fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο San Francisco ανακαινίστηκε και μετατράπηκε στο απόλυτο family house
INTERIORS

Μια κατοικία στο San Francisco ανακαινίστηκε και μετατράπηκε στο απόλυτο family house

Σχεδιασμένη από το Redmond Aldrich Design


Ενώ ορισμένοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προσεγγίζουν ένα άδειο σπίτι με μια αόριστη έμπνευση στο μυαλό τους για να καθοδηγήσουν τη διαδικασία, άλλοι έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα. Για μια κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στο San Francisco, οι Taylor Shanahan και Chloe Warner του Redmond Aldrich Design επέλεξαν τον δεύτερο δρόμο. «Η σχεδιαστική μας αντίληψη για το σπίτι ήταν ένα μοντέρνο εξοχικό σπίτι με βρετανικής έμπνευσης floral prints, χαλιά αντίκες και μια άνετη ατμόσφαιρα», λέει η Warner. Οι ιδιοκτήτες, μια νεαρή οικογένεια με δύο παιδιά, δεν φοβήθηκαν να διασκεδάσουν με το νέο τους σπίτι.

Take a tour!
220826-rad-16st-dining-v20996-lr-65c10cfeee9ee.jpg


To designer duo δεν πρόσθεσε απλώς μερικές πολύχρωμες λεπτομέρειες στην κληρονομημένη συλλογή από αντίκες των ιδιοκτητών για να κάνει τον χώρο να μοιάζει εκλεπτυσμένος, αλλά μεταμόρφωσε κάθε σπιθαμή του σπιτιού, εμπλουτίζοντάς το με πολύ προσωπικές πινελιές. «Πριν ξεκινήσουμε την ανακαίνιση, η κατοικία μάς είχε φανεί σκοτεινή και ξεπερασμένη, αναφέρει η Shanahan. «Μας άρεσαν οι αντίκες που είχαν στην κατοχή τους οι ιδιοκτήτες, αλλά χρειαζόταν ένα μείγμα μοντέρνων κομματιών για να προσθέσει η συλλογή ενδιαφέρον», συμπληρώνει. Οι επιφάνειες από ξύλο που κυριαρχούσαν έχουν αντικατασταθεί από ταπετσαρίες, που προσθέτουν extra διάσταση σε κάθε χώρο, χαρίζοντάς του ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Ένας χώρος όπου η δημιουργικότητά τους μπήκε πραγματικά στο παιχνίδι ήταν το σαλόνι, όπου οι τοίχοι είναι επικαλυμμένοι με μια απαλή απόχρωση του ροζ. Η Warner λέει: «Οι ιδιοκτήτες μάς εμπιστεύτηκαν ώστε να μας αφήσουν να βάψουμε τους τοίχους και τα κασόνια με το αγαπημένο μας ουδέτερο χρώμα, το "Glidden Water Chestnut", το οποίο είναι μια πιο θαμπή απόχρωση και δημιουργεί ένα ωραίο περιβάλλον για το μείγμα των λουλουδιών στους τοίχους και των γεωμετρικών μοτίβων στο δωμάτιο». Ένα τέτοιο γεωμετρικό χαρακτηριστικό είναι το έργο τέχνης του Ethan Cook που κρέμεται στον τοίχο πίσω από ένα vintage κρεβάτι που είχε βρει ο ιδιοκτήτης χρόνια νωρίτερα.

220826-rad-16st-familyrm-dooropen-crop2-v21023-lr-65c10cfd34eb0.jpg


Aν και τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού αναδεικνύουν την έξυπνη χρήση του χρώματος και του μοτίβου από τους Shanahan και Warner, οι σχεδιαστές ακολούθησαν διαφορετική προσέγγιση στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Χρησιμοποίησαν την πιο γαλήνια παλέτα από όλες εκεί για να το κάνουν το πιο ηρεμιστικό καταφύγιο. Το πρωτεύον μπάνιο μοιάζει με φυσική προέκταση αυτού, με την ίδια εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Η μεγαλύτερη μεταμόρφωση έλαβε χώρα στο ισόγειο, το οποίο δεν εξυπηρετούσε κανέναν πραγματικό σκοπό -ούτε λειτουργικά ούτε αισθητικά- πριν το makeover. Οι αρχιτέκτονες επεξεργάστηκαν εκ νέου τη διαρρύθμισή του και ολόκληρη την πίσω όψη. «Ο γενικός στόχος ήταν να συνδέσουμε το ισόγειο με το κύριο επίπεδο, επειδή υπήρχαν τόσες πολλές ευκαιρίες εκεί - απλώς δεν είχε χτιστεί σωστά», εξηγεί η Warner. «Το αποτέλεσμα είναι το ισόγειο που τώρα στεγάζει ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών πλήρους μεγέθους, ένα μπάνιο, ένα οικογενειακό δωμάτιο κι ένα γκαράζ με θέση για δύο αυτοκίνητα».

220826-rad-16st-master-v2-0809-lr-65c10cff72f97.jpg


Mετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια εκτενούς ανακαίνισης, το σπίτι επιτέλους ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του, συνδυάζοντας εκπληκτικά το παλιό με το σύγχρονο design και δίνοντάς μας την απόλυτη πηγή έμπνευσης.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Laura Resen, House Beautiful