fbpixel

Search icon
Search
10 άγνωστα tricks που χρησιμοποιούν οι makeup artists
MAKE UP

10 άγνωστα tricks που χρησιμοποιούν οι makeup artists

Για όσες θέλετε να γίνετε pro στο μακιγιάζ


Εάν μόλις έχετε κάνει το μακιγιάζ σας και σας φαίνεται αρκετά καλό, τότε είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα τα μυστικά tricks των makeup artists που θα το κάνουν να φαίνεται τέλειο. Αυτά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το flawless look που βλέπετε στις φωτογραφίες στο instagram και εκείνο που θυμίζει τις πιο υπέροχες celebrities. Αν λοιπόν έχετε να πάτε σε ένα γάμο ή θέλετε απλώς να δείχνετε υπέροχες στις εξόδους και στις φωτογραφίες σας τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε όλα όσα συγκεντρώσαμε παρακάτω. 

lips-5.jpg

1. Κάντε απολέπιση στα χείλη μία φορά την εβδομάδα 

Πριν εφαρμόσετε το κραγιόν σας, πρέπει να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας. Αυτή η επαγγελματική συμβουλή σημαίνει ότι το κραγιόν σας θα είναι λείο και θα φαίνεται πολύ καλύτερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub χειλιών μία φορά την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη.  

2. Πρώτα η βάση και μετά το concealer 

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι τα concealers μπαίνουν πριν από το foundation. Θα πρέπει όμως να γίνει το αντίθετο. Το concealer έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία μικρών διορθώσεων και επομένως, το foundation δημιουργεί μια αρχική βάση και αφήνει χώρο για τις "προβληματικές" περιοχές. Στη συνέχεια, μπορείτε να πείτε "ναι" στο concealer και να δημιουργήσετε την τέλεια εμφάνιση.

3. Μεγιστοποιήστε τη λάμψη 

Δεν μιλάμε για την υπερβολική χρήση του ρουζ, αλλά απλώς σας θυμίζουμε ότι είναι ένα από τα πιο εύχρηστα προϊόντα για να ολοκληρώσετε μια εμφάνιση. Χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα που μπορείτε να σκουπίσετε κατά μήκος των ζυγωματικών σας στο τέλος της ρουτίνας μακιγιάζ σας για να ολοκληρώσετε την τέλεια εμφάνιση.  

closeupeyelinerbeautyeditorialphotographedbysallyrose-1.jpg

4. Eyeliner για βάθος 

Είναι γνωστό πως αυτό το προϊόν μπορεί να κάνει θαύματα. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως θα πρέπει να το ζεσταίνετε πριν να το εφαρμόσετε σου πρόσωπο σας. Έτσι θα κάνετε την άκρη πιο λεία.

5. Λευκό παντού

Ίσως έχετε αναρωτηθεί γιατί το λευκό eyeliner πωλείται, καθώς δεν φαίνεται να είναι και το πιο δημοφιλές χρώμα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες μακιγιέρ το χρησιμοποιούν σε όλο το βλέφαρο πριν εφαρμόσουν σκιά ματιών στο πάνω μέρος για να δημιουργήσουν μια πιο ζωντανή εμφάνιση.

6. Ένα κουτάλι 

Μπορεί να σας εκπλήξει το να μάθετε ότι ένα απλό κουτάλι είναι μια κρίσιμη προσθήκη σε κάθε καλό κιτ μακιγιάζ. Πρώτον, είναι τέλειο για εσάς που θέλετε να δημιουργήσετε φτερωτό eyeliner καθώς βοηθά στη δημιουργία της σωστής γωνίας στη γωνία του ματιού σας. Φυσικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως "ασπίδα" για να αποτρέψετε τη μάσκαρα από το να μπει στα λάθος σημεία. 

mascara2.jpg

7. Μεγαλύτερη διάρκεια στη μάσκαρα 

Η μάσκαρα έχει διάρκεια ζωής τρεις μήνες, καθώς μπορεί να συλλέξει βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις των ματιών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μερικές φορές μπορεί να στεγνώσει λίγο, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατούχο διάλυμα ή διάλυμα φακών επαφής για να την κάνετε να διαρκέσει περισσότερο. 

8. Δείτε αλλαγή των βλεφαρίδων 

Όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας, η θερμότητα είναι το νούμερο ένα εργαλείο που σας βοηθά. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε το ίδιο και στις βλεφαρίδες σας. Θερμάνετε με ένα πιστολάκι το tool που έχετε και στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδικασία που ξέρετε. Ακόμη ένα γρήγορο κόλπο για να γίνουν πιο μακριές και πιο χοντρές οι βλεφαρίδες είναι να χρησιμοποιήσετε διαφανή πούδρα ρύθμισης ανάμεσα σε κάθε στρώση μάσκαρα. 

9. Απόλυτη ρύθμιση του κραγιόν 

Αυτό είναι ένα ακόμη ασυνήθιστο κόλπο που μπορεί να μην έχετε ακούσει, αλλά οι makeup artists ορκίζονται σε αυτό για να διασφαλίσουν ότι το κραγιόν σας θα διαρκέσει για ώρες. Μόλις εφαρμόσετε το lipstick σας, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό χαρτομάντηλο και περάστε το ταμποναριστά ενώ ακολούθως περάστε μια ποσότητα πούδρας. Από πάνω προσθέστε ξανά κραγίον, θα εκπλαγείτε από το πόσο αυτό προσθέτει στο συνολικό τελικό προϊόν.  

10. Αντιστοίχιση σκιάς 

Εάν λατρεύετε μια σκιά ματιών αλλά δεν μπορέσατε να την ταιριάξετε με το κραγιόν σας, υπάρχει η τέλεια λύση. Μπορείτε να αναμίξετε λίγη από τη σκιά ματιών με μια μικρή ποσότητα βαζελίνης, και να την προσθέσετε στα χείλη σας.