fbpixel

Search icon
Search
Μια slow-living κατοικία μας κάνει να επιθυμούμε να ταξιδέψουμε έως την Ινδονησία
INTERIORS

Μια slow-living κατοικία μας κάνει να επιθυμούμε να ταξιδέψουμε έως την Ινδονησία

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Wahana Architects


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Wahana Architects μάς έχει συνηθίσει στη δημιουργία μοναδικών κατοικιών, που δε θυμίζουν σε τίποτα την κλασική έννοια του interior design. Το κάθε κτίσμα προσεγγίζεται από τους designers με τρόπο που παραπέμπει στη φύση και στη γοητεία αυτής, ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και σε ό,τι πιο updated έχει να δώσει η αρχιτεκτονική.

Πρόσφατα, κλήθηκαν να διαμορφώσουν μια παλιά κατοικία στην Ινδονησία και συγκεκριμένα σε μια περιοχή όπου η ηρεμία πρωταγωνιστεί, δημιουργώντας ένα πραγματικά χαλαρωτικό κλίμα που ο καθένας θα ήθελε να βιώσει. Κάπου εκεί, ένα σπίτι που χρονολογείται από τη δεκαετία του '90 δεσπόζει σε μια breathtaking πεδιάδα και, πλέον, ξεχωρίζει χάρη στο ακαταμάχητο design του.

Take a tour!
c7b5a69fe8e20447076acfeee1b6373b.jpg


Το σπίτι δε θυμίζει ούτε στο ελάχιστον την παλιά του μορφή, καθώς τώρα έχει πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο makeover, με αποτέλεσμα η κατοικία να γίνεται «ένα» με το μαγευτικό σκηνικό τριγύρω της. «Φωλιασμένο» σε ένα καταπράσινο σκηνικό, το κτίσμα δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Χάρη στην κατασκευή του, το σπίτι δείχνει τόσο μοντέρνα φτιαγμένο. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το αρχιτεκτονικό team επέλεξε να δημιουργήσει πισίνες τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι, εξασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο διάφορα σημεία χαλάρωσης για όλες τις εποχές μέσα στον χρόνο. Το σπίτι αυτό παραπέμπει περισσότερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο παρά σε μια οικογενειακή κατοικία, και ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο το έχουμε λατρέψει.

Εμβαθύνοντας στο indoor σκηνικό, εντύπωση μας προκαλεί ο μαγικός τρόπος με τον οποίο έχουν ταιριάξει τα χρώματα μεταξύ τους, παρόλο που φαινομενικά δε συνδυάζονται. Ως βάση έχει λειτουργήσει εξαιρετικά μια ουδέτερη και κάπως «γλυκιά» απόχρωση του γκρι. Από εκεί κι έπειτα, διάφοροι πιο bold τόνοι κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν με την παρουσία τους ακόμα πιο μοντέρνα διάθεση.

wp-0948-edit.jpg


Στην ουσία, αυτό που ζητήθηκε από το design studio ήταν ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον, το οποίο θα ανταποκρινόταν πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε τρομερή βάση στα υλικά κατασκευής, στα χρώματα, αλλά και στην παραμικρή λεπτομέρεια που πήρε τη θέση της από χώρο σε χώρο. Όλα πόνταραν στην πρακτικότητα και στη σαφή αποτύπωση των πιο hot trends που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στον χώρο της αρχιτεκτονικής και πρόκειται να μας απασχολήσουν και μελλοντικά.

Μεγάλες τζαμαρίες πρωταγωνιστούν και δίνουν updated χαρακτήρα, κάνοντας παράλληλα του εσωτερικούς χώρους να εναρμονίζονται με την αύρα που αναδύεται έξω. Στο μεταξύ, αυτή η προσθήκη κάνει τους χώρους να φαίνονται πολυδιάστατοι.

Παράλληλα, εξαιτίας της μινιμαλιστικής προσέγγισης, όλο το σπίτι χαρακτηρίζεται, πλέον, για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα που προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χαρίζοντάς της ένα άκρως πρακτικό living, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της ζεστασιάς. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα υπέροχα μπαλκόνια της κατοικίας δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να χαίρονται την καλοκαιρινή, χαλαρωτική αίσθηση, έχοντας για θέα τις απέραντες κατάφυτες πεδιάδες αλλά και τον καταγάλανο ουρανό που απογειώνει τις αισθήσεις.

wp-1008-edit.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily