fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αντίο κυτταρίτιδα: 6 γρήγορες τεχνικές για εμφανή μείωση σε μια μόλις εβδομάδα

Bye, bye cellulite στη στιγμή


Αντίο κυτταρίτιδα: 6 γρήγορες τεχνικές για εμφανή μείωση σε μια μόλις εβδομάδα

Μια σημαντική διευκρίνιση: Η κυτταρίτιδα είναι 100 τοις εκατό φυσιολογική - και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το να την έχετε, να τη λατρεύετε ή, ναι, ακόμη και να θέλετε να την ξεφορτωθείτε. Είναι το σώμα σας και αποτελείται από όλα τα κομμάτια που σας έχουν φέρει εδώ σήμερα. Ωστόσο, αν δεν είστε λάτρης του φλοιού πορτοκαλιού, πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορείτε πρακτικά να απαλλαγείτε από αυτόν αποκλειστικά από την άνεση του σπιτιού σας. Ανεξάρτητα από το πόσες κρέμες κυτταρίτιδας και απολεπιστικά scrub χρησιμοποιείτε καθημερινά, δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα λακκάκια σας. Μπορείτε να εξομαλύνετε και να συσφίξετε προσωρινά το δέρμα σας με τα σωστά συστατικά, αλλά η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση είναι μια θεραπεία στο ιατρείο ή στο κέντρο αισθητικής που προτιμάτε. 

beach-woman.jpg

Τι είναι η κυτταρίτιδα και πώς αναπτύσσεται;

Η κυτταρίτιδα είναι λακκάκια ή εξογκώματα του δέρματος στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι και τους γοφούς — αν και μπορείτε να την εμφανίσετε και σε άλλα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των χεριών σας. Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται όταν τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα σας πιέζουν τους συνδετικούς ιστούς του δέρματος σας, προκαλώντας λακκάκια ή συρρίκνωση του δέρματος. Προκύπτει από μια αλληλεπίδραση μεταξύ του συνδετικού ιστού στο στρώμα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και του στρώματος λίπους ακριβώς κάτω από αυτό. Η ανάπτυξη της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ορμόνες, γενετική, ηλικία, βάρος, διατροφή, εγκυμοσύνη, δραστηριότητα και πόσο κολλαγόνο και οιστρογόνα έχετε στο δέρμα σας.

 Soften me

Soften me

Ενισχυμένη Κρέμα Σιλουέτας, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Caffeine & Phospholipids

Caffeine & Phospholipids

Trippleffect Cream-Gel, Frezyderm, Attica

BUY ME
 Perfect skin

Perfect skin

Night Body Serum, Moroccanoil, Sephora

BUY ME

1. Ξεκινήστε το στεγνό βούρτσισμα για να ελαχιστοποιήσετε την κυτταρίτιδα

Το στεγνό βούρτσισμα απαιτεί ξηρό δέρμα, επομένως είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε πριν μπείτε στο ντους—και να μην ξεχάσετε να βάλετε μια κρεμώδη ενυδατική κρέμα μόλις βγείτε. Αν και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτή την τεχνική με τις "ξύλινες βούρτσες" είναι σίγουρο πως πολλοί από εσάς ακόμη δε το έχετε τολμήσει. Το dry brushing υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα μέσω της λεμφικής παροχέτευσης. Η πρακτική αυτή βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών που μπορούν να συσσωρευτούν στο στρώμα λίπους, οδηγώντας σε φλεγμονή και τελικά σε πιο έντονη κυτταρίτιδα.

beach-woman-1.jpg

2. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα με καφεΐνη

Οι κρέμες και οι λοσιόν είναι βέβαιο πως δε θα εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα σας άμεσα αλλά η σύσφιξη και η λείανση που υπόσχονται μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Μάλιστα, αν η φόρμουλα τους περιέχει καφεΐνη τότε αυτό το συστατικό θα έχει δράσεις αφυδάτωσης ενάντια στα λιποκύτταρα, καθιστώντας τα λιγότερο ορατά.

3. Δοκιμάστε το QWO

Αν ψάχνετε για μια πιο μόνιμη λύση για την κυτταρίτιδα, έχετε κάποιες επιλογές όσον αφορά τις θεραπείες στο γραφείο του δερματολόγου σας. Αυτή η νέα θεραπεία που ονομάζεται QWO είναι το μόνο εγκεκριμένο ενέσιμο, από τον FDA, που στοχεύει τα λακκάκια στους γλουτούς—και λειτουργεί. Για το δέρμα σας θα δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας ανάλογα με την ποσότητα και τη σοβαρότητα της κυτταρίτιδας σας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ορατά αποτελέσματα σε 10 εβδομάδες.

4. Πείτε "ναι" στη ρετινόλη

Αν σας ρωτήσει κάποιος να αναφέρετε ένα μαγικό συστατικό με πολλαπλά οφέλη, τότε σίγουρα η ρετινόλη θα σας έρθει στο μυαλό. Το συστατικό αυτό που κάνει θαύματα ενσωματώνεται και σε κρέμες σώματος και πρακτικά βοηθά στην αύξηση του κολλαγόνου. Μέσω αυτής της δράσης λειαίνει το δέρμα σας καθώς παράλληλα καταπολεμά και οποιουσδήποτε ερεθισμούς ή σπυράκια μπορεί να έχετε στην περιοχή. 

beach-woman-vX9uX.jpg

5. Καταναλώστε υγιεινά

Ότι και αν πιστεύετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η διατροφή σας δεν είναι αυτή που καθορίζει αποκλειστικά την τελική όψη του δέρματος σας. Παρόλα αυτά με μια ισορροπημένη δίαιτα τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της μειωμένης κατανάλωσης αλατιού, της αυξημένης κατανάλωσης φυτικών, τροφών ολικής άλεσης, φρούτων και λαχανικών είναι βέβαιο πως άμεσα θα δείτε διαφορετική υφή. 

6. Πιείτε άφθονο νερό και περιορίστε τα αναψυκτικά

Είναι δεδομένο πως η περιορισμένη κατανάλωση αναψυκτικών θα δώσει στο σώμα σας μια διαφορετική ώθηση. Όλα αυτά τα προϊόντα καθώς είναι γεμάτα με συντηρητικά και πρόσθετα σάκχαρα μπορούν να βλάψουν τη λεία όψη της επιδερμίδα σας. Αντιθέτως το νερό συμβάλει ενεργά στην ελαχιστοποίηση της κυτταρίτιδας καθώς σας βοηθά να παραμείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι.