με την επίδραση πολλών παραγόντων. Ο καλός ύπνος, η υγιεινή διατροφή και η καλή περιποίηση του δέρματος μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα.

Γάλα

Βουτήξτε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ σε φρέσκο πλήρες γάλα που διατηρείτε στο ψυγείο και τοποθετήστε τους σε κλειστά βλέφαρα για 20-30΄. Η παγωμένη θερμοκρασία θα διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και θα μειώσει την κατακράτηση υγρών. Ταυτόχρονα, το γαλακτικό οξύ θα φωτίσει την περιοχή. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και απλώστε την κρέμα ματιών, η οποία θα απορροφηθεί καλύτερα λόγω της δράσης του γαλακτικού οξέος.

shutterstock-568076731.jpg

Νερό και βιταμίνη Ε

Αναμείξτε 3 κουταλιές σούπας νερό με 1 αμπούλα βιταμίνης Ε. Μουλιάστε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και τοποθετήστε τους στα βλέφαρά σας για 20΄. Θα βοηθήσουν να εξαφανιστεί άμεσα το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Παγωμένα κουτάλια

Βάλτε δύο κουτάλια στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν, τοποθετήστε τα σε κλειστά μάτια για μερικά λεπτά. Το πρήξιμο και οι σακούλες θα μειωθούν αισθητά και το βλέμμα θα δείχνει πιο αναζωογονημένο και ξεκούραστο.

shutterstock-1390237604.jpg

Σακουλάκια τσαγιού

Μουλιάστε σε βραστό νερό δύο σακουλάκια τσαγιού και περιμένετε μέχρι να κρυώσουν, ώστε να μπορείτε να τα ακουμπήσετε στο δέρμα μας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στα μάτια σας για μισή ώρα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν θα τονώσουν την περιοχή των ματιών και θα αντιμετωπίσουν τους μαύρους κύκλους.

Ασπράδι αυγού

Ξεχωρίστε το ασπράδι ενός αυγού και απλώστε το σε κλειστά βλέφαρα και στη γύρω περιοχή με ένα πινέλο. Χαλαρώστε για 20΄ μέχρι να στεγνώσει και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Έτσι, θα πετύχετε σύσφιγξη και τόνωση.

Τέλος, μην ξεχνάτε ποτέ την πιο βασική συμβουλή: να πίνετε σχεδόν 2 λίτρα νερό τη μέρα για να προάγετε τη λειτουργία της λέμφου και την αποβολή των τοξινών, καθώς το πρήξιμο οφείλεται στην κατακράτηση υγρών.

bimg-20210306-wa00003.jpg


Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA, διοργανώτρια δια ζώσης σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και διατροφής (πληροφ. 6944144117) και Life Coach αριστούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024