fbpixel

Search icon
Search
Μια spring-ready κατοικία στο Michigan μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο
INTERIORS

Μια spring-ready κατοικία στο Michigan μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο

Με την υπογραφή του designer Jay Jeffers


Ο California-based designer Jay Jeffers, είναι ένας από τους ανθρώπους του χώρου της αρχιτεκτονικής που έχει καταφέρει να απασχολήσει κατά καιρούς τους λάτρεις του είδους. Λατρεύει να χάνεται σε τόπους γεμάτους πράσινο, που τον γεμίζουν έμπνευση και δημιουργικότητα, ενώ ξεχωρίζει για το γεγονός πως καταφέρνει και ξεπερνάει τις τάσεις του design, δημιουργώντας σκηνικά που απογειώνουν τις αισθήσεις.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας στο Michigan, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, που ζήτησε από τη νέα μορφή του σπιτιού της μια παραπάνω ανοιξιάτικη δόση, που θα έκανε τη διαφορά. Κι έτσι ο Jeffers απέδειξε πως δικαιωματικά φιγουράρει στη λίστα με τους καλύτερους interior designers της γενιάς του.

Εξερευνήστε την απίθανη κατοικία!
jayjeffers-elmi-179.jpg


Το βασικό υλικό που κυριαρχεί στους χώρους του σπιτιού του είναι το ξύλο σε μια σκουρόχρωμη εκδοχή, που έχει εξασφαλίσει μοντερνισμό, αλλά κι ένα διαχρονικό τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, η ύπαρξη των επιφανειών από πέτρα κυριαρχεί κι έχει διατηρηθεί από το μακρινό παρελθόν, προκειμένου να προσδώσει μια vintage looking αίσθηση στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο designer βασίστηκε σε έναν καμβά earthy χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται μια πιο bold εκδοχή στο design χάρη στην παρουσία του μαύρου.

Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

jayjeffers-elmi-034.jpg


Το πιο σημαντικό highlight αυτού του σπιτιού αποτελεί το γεγονός πως καταφέρνει να γίνεται «ένα» με το απίθανο εξωτερικό σκηνικό και την απεριόριστη θέα που προσφέρει στη λίμνη του Michigan. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η οικογένεια προχώρησε στην αγορά αυτού του ακινήτου. Η ηρεμία που προσφέρει το location είναι πραγματικά κάτι το μαγευτικό.

Με έντονη προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

Πρωταγωνίστρια είναι η τέχνη όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Σε σχέση με τη διακόσμηση, όλα ξεκίνησαν με μια γήινη βάση στα χρώματα, η οποία χάρισε αρμονία κι έκανε κάθε χώρο να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερος, ενώ τα iconic artworks έχουν πάρει τη θέση τους από τοίχο σε τοίχο. Παράλληλα, τα έντονα patterns τονίζουν τη vintage αίσθηση που επικρατεί και κάνουν κάθε σημείο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

jayjeffers-elmi-142.jpg


Το απόλυτο ησυχαστήριο για την άνοιξη αλλά και για το καλοκαίρι που έρχεται. Ένας επίγειος παράδεισος που αποδεικνύει πώς ακριβώς το παρόν συνδέεται με το παρελθόν, δίνοντας παράλληλα ένα hint για το πώς θα είναι το design του μέλλοντος.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD