fbpixel

Search icon
Search
Moisture sandwich: Το νέο skincare trend που κυριαρχεί στο TikTok
FACE & BODY

Moisture sandwich: Το νέο skincare trend που κυριαρχεί στο TikTok

Δοκιμάστε την και το μόνο σίγουρο είναι πως θα συμπεριληφθεί στην καθημερινότητά σας


Η beauty routine διαρκώς εξελίσσεται και προσθέτει νέες μεθόδους κατά της λιπαρότητας και των μαύρων, κόκκινων στιγμάτων. Αυτό το καλοκαίρι, την προσοχή μας κέντρισε ο όρος «ενυδάτωση σάντουιτς», ο οποίος αποσκοπεί στο υγιές – λαμπερό δέρμα, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα με τη σωστή και στοχευμένη σειρά. Το trend έχει καταφέρει να γίνει viral και συνεχίζει να μεταδίδεται από δερματολόγους, αισθητικούς και «skin influencers». Αρχικά, ξεκίνησε από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Tik Tok και πλέον αποτελεί ένα μείζον θέμα ομορφιάς σε όλα τα social media.

Τι ακριβώς είναι το “moisture sandwich”;

Η επιδερμίδα μας λόγω της έκθεσής της σε ακραίες κλιματικές συνθήκες και γενικότερα επειδή θεωρείται αρκετά ευαίσθητη η περιοχή του προσώπου, μπορούν να επηρεαστούν στο μέγιστο οι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντές της. Επομένως, καταλήγει να αποβάλλει μια σημαντική ποσότητα νερού, εξατμίζοντας καθημερινά την απαραίτητη υγρασία. Μια αφυδατωμένη όψη προκαλεί μια σειρά από συνέπειες, εσωτερικά & εξωτερικά. Συνεπώς, ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να την διατηρούμε συνεχώς ενυδατωμένη.

moisture-sandwich.jpg

Γι' αυτόν τον λόγο, αναφερόμαστε στην έννοια του “moisture sandwich”. Πρακτικά, πρόκειται για τη φημισμένη ασιατική τεχνική «layering», εφαρμόζοντας σε νωπή επιδερμίδα μια σειρά από προϊόντα σε στρώσεις. Περιλαμβάνει λιγότερα beauty items, όπως ένα καθαριστικό, έναν ορό και μια ενυδατική κρέμα, στοχεύοντας στην «φυλάκιση» του νερού στο εσωτερικό του δέρματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αποφεύγοντας την διαεπιδερμική του απώλεια. Το μυστικό στην όλη διαδικασία είναι να προβούμε στην ιδανική προετοιμασία, προκειμένου να δημιουργηθεί μια καλή βάση που θα απορροφήσει τα συστατικά των επόμενων προϊόντων.

«Το δέρμα λειτουργεί όπως ένα σφουγγάρι. Ένα υγρό σφουγγάρι απορροφά ακόμη καλύτερα το νερό σε σχέση με ένα στεγνό. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιδερμίδα. Όταν είναι νωπή, διεισδύουν καλύτερα τα συστατικά των καλλυντικών που ακολουθούν».

Πώς θα πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη beauty routine;

moisture-sandwich-FRYum.jpg

Βήμα 1ο:

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας καθαρός – νωπός «καμβάς». Έτσι, λοιπόν, γι αρχή πλένουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας και αμέσως μετά συνεχίζουμε με τον λεπτομερή καθαρισμό μας. Μόλις, τον ολοκληρώσουμε, σειρά έχει η χρήση ενός face mist ή εάν δεν διαθέτετε κάποιο μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα βρεγμένο βαμβάκι και να το περάσετε πάνω στο δέρμα.

Βήμα 2ο:

Έπειτα, τη δράση του αναλαμβάνει ο ορός. Επιλέγουμε έναν χωρίς λιπαρές ουσίες. Αυτό το προιόν κρίνεται άκρως απαραίτητο, καθώς έχει αποτελεσματική σύνθεση, περιέχοντας τα υπερσυμπυκνωμένα ενεργά συστατικά μικρού μοριακού βάρους, τα οποία διεισδύουν εύκολα αλλά και σε βάθος στην επιδερμίδα.

Βήμα 3ο:

Τέλος, απλώνουμε τοπικά την ενυδατική, η οποία θα μας βοηθήσει να σφραγίσει την υγρασία. Πραγματοποιούμε ένα χαλαρό μασάζ στην εν λόγω περιοχή και περιμένουμε να απορροφηθεί καλά.

moisture-sandwich-cesT4.jpg

Extra Tips:

Το face mist συνιστάται να ψεκάζεται ενδιάμεσα από κάθε βήμα, όχι αποκλειστικά μόνο μετά τον καθαρισμό. Ο λόγος; Διότι με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διατηρείται σε υψηλότερο ποσοστό η υγρασία, δρουν αποτελεσματικότερα τα συστατικά και τελικά βοηθάει να συμβάλλει στην ενίσχυση της ενυδάτωσης και της λάμψης.

Επιπλέον, προτιμήστε να αποφύγετε τη χρήση του “moisture sandwich” με προϊόντα ρετινόλης, οξέα απολέπισης ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να είναι ερεθιστικό για την επιδερμίδα. Ειδικότερα, εάν ανήκετε στην κατηγορία ενός «ακνεικού» τύπου δέρματος, θα χρειαστεί να δώσετε βάση και να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για τις κρέμες. Μην επιλέξετε δικά σας συστατικά, ειδάλλως πιθανολογείται να ταλαιπωρήσετε και να προκαλέσετε οποιαδήποτε έξαρση.

Όσο θετικά αποτελέσματα κι αν μας αποφέρει, θα πρέπει να θυμόμαστε πως δεν είναι δυνατή η εφαρμογή αυτής της τεχνικής παραπάνω από 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Επιτρέψτε το δέρμα να αναπνεύσει, παίρνοντας το χρόνο του και τα προϊόντα θα δράσουν άμεσα.