fbpixel

Search icon
Search
Η Jessie Jolliffe μας ανοίγει την ιδιαίτερη μονοκατοικία της στην Αθήνα και μιλάει για το νέο της project με το brand JJ Designs
MAGAZINE

Η Jessie Jolliffe μας ανοίγει την ιδιαίτερη μονοκατοικία της στην Αθήνα και μιλάει για το νέο της project με το brand JJ Designs

Μας υποδέχεται στο γεμάτο φαντασία σπίτι της


H καριέρα της ξεκίνησε από τα ναυτιλιακά για να κάνει αργότερα στροφή και να ασχοληθεί με τη δημιουργική ζαχαροπλαστική και το Baskit Baking Studio. Σήμερα, έπειτα από 4 χρόνια απουσίας από τον εργασιακό χώρο, αλλάζει ξανά πορεία, επιλέγοντας να ασχοληθεί με ένα νέο project, αυτήν τη φορά στον χώρο των interiors, τη δημιουργία ενός brand με ταπετσαρίες, υφάσματα αλλά και décor items, του JJ Designs. «Πολλές φορές, όταν σκέφτομαι τις αλλαγές που έχω κάνει στην επαγγελματική μου διαδρομή, γελάω και καταλήγω στη διάγνωση ότι μάλλον πάσχω από το ανεκπλήρωτο σύνδρομο του καλλιτέχνη. Από μικρή μού άρεσε να ζωγραφίζω και να δημιουργώ. Οπότε ό,τι περιστρεφόταν γύρω από τον κόσμο της δημιουργικότητας ή των crafts πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να ήταν από το να θέλω να μάθω κεραμική, ανθοδετική, αρχιτεκτονική και σχέδιο τοπίου, block printing σε ύφασμα, μέχρι και abazur ή lampshade design», δηλώνει. 

2t1a0906.jpg

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όμως, μετά και τον ερχομό των δίδυμων παιδιών της, αποφάσισε να μην εργαστεί για ένα διάστημα και να αφοσιωθεί αποκλειστικά σ’ αυτά. Συγκυριακά, εν μέσω πανδημίας, η ίδια είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την ανακαίνιση του καινούριου τους σπιτιού, κι έτσι να ξεκινήσει μια νέα σχέση αγάπης με τον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης. Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε, λοιπόν, η ιδέα του νέου της project, του JJ Designs. «Πρόκειται για ένα brand με ταπετσαρίες και υφάσματα, καθώς επίσης και με κάποια αντικείμενα διακόσμησης. Με έντονο το στοιχείο του εκλεπτυσμού, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε μια σειρά ιδιαίτερων και συναρπαστικών ταπετσαριών και υφασμάτων, σε πανδαισία χρωμάτων, για πολλαπλές ιδέες και λύσεις διακόσμησης χώρων». 

2t1a0284.jpg

Η Jessie γοητεύεται ως άνθρωπος από τα «δυναμικά και θαρραλέα», όπως τα χαρακτηρίζει, interiors. Χώροι που έχουν χαρακτήρα, που καθρεφτίζουν τον άνθρωπο που ζει μέσα σε αυτά και που έχουν μια αβίαστη αίσθηση άνεσης, καλλιτεχνίας και αισθητικής μαζί. Ποτέ δεν ακολουθεί πιστά τα trends. «Μου αρέσει να δημιουργώ εικόνες με υφάσματα, ταπετσαρίες και αντικείμενα, όχι με γνώμονα τα trends, αλλά με οδηγό την προσωπικότητα και την καθημερινότητα του ανθρώπου που ζει ή κινείται στον χώρο», υποστηρίζει. Το concept του brand της περιστρέφεται γύρω από τη λογική του “more is more” στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, χρησιμοποιώντας υφάσματα και ταπετσαρίες σε διάφορα patterns: καρό, ρίγες, σκακιέρες, florals και αφηρημένα μοτίβα. «Ως σχεδιάστρια ασπάζομαι τον μαξιμαλισμό και τη μοναδικότητα στη δημιουργία. Θέλω να αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη να δημιουργεί σχέδια που έχουν έναν τόνο παιχνιδιάρικο και ζωηρό και ενσωματώνουν χρώμα, υφή, Τέχνες και τεχνικές, δίνοντας χαρακτήρα και ξεσηκώνοντας το πνεύμα των ανθρώπων που ζουν ή κινούνται μέσα σε αυτά».

Home Sweet Home 

2t1a0738.jpg

Σπίτι για τη Jessie είναι ο εαυτός της. Δεν είναι απλά ο χώρος όπου ζει, αλλά η προέκταση του είναι της, το καταφύγιο και ησυχαστήριό της. Αποτελεί το μέρος όπου νιώθει απόλυτα ασφαλής και φροντίζει τους ανθρώπους που αγαπά. Έτσι, θέλει αυτό να αντικατοπτρίζει την ίδια και την οικογένειά της. Το σπίτι της είναι σε αγγλικό country style, με μια αβίαστη χαλαρότητα και άνεση. «Η αρχιτεκτονική του θύμιζε ένα πάντρεμα αγγλικού cottage και αγροικίας στην Προβηγκία, που ήταν τόσο μοναδικό στην πόλη της Αθήνας. Χαρακτηριστικά, γοητευτήκαμε από τις αψίδες στις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς και το αίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας που νιώσαμε όταν πρωτομπήκαμε μέσα. Χρειάστηκε, βέβαια, ανακαίνιση, η οποία και λειτούργησε ως το πρώτο project εσωτερικής διακόσμησης για εμένα. Παρά τις δυσκολίες και τα λάθη της απειρίας μου, αγάπησα την ενασχόληση αυτή και τώρα που ζούμε μέσα σ’ αυτό νιώθω μια απέραντη ικανοποίηση και χαρά».

Favorite items

FASHION DESIGNER: Agua by Agua Bendita, Zimmerman και Emilia Wickstead

FABRIC & WALLPAPER DESIGNERS: Colefax and Fowler, Christopher Farr και Ottoline

CITY: Νέα Υόρκη και Λονδίνο, πόλεις με παλμό

INTERIOR DESIGNER: Είμαι θαυμάστρια της Kit Kemp και της Shea McGee του Studio McGee.

Top 4

1. Dinner plate της αγαπημένης της σχεδιάστριας Emilia Wickstead

2. Άρωμα Rose Prick του Tom Ford, Hondos Center

3. Σκουλαρίκια της Rebecca De Ravenel

4. «Το παλάτι της ουράνιας ευδαιμονίας», Adam Williams

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ MAIOY 2023