fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από το ιαπωνικό design μιας ανανεωμένης κατοικίας στην Καλιφόρνια
INTERIORS

Εμπνευστείτε από το ιαπωνικό design μιας ανανεωμένης κατοικίας στην Καλιφόρνια

Mια οικογενειακή υπόθεση με διαχρονική αγάπη στα εξεζητημένα pieces και την ήρεμη ατμόσφαιρα


Κάθε κατοικία αποτυπώνει και μια πολιτισμική ταυτότητα, λειτουργώντας ως καθρέφτης της διαχρονικής γοητείας ενός λαού. Το στοιχείο αυτό αποτελεί και τη λέξη - κλειδί για τη σημερινή μας γνωριμία με μια ξεχωριστή ανανεωμένη έπαυλη στη μακρινή Καλιφόρνια. Η αισθητική της κουλτούρα είναι αφιερωμένη στην ομορφιά της ιαπωνικής παράδοσης και αρχιτεκτονικής, στις οποίες πάντα προέβαλαν τον θαυμασμό τους οι δύο ιδιοκτήτριές της, Aiko Morton και Momoko "Momo" Morton Wong. Ειδικά, μετά τη μετακόμισή τους το 2000 στην Ιαπωνία, η λατρεία τους αυτή ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την καθημερινή τριβή τους με την Tέχνη και το design. Έτσι, όταν η Aiko επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 20 χρόνια στο εξωτερικό, ήταν φυσικό να ζητήσει από την αδελφή της να σχεδιάσει το σπίτι των ονείρων της.

Το σπίτι που απέκτησε το 2017 στην Καλιφόρνια κουβαλούσε τις δικές του αφηγήσεις από την κατασκευή του το 1950. Το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν ο επανασχεδιασμός του, μια διαδικασία άκρως απαιτητική, καθώς ήταν σημαντικό να εναρμονίσει παλιά στοιχεία με την άνεση και την λειτουργικότητα της σύγχρονης καθημερινότητας. 

The harmonious aesthetic

naka-lores-v2-05.webp
Η Momoko δεν γινόταν να παραλείψει να τιμήσει τα χρόνια που η Aiko ζούσε στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, γι' αυτό και κάθε γωνιά της ανανεωμένης έπαυλης αντανακλούν την επιθυμητή γαλήνη και ισορροπία. Πρωταγωνιστής στους κεντρικούς χώρους δεν είναι άλλος από το φυσικό φως, το οποίο δομεί με τις ιδιαίτερες αποχρώσεις του το ατμοσφαιρικό σκηνικό. Η μαγευτική θέα στην άγρια ομορφιά του βουνού έρχεται να συμπληρώσει την παραμυθένια εικόνα. Καθαρές γραμμές, γεωμετρία και ουδέτερες απαλές αποχρώσεις προσκαλούν κάθε προσκεκλημένο σε μια μαγευτική αισθητηριακή εμπειρία. 
naka-lores-v2-06.webp

Προχωρώντας στην κομψή τραπεζαρία, ο δροσερός άνεμος θροΐζει τις κουρτίνες και κάνει την ιδανική συντροφιά στην απογευματινή χαλάρωση. Το τραπέζι Concorde με ξύλινη βάση και γυάλινη επιφάνεια σε συνδυασμό με τις καρέκλες Jens από ξύλο με ρατάν πλάτη μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και τη ρομαντική δεκαετία του '70. Την παράσταση κλέβει το κρεμαστό φωτιστικό, το οποίο μεταφέρει τους δικούς του κανόνες συμμετρίας. 

The playful twist

naka-lores-v2-19.webp

Το κεντρικό παιχνίδισμα, στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση η Momoko στη διαμόρφωση του σπιτιού, ήταν η floral και άκρως διασκεδαστική ταπετσαρία στο laundry room. Τώρα, κάθε φορά που η Aiko βρίσκεται σε αυτό το μέρος του σπιτιού της, δεν απολαμβάνει μόνο μια στιγμή χαράς, αλλά και μια γλυκιά υπενθύμιση της αδελφής της μέσα από την κίνηση που φέρει την υπογραφή της. 

Η Momoko θέλησε να κάνει αυτό το ιδιαίτερο δώρο στην αδερφή της, ένα μέρος για να "ριζώσει", το προσωπικό της καταφύγιο, το οποίο θα της χαρίζει μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και διασκέδασης.
Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Architectural Digest

Photo credits: Nils Timm