fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στην creative κατοικία των κινηματογραφιστών Elizabeth Chai Vasarhelyi και Jimmy Chin στο Manhattan
INTERIORS

Μυηθείτε στην creative κατοικία των κινηματογραφιστών Elizabeth Chai Vasarhelyi και Jimmy Chin στο Manhattan

Ενδιαφέρουσες αντιθέσεις κλέβουν την παράσταση στην αισθητική διαμόρφωση κάθε χώρου της


Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αντιθέσεις στοιχείων, οι οποίες σε τελική ανάλυση αποδεικνύεται ότι οδηγούν στην μεταξύ τους ομοιότητα. Δύση και Ανατολή ενώνουν τις δυνάμεις τους και γίνονται ένα. Αυτή η δημιουργική σύνδεση πρωταγωνιστεί στην κατοικία, την οποία θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στο Manhattan, ανάμεσα στις κορυφές του Upper East Side. Το αντρόγυνο κινηματογραφιστών, Elizabeth Chai Vasarhelyi και Jimmy Chin επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο για το προσωπικό τους καταφύγιο, θέλοντας να μεταφέρουν τις διαχρονικές τους επιρροές από το Wyoming και τη Νέα Υόρκη. Όπως έχει αναφέρει, χαρακτηριστικά η Vasarhelyi: "Ο Jimmy και εγώ είμαστε τόσο διαφορετικοί. Εκείνος μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη στη Μινεσότα, ενώ εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μανχάταν. Αλλά είμαστε και οι δύο παιδιά μεταναστών, με κοινή κινεζική κληρονομιά".  

ad0623-studio-db-chin-2-copy.webp

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Damian Zunino και τη σχεδιάστρια Britt Zunino του Studio DB, κατάφεραν να συνθέσουν τη δική τους ιστορία μέσα από το χρώμα, την υφή και την ποικιλία μοτίβων.

Sense of joy

ad0623-studio-db-chin-920copy.webp

Σε κάθε σημείο του σπιτιού κυριαρχεί η ατμόσφαιρα χαράς, ηρεμίας και ευτυχίας. Εκλεπτυσμένα μοτίβα, γήινες χρωματικές παλέτες και έπιπλα με ιδιαίτερη γεωμετρία και εκκεντρικό σχεδιασμό αποκαλύπτουν τη διάθεση για παιχνίδι και ανεμελιά. Πέρα, όμως, από το συγκεκριμένο στοιχείο, η επιτακτική ανάγκη για επικοινωνία με τη φύση και η σύνδεση με τις ασιατικές τους ρίζες παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποκαλύπτεται μέσα από την αισθητική των επενδύσεων στους τοίχους, αλλά και από τα διακοσμητικά αξεσουάρ. Αναμνηστικά από τα ταξίδια τους, με πρωταγωνιστές τα ιδιαίτερα πιάτα από τη Σενεγάλη, καρέκλες από την Κολομβία, χαλιά από το Μαρόκο  αναμειγνύονται με αρμονικό τρόπο με οικογενειακά κειμήλια, καθώς και μια επιμελημένη συλλογή από vintage και σύγχρονα έπιπλα.

Peaceful atmosphere 

ad0623-studio-db-chin-520copy.webp

Η αίσθηση αρμονίας επεκτείνεται σε κάθε χώρο, με κορυφαία σημεία τα υπνοδωμάτια του ζευγαριού, αλλά και αυτό της μικρής του κόρης. Περίτεχνα υφαντά, φτιαγμένα από μεράκι και με έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια πρωταγωνιστούν στους τοίχους, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, με τη γοητεία της φύσης να κυριαρχεί. Vintage ξύλινα κρεβάτια σαγηνεύουν από την αρχή τα βλέμματα και μπλέκουν με μοναδικό τρόπο με floral υφάσματα και σετ σεντονιών. Προτεραιότητα σε κάθε ιδιωτικό ησυχαστήριο αποτελεί η εστίαση σε ανοιχτές παλέτες και ειδικά σε χρώματα, όπως το πράσινο, το λευκό, το ροζ και το μπλε, προσδίδοντας ζωντάνια, ζεστασιά και οικειότητα.

Αυτή η κατοικία είναι ένα ποίημα, μια γοητευτική σύνδεση Δύσης και Ανατολής. Χρώματα, φως και αισιοδοξία έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε σημείο τους σπιτιού. Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωσή του είναι η απόδειξη ότι οι όψεις του ίδιου νομίσματος διακρίνονται από καρμική ομοιότητα. 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Matthew Williams