fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Monochromatic Makeup: Πώς θα εφαρμόσετε την τάση της άνοιξης στο μακιγιάζ σας

Εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα σας αναδείξουν


Monochromatic Makeup: Πώς θα εφαρμόσετε την τάση της άνοιξης στο μακιγιάζ σας

Σκεφτείτε μια καθηλωτικά κολακευτική εμφάνιση μακιγιάζ. Είναι σίγουρο ότι αυτό που σας έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι το κόκκινο κραγιόν και οι έντονες βλεφαρίδες. Ή αλλιώς μπορεί να σκεφτείτε τα πιο γυαλιστερά, ζουμερά χείλη. Αυτό που σίγουρα δεν τολμάτε να σκεφτείτε είναι ένα μονόχρωμο μακιγιάζ. Αν και αποτελεί μια απόλυτα εντυπωσιακή επιλογή, πολλές φορές μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αν και οι makeup artist επαναλαμβάνουν πως μπορείτε να το πετύχετε γρήγορα, εσείς δε το τολμάτε. Εμείς θα σας πούμε πως είναι μια αλάνθαστη επιλογή και θα σας δώσουμε και όλες τις αποδείξεις.

Τι είναι το Μονόχρωμο Μακιγιάζ;

Το μονοχρωματικό μακιγιάζ περιλαμβάνει την εφαρμογή του ίδιου χρώματος (και συχνά του ίδιου προϊόντος) σε πολλές περιοχές του προσώπου, έτσι ώστε τα χείλη, τα μάγουλα και τα μάτια να ταιριάζουν. Το αποτέλεσμα, φαίνεται ισορροπημένο και αβίαστο. Όπως αναφέρει η makeup artist Jenny Patinkin: "Το μονόχρωμο μακιγιάζ μπορεί να είναι στην τάση για την άνοιξη, αλλά νομίζω ότι ήταν πάντα μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση και είναι κάτι που χρησιμοποιούσα στον εαυτό μου και στους πελάτες μου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύ κομψό να το έχεις μία χρωματική παλέτα σε μάτια, μάγουλα και χείλη." Ο διάσημος makeup artist Beck Wainner συμφωνεί. «Το μονόχρωμο μακιγιάζ θα είναι τεράστια τάση φέτος — [και] ευτυχώς, αυτή είναι μια πολύ εύκολη τάση που μπορείς να πετύχεις μόνη σου. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα balm ή κρέμα για να πετύχω αυτό το look. Κάνει τα πάντα συνεκτικά και να ρέουν όμορφα»

 Brown goddess

Brown goddess

Born This Way Sunset Stripped, Too Faced, Sephora

BUY ME
 Girly self

Girly self

Rose Quartz Eyeshadow Palette, Huda Beauty, Sephora

BUY ME
 Body Heat

Body Heat

Lost Cherry Eye Color Quad, Tom Ford, Attica

BUY ME

Πώς μπορείτε να κάνετε μονόχρωμο μακιγιάζ να φαίνεται υπέροχο 

Μπορεί να πιστεύετε ότι κάθε μονόχρωμη εμφάνιση μακιγιάζ είναι η ίδια, αλλά η Patinkin αποδεικνύει ότι κάθε μία μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με τις υφές, τα φινιρίσματα και τις μεθόδους εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. «Μου αρέσει να αλλάζω το βάθος των χρωστικών στα μάτια και τα μάγουλα χρησιμοποιώντας πινέλα διαφορετικής πυκνότητας και σχήματος και αναμειγνύοντας και ταιριάζοντας τα στυλ και την κάλυψη», λέει. "Το κλειδί είναι να αναμίξετε και να ταιριάξετε την εφαρμογή στα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη. Για παράδειγμα, ένα γραφικό ροζ eyeliner, ένα απαλό λαμπερό ροζ μάγουλο και ένα δυνατό ματ ροζ χείλος." Το μονόχρωμο μακιγιάζ μπορεί να κυμαίνεται από απαλό και διακριτικό έως τολμηρό και φωτεινό. Όλα εξαρτώνται από το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 

Απαλό ροζ

pink-makeup-look.jpg
@patrickta

O Makeup artist Patrick Ta είναι γνωστός για τα υπέροχα looks που έχουν μόνο ένα χρώμα. Το ροζ είναι πάντα μια καλή ιδέα, είτε φοριέται στα μάτια, στα μάγουλα ή στα χείλη — είτε ακόμη καλύτερα σε όλα μαζί. Το μονόχρωμο ροζ χρώμα τελικά δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που σίγουρα κλέωει την παράσταση και αναδεικνύει την πιο αθώα πλευρά του εαυτού σας.

Έντονο καφέ

93e58294050841a2aaffb74332159b3e.jpg

Αυτό το μονόχρωμο look, δε μοιάζει σίγουρα με οτιδήποτε έχετε σκεφτεί όταν σας έρχεται στο μυαλό αυτή η απόχρωση. Τα μάγουλα, τα μάτια και τα χείλη κυμαίνονται στις ίδιες αποχρώσεις, θυμίζοντας τη δεκαετία του 90 ενώ παράλληλα έχουν και ένα glam glow που γίνεται η αναφορά στο σήμερα και κάνει το τελικό αποτέλεσμα απόλυτη τάση.

Καλοκαιρινό κοράλι

makeup-monochromatic.jpg

Ένα ηλιοβασίλεμα εγκλωβισμένο σε μακιγιάζ ή αλλιώς μια απόλυτα καλοκαιρινή εμφάνιση που μπορεί να γίνει το talk of the town. Ο makeup artist Hung Vanngo δημιούργησε αυτό το υπέροχο, κοραλί, αποτέλεσμα για τη Zoey Deutch και απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως το καλοκαίρι μπορεί να έρθει εδώ μόνο και μόνο μέσα από μια εικόνα.