fbpixel

Search icon
Search
Τα beauty & wellness rituals που μπορείτε να κάνετε από το κρεβάτι
WELLNESS

Τα beauty & wellness rituals που μπορείτε να κάνετε από το κρεβάτι

Πατήστε "snooze" άφοβα αποκτώντας μια ρουτίνα ευεξίας που αρχίζει και τελειώνει στο κρεβάτι σας


Είτε έχετε μια κενή μέρα που θέλετε να γεμίσετε με ασκήσεις ευεξίας, είτε θέλετε απλώς να κερδίσετε λίγο παραπάνω χρόνο στο κρεβάτι κάθε πρωί - σας έχουμε την to-do list που χρειάζεστε. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε τη μέρα σας με τρόπο εποικοδομητικό και χαλαρωτικό, ώστε να δώσετε τον ανάλογο ρυθμό και τόνο και να προετοιμαστείτε ψυχικά αλλά και σωματικά. 

Μην ξεχνάτε, πως θα περάσετε ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας στο κρεβάτι -είτε είναι το αγαπημένο σας relaxation point είτε απλά ένας χώρος για να κοιμηθείτε- οπότε σας αξίζει ένα στρώμα που είναι άνετο, μη τοξικό, βιώσιμο και ηθικά κατασκευασμένο. Βρείτε το στρώμα που σας ταιριάζει δοκιμάζοντας τις επιλογές, όπως και τα μαξιλάρια. Όσον αφορά την επιλογή σεντονιών σιγουρευτείτε πως έχουν ένα μαλακό, βαμβακερό τελείωμα που θα είναι skin-friendly και μη αλλεργιογόνο. Το ίδιο ισχύει και για τις πυζάμες σας!

Σας παρουσιάζουμε τα beauty & wellness rituals που μπορείτε να κάνετε από το κρεβάτι. Χαλαρώστε, δώστε προτεραιότητα στην ξεκούραση σας και δοκιμάστε τα!
shutterstock-2292382709.jpg

Stretching

Οι διατάσεις έχουν έναν τρόπο να διώχνουν το άγχος και την ανησυχία, αλλά δεν χρειάζεται να ξετυλίξετε το yoga mat για να επωφεληθείτε. Οι διατάσεις του κρεβατιού προσφέρουν την τέλεια ισορροπία ενέργειας και αποθεραπείας ώστε το σώμα σας να νιώθει έτοιμο να ξεκινήσει ή να τελειώσει τη μέρα. Οι διατάσεις στο κρεβάτι είναι εξαιρετικές επειδή επωφελείστε από την μαλακή επιφάνεια και τα επιπλέον μαξιλάρια, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως στηρίγματα. Το να αφιερώσετε πέντε έως 10 λεπτά για διατάσεις μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στα επίπεδα stress σας. Αντίθετα, αν δυσκολεύεστε να πέσετε για ύπνο, το να κάνετεμερικές διατάσεις στο κρεβάτι μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα σας.

shutterstock-1050089654.jpg

Hydration

Μείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πίνοντας νερό πριν από τον ύπνο και διατηρώντας το υπνοδωμάτιο σας δροσερό. Διατηρήστε τα επίπεδα ενυδάτωσης υψηλά πίνοντας αρκετό νερό κάθε μέρα και αναπληρώνοντας τους ηλεκτρολύτες. 

Extra tip: Αν και η κατανάλωση νερού πριν από τον ύπνο έχει πλεονεκτήματα, μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις για ούρηση. Για αυτό πίνετε νερό καθόλη τη διάρκεια της μέρας και όχι τελευταία στιγμή.

shutterstock-2284494949.jpg

Face mask

Διατηρήστε και την ενυδάτωση του προσώπου σας σε υψηλά επίπεδα κάνοντας μια δροσερή μάσκα προσώπου. Επιλέξετε αυτές με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, αλόε βέρα, αβοκάντο και αγγούρι. 

Aromatherapy

Συχνά, οι μυρωδιές παραβλέπονται ως εργαλείο για καλύτερο ύπνο. Υπάρχει μια σειρά από αιθέρια έλαια που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, ψυχικά και σωματικά. Επιλέξτε φυσικά αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, γιασεμί και ευκάλυπτο. 

shutterstock-2232098353.jpg

Journaling

Αφιερώστε 10 λεπτά κάθε βράδυ ή πρωί για να αποτυπώσετε τις σκέψεις σας σε ένα χαρτί. Μια ρουτίνα journaling μειώσει το στρες σας για τη μέρα και θα σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες. 

Ice rolling/face sculpting 

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία skincare όταν ξυπνήσετε, μαζί με τον καφέ σας στο κρεβάτι. Πρόκειται για ένα τόσο fulfilling αίσθημα χαλάρωσης που θα σας κάνει να νιώσετε το ιδανικό pampering experience - χωρίς καμία προσπάθεια ή ιδιαίτερη προετοιμασία.

Skincare

Συνεχίστε τη ρουτίνα σας από το κρεβάτι, τοποθετήστε τον αγαπημένο σας ορό για απολέπιση ή ενυδάτωση, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

shutterstock-1063626950.jpg

Hair condition

Εκμεταλλευτείτε τις ώρες του ύπνου σας, δίνοντας στα μαλλιά σας την «τροφή που χρειάζονται». Μια overnight μάσκα μαλλιών είναι ο ιδανικός τρόπος να τα διατηρήσετε υγιή, μαλακά και λαμπερά. 

Δοκιμάστε τα και νιώστε τα πλεονεκτήματα!